Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko stitnika za lanac

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

Poštovanje,

Jel možda neko zna gde bi mogao da nabavim štitnik lanca za AJS Raptor Dadyw, to je isti kao Honda Rebel samo sto je vodeno hladjenje.

Ceo zadnji točak je zamašćen i dojadilo mi više da ga ribam sa axelom. Smiley

Hvala unapred...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

To nije lose da se ima na motoru, ja ti nudim dve opcije: prva - vidi da li odgovara od sprint prince jer je mozda nesto jeftinije od ostalih mogucih ponuda. A drugo - ja nemam taj stitnik pa mi zadnji tocak nije umazan ali samo zato jer ga negujem sa sprejevima (( sa jednim sprejem cistim a sa drugim ga namazem - podmazem )oba spreja su mi od istog proizvodjaca )).Pozdrav!

• U prolazu, 18 postova

Za Goluba: Dečko je Afriku odradio za medalju. Svaka cast i dobra ideja.

Za Zidara: Ja stalno lanac očistim da se sija ko nov pa ga podmazujem sa Motul Road sprejem. Bilo mi je čudno kako prska kad je lapljiv do zla boga. Ali mi neko reče da hoće toliko da prska ako je otišao semering iza pogonskog lančanika. I onako sam hteo da ga menjam jer motor ostavlja baricu ispod tog dela (tačno tamo gde je prednji lančanik), ali vrlo malu. Možda 2-3cm u prečniku i to nekad da nekad ne. A što se tiče Princovog, on se kači iza zadnjeg lančanika, a kod mene ispred. Ali zato Princov pokriva bar 10cm iza lančanika dok kod Rebela ide tik uz lančanik tako da može da se desi i da paše.

Sad se trenutno mlatim sa pravljenjem silen blokova zadnjih amortizera. Skoro sve prodavnice sam zvao i niko nemože ni da ga poruči (iako je isti kao za rebela). Kažu ili ceo amortizer ili ništa.

Hvala za ideje. Će da probam. Javljam šta sam uradio.

• U prolazu, 18 postova

Evo, već 3 dana testiram i lanac je definitivno čistiji (a i dalje podmazan) a točak je suv. Pa skoro suv, kad sam podmazivao lanac, moguće je da sam naprskao mnogo više nago što je trebalo, pa je ipak malo prsnulo po felni.

Na kraju se ispostavilo da su bili u pitanju semerinzi iza pogonskog lančanika, ili možda guma od koje sam pokušao da napravim klizač za lanac, u koju se lanac ukopao, jer sam je nepromišljeno napravio. Sad je zamenjen i klizač (napravio novi i od druge vrste gume), pa će da vidimo kako će se pokazati.

• Svrati ponekad, 457 postova
  • Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14

Vidi, koliko sam ja citao za ove sprejeve ( nadam se dosta ) ako je taj sprej za podmazivanje ROAD bez obzira koja je marka da ce daleko vise prskati nego obican ( mozda i gresim ).Ja ga ocistim sa ipon ( prskam lanac i polako vrtim tocak, posle uzmem krpu i uhvatim lanac a tocak i dalje vrtim i tako ga obrisem.Posle toga uzmem sprej za podmazivanje opet ipon i sa unutrasnje strane naprskam lanac opet vrteci tocak.A lanac vidim da je ceo naprskan sa unutrasnje strane tako sto mi je sprej bele boje ( mislim da ih ima jos i u crvenoj i zelenoj boji ).I gotovo uvek se tek sutradan vozikam i od sad nikad mi nije isprskana felna.A sto se tice stitnika za lanac, paaa samo sam spomenuo sprint princa ( onda me je mrzelo da pisem )a imas i sprint regal raptor ( lici na tvoj raptor ) pa keewey pa kinroad pa qingqi i ...Mislim mogao si malko po netu da gledas slikice motora pa bi mozda nasao nesto sto bi na tvoj motor odgovaralo.A mogao si i uzeti taj lancobran ( stitnik lanca ) i da si samo pomerio te kacaljke na samom stitniku bas tamo gde tebi odgovara i te kacaljke ofarbas u npr. crnoj boji i kad se farba osusi montiras ga i stvar resena.Pozdrav!

• U prolazu, 18 postova

@ zidar: Jurio sam i slike po netu, video sam mnogo solidnih ideja, ali neznam... Na kraju mi je sinula ideja kako sam da ga napravim za male pare a da realno izgleda zanimljivo i naravno da bude funkcionalan. Aluminijumski U profil i 2mm traka (bar komad od 20cm) za nosace. Chelenger na primer nema zakrivljen lancobran (oko zadnjeg lancanika) kao vecina motora, vec je ravan. Samo je bitno da je bovoljno izbacen u nazad bar 3cm iza lancanika. A kako aluminijum ne rdja, a bruseni aluminijum sa dobro slaze sa hromom, mislim da ce to biti zanimljivo resenje.

Trebao bi da se sa tim pozabavim sledeceg meseca. Za sad sam jedva cekao da sednem i malo se vozim. Zahvaljujuci vremenu <_< , imao sam samo 4 normalna dana (bez kise) i sad bleji pod ciradom, a ja rezim na nebo >:( .

Nema veze, svanuce suunce ponovo...

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Sad se trenutno mlatim sa pravljenjem silen blokova zadnjih amortizera. Skoro sve prodavnice sam zvao i niko nemože ni da ga poruči (iako je isti kao za rebela). Kažu ili ceo amortizer ili ništa.

Брате мили, бегај код неког стругара да ти то очас посла реши. Када сам тражио задње амортизере исто сам се њакао безвезе. Онда ми лепо стругар направио и силен блокове за амортизере и чауре које иду у њих. Лака операција, само на преси лепо да се набије и држи... мени већ 15.000км

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja