Jump to content

Moto Zajednica

Kozmetika

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Vidim da je davno nekad bila slicna tema ali nije do kraja odradjena.

Dakle, postoje li sprejevi za negu delova od crne plastike? Recimo, nosaci migavaca, delovi instrument table i ostalo... Ideja je da plastika ostane potpuno crna posle tretmana, a ne siva kao sada. Zatim, zanima me neko sredstvo za negu guma, znam da je postojao neki sprej kojim se iste preprskaju. Na kraju, polir paste? Sta se preporucuje? Ima li negde Johnson polir pasta u Beogradu? 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Ako se ne varam Pauk dok je radio pranje i poliranje koristio je Motulovu polir pastu i po njegovim recima bio extra zadovoljan...a i po komentarima mušterija ;)

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa ja koristim sprej za auto tablu,budu plastike kao nove 1mesec pa ih ponovo naspricam po 2 3 puta ostavim ih da ih plastika upije pa dugacko drze sjaj,a imas i tecnost za gume,bar kod nas u svilajncu,,namazes gume one pocrne malko se smeksaju,mogu da pitam ako te zanima,,a plastike mozes i ofarbati sprejom za branike,sto se tice poliranja mi ovde uglavnom koristimo 3m polir paste ima ih i grubih i finih i rucnih i masinskih,,extra su dobre a imaju i lepe tkanine za poliranje u kompletu

• I N S T R U K T O R, 1209 postova
  • Motocikl: R 1200 R

Lalajko , svrati, nabacio sam tih sprejica, polirica i raznih zezancija koliko ti dusa hoce.

Imam i MOTIP sprej za lanac 400 ml------420 din.

olovka za gume itd.itd.

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

ja vec dugo koristim sprej za auto, kontrolnu tablu i ostale plasticne delove. Skoro bukvalno plastike budu kao nove. Cak su me neki ljudi pitali da li sam stavio nove migavce na Mz zbog prodaje (kad sam ga prodavao).

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Silikonski sprej za kokpit auta radi, ali Valvoline ima specijalni sprej upravo za izbledele plasticne delove.Ne secam se tacnog naziva ali koristio sam ga pa znam da cini cuda .Pitaj po radnjama ili vidi po netu.Ja sam ga pazario kod nas tako da ga ima sigurno .

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Peki

Sprej na koji mislim je Valvolinov PLASTIC RESHINE. Namenjen je spoljnim plasticnim delovima vozila i camaca.Boca od 500ml kod mene kosta

410din. i verujte necete je potrositi dok imate motor.Vrlo je izdasan , rekao bih masan .Ja sam ga dozirao na cistu krpu kojom sam utrljavao plastiku.

Pozz! 

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Za mat crne plastike - chichkovo ulje za kosu (i ja sam se u prvi mah nasmejao,ali kad sam probao...)

Za gume - techni silikon.

Peki

Sprej na koji mislim je Valvolinov PLASTIC RESHINE. Namenjen je spoljnim plasticnim delovima vozila i camaca.Boca od 500ml kod mene kosta

410din. i verujte necete je potrositi dok imate motor.Vrlo je izdasan , rekao bih masan .Ja sam ga dozirao na cistu krpu kojom sam utrljavao plastiku.

Pozz! 

Ima li negde u Beogradu ovoga??

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Za gume - techni silikon.

Gde, sta, kako, ko, posto?!

Veruj mi da ne znam gde ga ima u slobodnoj prodaji.Meni je stric radio u Tigru u Pirotu,pa mi je pribavljao povremeno.Znam samo da ga zovu jos i silikonsko mleko...Namazes gumu sa strane,i izgleda bukvalno kao nova,a i dosta "drzi",jer je silikon otporan na vodu.

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Ovaj iz tigra za gume je odlican,mada je i turtle wax extreme tyre gel odlican.Glicerin brzo bledi i susi se.

Za plastiku takodje turtle kokpit sprej,po meni najbolji ikad napravljen.Na onaj valvolin ima obicaj da se lepi prasina i tesko se cisti.

Za plastiku ima jos solidno sredstvo black hrom turtle wax. Nanosi se nekoliko puta i odlicno vraca boju.To je sve od malo jeftinijih varijanti.

Sto se poliranja tice samo 3M ili farecla. Kod amatera mozda malo bolje farecla posto su uglavnom na vodenoj bazi,

pa je manja verovatnoca da se upali usled velike brzine rada

Od kozmetike gotovo da nema sta nisam koristio posto 16 godina imam perionicu automobila,pa koga sta zanima neka pita

• Skuteras, 3707 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Sem ovoga za poliranje sve mozes da kupis u nekoj malo bolje snabdevenoj prodavnici auto delova.

U Beogradu npr. u auto sportu,oto topu...polir paste u radnjama koje se bave lakovima i farbama,

a ako nemozes da nadjes,tu su ortaci sa foruma da posalju.

P.S. Ima i na OMV,ELP itd.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Vidim da je davno nekad bila slicna tema ali nije do kraja odradjena.

Dakle, postoje li sprejevi za negu delova od crne plastike? Recimo, nosaci migavaca, delovi instrument table i ostalo... Ideja je da plastika ostane potpuno crna posle tretmana, a ne siva kao sada. Zatim, zanima me neko sredstvo za negu guma, znam da je postojao neki sprej kojim se iste preprskaju. Na kraju, polir paste? Sta se preporucuje? Ima li negde Johnson polir pasta u Beogradu? 

Motul - wash&wax

Malo sam ceprkao po Netu i naletim na ovo. Covek je svoje izbledele plastike sa Afrike

D8Mwm_attachment5ab705jg1.jpg

uz pomoc ovog sredstva pretvorio u ovo

1rE7E_attachment5ad693ie0.jpg

O postupku (koji nije jednostavan) prskanja procitajte ovde.

Moze li ovo sredstvo da se kupi negde u Evropi (kod nas?)? Ili bar nesto ovog tipa?

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Da ne pokrećem novu temu, i ovo je vezano za kozmetiku.

Čuo sam da postoji neki hrom sprej, posle prskanja površina izgleda kao hromirana.To mi je bilo malo sumnjivo, suviše lepo da bude istina, pa probrljah po netu.Na jednom auto forumu sam video da se žale na sve te sprejeve osim MOTIP Silver Chrome Set.Ima li neko iskustva sa njim?Cena je oko 1600 dinara što je nekoliko puta više od ovih običanih.

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Jawa 350 TS '91

За алуминијумске делове, пробајте: ''TurtleWax SILVER CHROME''. 

Са тим сретсвом сам полирао целу машину своје Јаwе. Веома сам задовољан постигнутим резултатом!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja