Vuja 35 Napisano April 23, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Posmatrao sam sliku jako dugo i stvarno mi nije jasno zašto je bušena grana i karburator? ??? ??? ??? Razumem da se svi mi ponekad zajebemo ali mi ovde nije jasna namera, šta je hteo time da dobije, zašto bre? Čemu služi taj šraf, kakva mu je namena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Floyd**** 15 Napisano April 23, 2009 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znam ih sve iz kluba,sa telepa i adica su vecinom.Necu da komentarisem. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 23, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da nisam dosadan ali sta cu kada sam perfekcionista i volim da je sve kako treba Promenio sam vec dve ili tri gumice i opet je otisla. Kocnica super koci kada se brze pritisne, a kada krenem polako samo propadne. Uspeo sam da Nabudzim onu spoljnu sa platnom da ne curi napolje ali kod ove unutra nema mesta za eksperimentisanje pa da li neko zna od cega mogu da stavim novu gumicu i gde da kupim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 23, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan promeni klipcic unutra,,a mozda i jos bolje ceo kocioni cilindar,,,najsigurnije,menjaces 100gumica,,ako ti je izrisovan cilindar dzaba,ako je klipcic los isto dzaba :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 23, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan A jel ima neka jeftinija kombinacija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 23, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ah mz i kocioni cilindar... Ovo definitivno vraca uspomene (ne dobre nazalost)! :-\ Ja sam se mlatio sa tim gumicama X puta i nisam resio problem dok nisam promenio ceo cilindar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 23, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas za utehu ali je bar iskreno. Ma ima da ga napakujem pa taman polirao sve ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 23, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan e mene zanima kako se vadi taj klipcic i gumice ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 23, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Skines zeger osigurac sa spicanglama i polako pomeras klip u svim stranama i po malo vuces napolje ali nemoj duboko da hvatas sa kljestima za klip da ga ne bi ogulio-ostetio u delu koji treba da dihtuje. Ako ti je dugo stajala ista gumica moraces da je iskidas da bi izvukao klip i oprugu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano April 23, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan I ovde sam ubacio temu o kočionicama jer je bila bespotrebno otvorena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 23, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Posmatrao sam sliku jako dugo i stvarno mi nije jasno zašto je bušena grana i karburator? ??? ??? ??? Razumem da se svi mi ponekad zajebemo ali mi ovde nije jasna namera, šta je hteo time da dobije, zašto bre? Čemu služi taj šraf, kakva mu je namena? Cesto se desava kod nemarnih vlasnika da pri ciscenju karburatora - ne stegnu dobro karburator u usisnoj grani. Posto MZ proizvodi jake vibracije, a karburator je veliki i tezak , ako nije dobro stegnut pocinje da se pomera u usisnoj grani. Nakon nekog vremena se stvori veliki luft i motor vuce fals vazduh. Tada cak i kad stegnete granu maksimalno - karburator i dalje ima lufta. Tu postoje dva resenja : 1 . Staviti novu granu a i najverovatnije nov karburator ( i on propadne od mrdanja ) . 2 . Imati jako dobrog strugara koji hoce da se pati da obradi i granu, i karburator i da napravi jednu biksnu koja bi dosla izmedju njih . Neko od vlasnika ovog MZ-a je problem resio ovim srafom, ali problem je resen samo delimicno, jer sraf sprecava da se karburator mrda u usisnoj grani, ali posto je to sve vec razlokano mislim da i dalje vuce fals vazduh ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano April 24, 2009 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Sad razumem mada mi neverovatno deluje da se toliko pojede pa da na onolika dva šrafa nemože da se zategne. To je onda žestok nemar, nemože toliko metala da se pojede tek tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 24, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene se karburator mogao malo pomerati i kada su zategnuti srafovi ali sam resio problem prostim smirglanjem zazora koji zateze sraf ako me razumete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano April 24, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene se karburator mogao malo pomerati i kada su zategnuti srafovi ali sam resio problem prostim smirglanjem zazora koji zateze sraf ako me razumete. Slican problemcic imao i ja, uspesno otklonjen!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 24, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan I kod mene se karburator mogao malo pomerati i kada su zategnuti srafovi ali sam resio problem prostim smirglanjem zazora koji zateze sraf ako me razumete. Moze tako, al tad zna da pukne grana tu kod srafa. Ja sam ipak vise za pravljenje biksne . ( Kad se kupi nov Dellorto karburator - uvek se dobije i jedna plasticna biksna uz njega da moze da se prilagodi raznim usisima ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano April 25, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan I teflon traka je super, verovatno bi dihtovala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Maj 4, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Teflon je zakon! Ja sam teflonom resila kocioni cilindar i vec 2 godine se vozim bez problema! Ama bas nikakvih!..pu,pu,pu.. A inace i meni se desavalo ranije da mi propadne prednja kocnica ali samo kad je polako stiskam,a to hoce kad udje malo vazduha u crevo. Skine se samo,malo dune i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Maj 5, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Probacu sve kad demontiram. Trenutno sam u procesu trazenja neke bolje gumice ali sve je los kvalitet. Cuo sam da mogu od raznih masina samo da ponesem moju kao uzorak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Maj 5, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Imas i coveka-firmu koji pravi sve vrste semeringa i gumica za sta god ti treba samo odneses uzorak ili kazes dimenzije ako znas. Nalazi se negde kod Palate Pravde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Maj 5, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ja sam resio pitanje losih gumica i losih automata za stop svetlo....kako? lako... kupio sam rucicu i posudicu za ulje od honde nsr kao i automat za stop svetlo, sve komplet 20eura... sad bih mogao kupiti i drugo crevo da pojacam kocnicu ali i ovako koci vise nego dobro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Maj 5, 2009 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan E sad ti MZ nije original!! Ima strano telo, hehehehe ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Makica 10 Napisano Maj 5, 2009 Zainteresovan, 760 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Posto i mene kao i sve vas zeza prekidac za stop svetlo,a ne mogu vise da ga kupujem da bi mi trajao 2 nedelje, ja cu to resiti na drugi nacin-ugradjivanjem malog mikro prekidaca. To ce mi kroz zanimaciju uraditi Nemanjin tata a sve cu slikati postupno da mozete da vidite,pa ako neko bude hteo isto to da pokusa i resi se tog problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Maj 5, 2009 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan E sad ti MZ nije original!! Ima strano telo, hehehehe ;D odavno vec nije original ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano Maj 6, 2009 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan odavno vec nije original ;D ;D ;D Naprotiv !! Bas je ORIGINALAN !! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni83 0 Napisano Maj 7, 2009 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 600F2 Prijavi odgovor kao problematičan Imas i coveka-firmu koji pravi sve vrste semeringa i gumica za sta god ti treba samo odneses uzorak ili kazes dimenzije ako znas. Nalazi se negde kod Palate Pravde. Imas li neki telefon ili preciznije gde se nalazi? Juce sam se vozio ceo dan i nisam nasao gumicu, a ne kupuje mi se ponovo ista. Posto i mene kao i sve vas zeza prekidac za stop svetlo,a ne mogu vise da ga kupujem da bi mi trajao 2 nedelje, ja cu to resiti na drugi nacin-ugradjivanjem malog mikro prekidaca. To ce mi kroz zanimaciju uraditi Nemanjin tata a sve cu slikati postupno da mozete da vidite,pa ako neko bude hteo isto to da pokusa i resi se tog problema. Jel te zeza na rucici ili kod akumulatora za zadnju kocnicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...