irakovic 2 Napisano Februar 21, 2013 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da mi da savet sta da uradim,a da osposobim paljenje suzane pod saukom.bez sauka sr javlja samo sto ne prebaci,ali cim ga pipnem ona se ugasi.cak i kada je upaljen,hladan,mlak ili vruc bilo kako povlacenje sauka je gasi.I grip sam pored nje navatao.Danima se vec mucim,i svi moji pokusaji se svode da je sto bolje ustelujem da pali bez sauka..verujem da kad otopli to ce joj se odraziti na losiji rad.sad idem ponovo da joj skinem karburatore,ponovo sprej i iz pocetka.Na sta da obratim paznju oko sauka,i da li kroz spoljnu cev od sauka provlaci samo benzin,ili ima negde skriveni kanal za dovod vazduha?:-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dukagss 353 Napisano Februar 21, 2013 ○○○○○○○○○○, 213 postova Motocikl: Honda CBR 600 Ф Prijavi odgovor kao problematičan gremlini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10465 Napisano Februar 21, 2013 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan sauk nikad ne koristis kad je ugrejan motor, nego samo kad je hladan i kad je hladnije vreme napolju, bar ovaj moj tako trazi i nema frke uvek pali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
irakovic 2 Napisano Februar 21, 2013 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan sad je hladno i nemogu da ga upalim bez sauka.a sauk neradi.sad sam rasturio ponovo(boga pitaj koji put karburatore i sijaju se kao novi)sve dizne gumice,plovke,sve napolje sprej i udri.Izgleda sam na tragu.sauk ladno uzima napajanje benzinom kroz plasticne nosace plovaka.na krajevima im se nalaze dizne za sauk.od4 karburatora tri dizne su zacepile,pa izgleda kad povuces sauk on povlaci samo vazduh a to mu ladnom nikako neprija.Nadam se da je to to.Sad cu da ga prscem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanh 141 Napisano Februar 21, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Šid Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Na koliko krugova je smesa ? Imao sam i ja razno raznih problema sa karburatorima,ali sam nasao sta ga je zezalo...nepravilno podesen nivo goriva + nepravilna smesa = problemcici. Kad je smesa malo siromasnija,naprimer 1.5 krug,nema sanse da upali....mozda i uspe,ali jako tesko...cim se odvije na 2 do 2.5 kruga,motor upali za 3-4 sekunde verglanja i lepo vuce kroz ceo rezim obrtaja. Mozda ce mu na leto trebati malo osiromasiti smesu za nekih 1/4 ili 1/2 kruga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Februar 21, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Imam slicne problem na svojoj katani 750. gsxf :-) samo sto ja nemam pojma o karburatorima niti o bilo cemu. Desava mi se i da kad je topao ili hladan, da mi se ugasi na semaforu?? mozda me zeza prekidac kill switch? volio bih sam da rasturim i pogledam karburatore, ali sta ako nesto zeznem? koliko je to uopste komplikovano? U svakom slucaju, otvaracu teme zelim da sto prije rijesi probleme i gremline, sezona je na samom pragu :-) Pozz svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
irakovic 2 Napisano Februar 21, 2013 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan kada sam sva 4 karburatora stavljao na 2,1/4,i kada sam skidao kapice za stelovanje vakuma( jedan po jedan)tri su se gusila zbog fals vazduha,dok je cetvrti dobijao turazu.taj cetvrti sam ostavio na2,1/4,dok sam ostalima dodao jos1/4kruga,i oni su na 2,1/2.Ali to mi nije toliki problem koliki je osposobljavanje sauha.Primetio sam da su tri dizne bile zapusile,jer kada sam povukao kroz njih ustima vazduh,protok je bio zaceplen.Tek kada sam dunuo,nesto je kao izletelo,i protok se pojavio.Sve sam kanale produvao sa sprejom,i nadam se da ce dati rezultate.Medjutim pukla mi je jedna gumica koja dihtuje oko cevcice za sauh oko8mm pa moram probu da odlozin za sutra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
irakovic 2 Napisano Februar 21, 2013 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan mam slicne problem na svojoj katani 750. gsxf :-) samo sto ja nemam pojma o karburatorima niti o bilo cemu. Desava mi se i da kad je topao ili hladan, da mi se ugasi na semaforu?? mozda me zeza prekidac kill switch? volio bih sam da rasturim i pogledam karburatore, ali sta ako nesto zeznem? koliko je to uopste komplikovano? U svakom slucaju, otvaracu teme zelim da sto prije rijesi probleme i gremline, sezona je na samom pragu :-) To oce da zeza iz mnogo razloga -ako ti je prebogata smesa gusi se zbog mnogo benzina,i kazaljka mnogo brzo opda dok se ne ugasi -Ako je zacepio,ili propao filter vazduha,pa ne uzima doviljno vazduha -Ako prelivaju plovci pa na leru nemoze da sagori benzin -Ako su zaprlani karburatori Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 21, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Imam slicne problem na svojoj katani 750. gsxf :-) samo sto ja nemam pojma o karburatorima niti o bilo cemu. Desava mi se i da kad je topao ili hladan, da mi se ugasi na semaforu?? mozda me zeza prekidac kill switch? volio bih sam da rasturim i pogledam karburatore, ali sta ako nesto zeznem? koliko je to uopste komplikovano? U svakom slucaju, otvaracu teme zelim da sto prije rijesi probleme i gremline, sezona je na samom pragu :-) Pozz svima! mozda ti je mali ler gas doduse ovako napamet..neznam.. a irakovicu ..jos jednom da ponovim, smesa se nestaluje tako ofrlje, nego karb po karb, oni se neperu sprejom,nego ultra zvuk.. jebanje bez kajanje ne ide,neke stvari moraju da se odrade, svaki bolji servis je mogao da ti ih opere u ultra zvku za 10e...dalje probas sam.. moras i sa gustinom filtera za vazduh da se poigras, ima tu svakakvih sitnica da se doradi.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
irakovic 2 Napisano Februar 21, 2013 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan najcrnje je u tome sto je motor bio na servisu..Svi bi mi voleli da vozimo novo i mlado.Na servisu date pare a dizne zacepljene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Februar 21, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan hvala na odgovorima! Pametnije je odvuci motor nekome ko razumije sve te stvari i poznaje, nego da ja sam ceprkam :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
irakovic 2 Napisano Februar 24, 2013 U prolazu, 45 postova Prijavi odgovor kao problematičan Problem resen,u "servisu" prani karburatori,a majstori izvadili plovke i ostavili po strani da ih dodlbra vila ocisti.Na plasticnim nosacima plovaka na donjem delu u solji je ubacena dizna za napajanje kanala benzinom od sauha.3 od 4 zapusile.Karb kliner,igle za ciscenje dizni i "OPA"-pali pod sauhom i dize turazu do cak 4000obrtaja.POZDRAV I HVALA NA UKLJUCIVANJU NA TEMU. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Februar 25, 2013 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da si rijesio problem druze Hvala sto si podijelio sa svima nama info koji moze biti od koristi bilo kome od nas! Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...