Jump to content

Moto Zajednica

MZ Caffe

Recommended Posts

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

malo teze, al jeste 1moto3.gif

Gotovo.Pali,radi,ide,i to dobro :moto3:

ali stvarno 1jee1.gif. Kada ce to lepo vreme1moto3.gif

E ovo se zove srecan vlasnik MZ-a... :moto3:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Drasticno nam je opao broj postova i zastupljenih tema od kada je format foruma promenjen.Pitam se da li se ljudi ne snalaze, mozda im se ne svidja kako funkcionise???Ne mogu da se pomirim sa stanjem da su dve teme sa ruskim i ostalim dvotockasima najzastupljenije.Kao da smo poceli o sustiklama i pletenju da pricamo.

Nedostaje veselog duha i sitne zajebancije.Ljudi ,nismo medvedi pa da se prepustamo zimskom snu ili letargiji.

Da probam sa fotkama,ako uspe -uspe a ako ne.....probao sam. :neznam:

post-3484-095100000 1290798097_thumb.jpg

post-3484-016658000 1290798112_thumb.jpg

post-3484-015647600 1290798144_thumb.jpg

post-3484-043664600 1290798202_thumb.jpg

• Podržavam 2

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Mnogo mi je prijla vožnja do Svilajnca ali sam gadno prošao. U početku mi je bilo hladno ali posle jedno 20 minuta NIŠTA.

Milina, lepota, vozio sam se kao u sred leta pa sam ukupno prešao negde oko 300km iako nije bilo potrebe za tim. Dopao mi se motor, zbog lošeg vremena morao sam da prekinem Bokilica u radovima tako da je Crnac opet bez kočnice na prikolici. Međutim to što je udaljio prikolicu od motora promenilo je potpuno sve, ništa nije kao ranije, leži SAVRŠENO!

I tako, u tom savršenstvu pređem sa jednog puta na drugi, od Mladenovca preko Šepšina do Umčara da bih izbio na Smederevski put i zalutam pa sam bio ko zna gde. Pitam usput neke seljake gde sam, šta mi je bliže, da li da se vratim ili da nastavim ka Smederevcu a ljudi zapanjeni, kažu "šta ćeš ovde".

Vidim ja da hladno jeste ali meni nije, magli vizir ali šta da se radi, pa ipak je zima.

No, kad sam došao kući osetim da mi nije dobro. Osećaj je kao da imam virus a vakcinišem se pa sam to odmah odbacio. Izmerim temperaturu kad ono 36. Ok, izmerim opet, pa opet isto: 36.

Sutradan: 36,2.

Prekosutra: 36,5.

Krenem ja da razmišljam o medicinskom sklopu, negde se pokvario termostat samo neznam gde je i kako se popravlja. Sve vreme imam osećaj kao da sam pod temperaturom ali mi je neopisivo hladno i trese me grozinica.

Onda sam psovao sebe što sam se opustio. Vozio sam pa mi put pretrči lisica, pa iskoči zec.... i tako ja sve okolo naokolo da bi se što više vozio.

Termostat se sredio sam od sebe i nisam provalio gde je mada moram da priznam da sam uplašen. Šta ako se desi opet?

Vule gleda u Crnca, vozio bi se, hoće da vidi kako mu je Boki sredio sedište da ga ne kolje u leđa, pa da probamo sa troje lakših da vidimo da li nosi...

Ja nemogu, priznajem, plašim se. Hladnoće se plašim, šta ako se sledeći put termostat ne sredi sam od sebe?

I zato ne pišem, neznam o čemu bi, stvarno sam uplašen jer nikada nisam imao takvih problema a vozio sam i bez opreme i bez kacige...

Mada nikada nisam imao 40 godina, izgleda da više nemože ko nekad.

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

izgleda da više nemože ko nekad.

tek si zakljucio... :zvizduk::moto3: :moto3: i mene danas bolela kolena od zime danas, a i veceras sam pokisao... ;)

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

Ma daaa...

Prošle zime sam išao na posao i s posla svaki dan. Jes' da je svega 6 km u jednom pravcu, al', bre, beše i hladno i minus i kiša i sneg i lošija oprema i sve ... i ništa mi nije bilo, tj. nije mi smetalo ni malo. Da l' što sam bio napaljen da se vozim da l' šta ... nemam pojma... :zbunjen:

A sad, od pre par dana, kad je počelo ovo s kišama i pravom 'la'noćom, uopšte mi se ne seda na moped, makar i do trafidže. A mogu i bolje da se utoplim i sve... :nanana:

Jbg... ne mo'š se više ko ranije... :neznam: a negde, duboko u sebi bi' 'teo još... :D

• Svrati ponekad, 396 postova
  • Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata

A ja se mislim da sam jedini kome se cude i krste poslednjih par dana... Onomad podjem s posla a sediste na Golubu- belo. Napala ga slana ili nesto slicno.

• Podržavam 1

A ja se mislim da sam jedini kome se cude i krste poslednjih par dana... Onomad podjem s posla a sediste na Golubu- belo. Napala ga slana ili nesto slicno.

Saša, nemo' se zezaš ti, da tako na sabajle sedaš na to 'la'no sedište! :lud: Znaš kako je u našim godinama s prostatom i priključenijem! :(

Valja biti malo pažljiviji prema ... je l' da, tom traktu. :aha:

Ljudi, nema zezanja.Ko zeli da vozi u zimskom periodu , bez ozbiljne opreme bolje i da ne pomislja. Danas ima vrhunske opreme (ne mislim samo na onu ,skupu) sa kojom moze da se vozi do 0 C stepeni.Ko ne misli na opremu, ne misli n ina sebe.

Drago mi je da se prepravke na geometriji Crnca pokazuju kao boljitak.Pogotovo sto prilikom pocinjanja akcije,niko na forumu nije bio nesto "potkovan" sa znanjem ili iskustvom o problematici prikolicara.

Sto se tice telesnog termometra.ja svoje probleme kada se smrznem na motoru ili bilo kako drugacije, resavao tako sto po povratku u kucu, odmah idem u kadu i punim je toplom vodom , onoliko koliko mogu da podnesem i tu ostajem 15-20min.Da napomenem nesto sto je obavezno za one koji pomisljaju na voznju u pomenutim uslovima a to je redovno konzumiranje belog luka. Mada,sa pripremama organizma treba poceti pre pocetka zime ako se zele pozitivni efekti.

post-3484-097267300 1290851699_thumb.jpg

Drasticno nam je opao broj postova i zastupljenih tema ...

Nedostaje veselog duha i sitne zajebancije.Ljudi ,nismo medvedi pa da se prepustamo zimskom snu ili letargiji.

Zveri, izgleda da je post delovao vaspitno-popravno. Barem do nekle, za početak.. :takoje:

Za merila po kojima sam se ranije oblačio sada sam baš bio ušuškan. Još sam u Svilajncu svratio do Kineza po Pikasovom savetu inače da to nisam uradio ko zna šta bi samnom bilo.

Gore sam imao majcu kratkih rukava, dva duksa i kožnu jaknu. Jakna je sjajna, kupio sam je letos u Grčkoj i nije baš jeftina ali kako su žene (keva i veštica) kupovale bunde cenkao sam se do besvesti i iznudio cenu koja nema veze sa životom. Ko zna koliko ih je odrao na te bunde kada je meni skinuo cenu tri puta.

Dole sam imao pamučnu trenerku ali sam preko nje navukao kišne pantalone i to je bila greška. Računao sam da za dva sata po pravcu nemože ništa da se desi ali sam ceo bio uparen. Onda sam kod Kineza kupio helanke, dva para i u povratku je bilo dobro.

Imao sam i jednodelnu potkapu sa grudobranom, tu nije curilo.

Rukavice su mi plitke, to ne valja ništa, bolje su one radničke mada za zimu nisu jer su hladne.

Sada se razmišljam da kupim kombinezon, ipak je iz komada.

Što se jajca tiče stariji su me savetovali da ispresavijam peškir jer šta god imao na sebi taj deo se naslanja na rezervoar ili sedište do njega pa izgleda da drugačije do toplote nemože da se dođe.

Šta mislite o kombinezonu? Možda neki savet u odnosu cena/kvalitet? Uzeo bih ga sada i pošto mi više ne pada na pamet da zimi putujem služio bi za leto.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Voznja ispod 10*C ne se isplati, hladno, Ja sam pretprosle godine u februaru isao za pPancevo na bike zurku Mz-om i vratio se u 4h ujutru bilo zimaaaa, i ne se zezam vise!

No evo reklama za nesto, ko koga reklamira? :zdravo: :zdravo:

D9VTC_big8q1vhochlebe.jpg

Zveri, izgleda da je post delovao vaspitno-popravno. Barem do nekle, za početak.. :takoje:

Bilo bi mi draga ako je i tnku pokrenulo forum. Danima otvaram MZ svet i postovi tipa Juce...i slcno. Sada barem ima vremena, vise se sedi u kuci i moze se odvojiti 15-tak minuta za forum.

Sto se tice opreme, mislio sam iskljucivo na goretex materijal.

Kada je kisa u pitanju onda za rukavice samo idu gumene koje mogu da se kupe u Luisu i njemu slicnim kataloskim prodajama ili kao prva pomoc mogu gumene higijenicarske rukavice ali je sa njima problem da ih nadjete u broju da mogu ici preko koznih rukavica.Ako naidjete na takve, savetujem vam da kupite par komada i drzite ih u motorciklu. Nisu dugotrajne ali mogu izdrzati po nedelju dana.

Kisno odelo, ako je dobro i na vama moze uredno da se zakopca i "ususka" nije vazno da li je iz dva dela ili jednog. Jednodelno zvuci kao da je prodor vode smanjen na najmanju mogucu meru mada ja imam dvodelno i imam dobra iskustva.Ponavljam, najveci problem su rukavice i magljenje vizira. Sto se tice mgljenja, vec sam pisao, jedino delotvorno sredstvo koje traje 2-4 dana je Rain-X anti fog.Sve ostalo sto sam probao bilo je kao i da nista nisam koristio.

post-3484-049565100 1290879379_thumb.gif

post-3484-038281000 1290879394_thumb.jpg

Voznja ispod 10*C ne se isplati, hladno, Ja sam pretprosle godine u februaru isao za pPancevo na bike zurku Mz-om i vratio se u 4h ujutru bilo zimaaaa, i ne se zezam vise!

Au deda, udarila kostobolja.Predlazem da se uclanis u drustvo ovih veselih, gipkih staraca i krenes sa vezbama:

post-3484-006291300 1290879932_thumb.jpg

Bilo bi mi draga ako je i tnku pokrenulo forum. Danima otvaram MZ svet i postovi tipa Juce...i slcno. Sada barem ima vremena, vise se sedi u kuci i moze se odvojiti 15-tak minuta za forum.

Sto se tice opreme, mislio sam iskljucivo na goretex materijal.

Kada je kisa u pitanju onda za rukavice samo idu gumene koje mogu da se kupe u Luisu i njemu slicnim kataloskim prodajama ili kao prva pomoc mogu gumene higijenicarske rukavice ali je sa njima problem da ih nadjete u broju da mogu ici preko koznih rukavica.Ako naidjete na takve, savetujem vam da kupite par komada i drzite ih u motorciklu. Nisu dugotrajne ali mogu izdrzati po nedelju dana.

Kisno odelo, ako je dobro i na vama moze uredno da se zakopca i "ususka" nije vazno da li je iz dva dela ili jednog. Jednodelno zvuci kao da je prodor vode smanjen na najmanju mogucu meru mada ja imam dvodelno i imam dobra iskustva.Ponavljam, najveci problem su rukavice i magljenje vizira. Sto se tice mgljenja, vec sam pisao, jedino delotvorno sredstvo koje traje 2-4 dana je Rain-X anti fog.Sve ostalo sto sam probao bilo je kao i da nista nisam koristio.

I onda oprema kosta vise nego MZ !!! :lud: :lud: :zbunjen:

Demant.

Kisno odelo 45€

Rukavice, kako nadjes ali nisu preko 200 din pa X nekoliko pari.

RainX je bio nesto oko 10-ak evra ali traje duze od jedne sezone.

Jakna i pantalone uz malo trazenja mogu se naci ispod 200€.

Napomena, nisam sve kupio odjednom vec sukcesivno.

Tvoje magarence ipak vredi vise.Znaci, neces da se uclanis u pomenutu ekipu sa fotke??? :zdravo:

E bas me interesuje gde ima jakna i pantalone gorotex ispod 200eu? :neznam:

A ako imas gorotex ne treba ti kisno?

A cizme koliko su? Neces valjda u patikama ili ribarskim cizmama? :zdravo: :zdravo:

Imam navlake za cizme probiker.

Za jaknu i lone sam rekao da se malo potrudi. Povremeno ovi nasi dopisnici akademije nauka sto drze predavanja po zemlajma u kojima naplacuju ratnu odstetu na ime II sv. rata...razumes.

Hahaha, ajd da batalimo, hahaha

Jedan u klin drugi u plocu i do sutra tako, hahaha :lol:

• Podržavam 1

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Video sam od tebe jednu zanimljiv deo opreme (SAL) pomaze, danas vozio o posla i nazad bas lepo... :moto3: :moto3:

Kisno odelo sam kupio dvodelno na preporuku gospodina Mihca i Picasa.... odlicno je....

Zverinjak je upravu jedini problem su rukavice i vizir... kao do datak po kisi nosio sam i gumene cizme br 43... (smrde ko 47) :lol: :lol:

TN_3024.JPG

HTZ oprema je odlična, nije potpuno primenljiva za moto stvar ali je kvalitet neosporan jer su tokom izrade morali da se drže mnogo jačih standarda.

U poslednje vreme prave se i lepe stvari, počeli su da vode računa i o dizajnu inače je do sada sve bilo do kraja nakazno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja