Jump to content

Moto Zajednica

Metzeler 6 days extreme...

Recommended Posts

• Zainteresovan, 560 postova

Vec sam bio narucio Dunlop d752 iz Aunera za 100e kad mi se javlja drugar iz Nemacke sa informacijom da mi je uzeo Metzeler 6 days extreme za 150e...E sad te Metzelerke bi mogao da prepustim drugome i da ostanem pri ovim Danlop...

E sad dolazimo do mog pitanja...

Isplate li se te Metzeler gume za 150e u odnosu na Dunlop(100e) i sta dobijam jednim odnosno drugim?

Hvala...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest diRRty

Vec sam bio narucio Dunlop d752 iz Aunera za 100e kad mi se javlja drugar iz Nemacke sa informacijom da mi je uzeo Metzeler 6 days extreme za 150e...E sad te Metzelerke bi mogao da prepustim drugome i da ostanem pri ovim Danlop...

E sad dolazimo do mog pitanja...

Isplate li se te Metzeler gume za 150e u odnosu na Dunlop(100e) i sta dobijam jednim odnosno drugim?

Hvala...

Sto se tice Dunlopa verujem samo u Qualifier, D 752 je off road guma i ja bi prednost dao Metzeleru.

• Svrati ponekad, 299 postova

sve zavisi koji je motor upitanju.svaki motor drugacije ce se ponasati sa drugom gumom,ja sam npr na banditu prezadovoljan za dulopom (nije qualifaer) mislim da je roadmaster,prethodna je bila metzeler koju sam morao da skinem i dam drugaru jer mi je uzasno proklizavala dok kod njega savrseno radi,jbg treba gledati i sta fabrika preporucuje i to znaci.nisu oni ludi,znaju za sta su pravili motor i sta ce se najbolje uklopiti

Guest diRRty

sve zavisi koji je motor upitanju.svaki motor drugacije ce se ponasati sa drugom gumom,ja sam npr na banditu prezadovoljan za dulopom (nije qualifaer) mislim da je roadmaster,prethodna je bila metzeler koju sam morao da skinem i dam drugaru jer mi je uzasno proklizavala dok kod njega savrseno radi,jbg treba gledati i sta fabrika preporucuje i to znaci.nisu oni ludi,znaju za sta su pravili motor i sta ce se najbolje uklopiti

Vidi ,fabrika preporucuje dimenzije, tip i nista vise.Svaki proizvodjac guma ima odgovarajucu paletu proizvoda za odredjeni model tako da tu nema promasaja.Za Dunlop znam  da ume da odstupi od kvaliteta i tacnosti odlivka, takodje se desava da se guma vrlo cesto mora bukvalno baciti jer, je nemoguce izbalansirati.Dakle stvar je ukusa i cene, ali za 50 evra razlike bi kupio pre Metza.Ja licno sa Qualifierom nisam imao problem osim u nekim vizuelnim detaljima na prednjoj gumi, ali poznajem ljude koji su bacali prednje Dunlopove gume jer ih nijedan vulkanizer nije mogao spasiti.

Licno vozim nove Micheline Pilot Road, guma koju bi rado vozio je Bridgestone u odgovarajucem modelu, a Dunlop samo u pomenutom Qualifieru.

Ovo je moje misljenje pouceno licnim i tudjim iskustvima, a ti prijatelju kako god ti se srce hoce.

• U prolazu, 74 postova

Dunlop D 752-756-739-773  je cross guma koja je u Metzeleru MC 4 - 5 - 6  ili Unicross

Metzeler MCE 6 DAYS EXTREME je enduro guma koji je u Dunlopu D 908

Znači po mom mišljenju ove dve gume nije baš lako uporediti zato što je reč o gumama koji nisu namenjeni za isti cilj.

404.jpg

vNF7E_dunlop2hm7.th.jpg

6TDDg_metzeler1ac7.th.jpg

Motor na koji treba montirati gume je Honda XR600r...Dunlop gume sam porucio bas kod Bere i posto mi je drugar javio da je u Nemackoj vec kupio Metzelerke,zamolio sam Beru da mi izadje u susret sa otkazivanjem porudzbe- covek mi je rekao da nije problem da odkazemo porudzbinu-ovom prilikom bi mu se zahvalio na razumevanju... ;)U tom trenutku sam bio bez alternative jer nisam mogao reci drugaru iz Nemacke da vrati ili zadrzi gume ali posto se nasao covek koji bi uzeo te Metzelerke-ja sad imam dilemu...

Ipak kupiti Metzeler...

Zvati Beru i reci mu da ipak uzme Dunlopke...

Jasno mi je da su D752 Cross gume,kao i da su 6 days extreme hard enduro gume...

Ono sto mi nije jasno je:

-vrede li ove metzelerke tih para?(dali je to realna cena ili?)

-sta dobijam a sta gubim u odnosu na D752?

Znaci vredi li ta guma +50e-sta dobijam za uzvrat tih 50e?

Aj ako neko ima odgovor na ova pitanja bio bi mu zahvalan...

Metzeler vs Dunlop ;D

Obrati paznju, odgovor na sva pitanja:

Uzmi i jedne i druge i nabavi jos jedan komplet tockova.

Da imam toliko para vozio bih crf250x... ;)

Al` kad vec pomenu taj drugi komplet tockova-ima li to negde da se kupi i koliko bi kostalo?

Cisto informativno... ;D

• Svrati ponekad, 299 postova

jbg ja ti pomoci ne mogu.ja imam drugacije iskustvo sa metzelerom,imam prednju metceler,dobra je kad se zagreje,inace dok se ne zagreje ne volim je mnogo  :D :D,zadnja mi je dunlop i jako mi se dopada,inace bila je metzeler koja mi se nije dopadala,koja opet kod drugara na drugom motoru lezi super....ne znam sta da ti kazem

Ja trenutno na motoru imam Metzeler Enduro 3 sahara gume koje su po mom misljenju perfektne za svoju namenu-asfalt,makadam,lagani off road...Ali bih uzeo par guma za sumu,blato,makadam,kamenje,livadu i lagani on road...Kada bih generalizovao i prosudjivao po ovim koje vec imam-uzeo bih Metzeler bez razmisljanja ali nisam sklon takvim zakljuchcima-Dunlop nisam imao(osim na kolima-losije su se pokazale od istrosenih continental)-i to je sve od modela do modela...Jbg.zato i pitam-nadao sam se da je neko upoznat sa kvalitetom bas ovih modela...Mislio sam da se ucim na tudjim greskama a ne mojim-ali koliko vidim,moracu da idem na nevidjeno... ;)Al ce barem neko drugi u buducnosti imati koristi od toga-pa kad neko bude postavio slicno pitanje-dobice od mene konkretan odgovor... ;DNego...lepo vreme-odoh ja da se vozim... ;) ;D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja