smolivoje 0 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 54 postova Motocikl: LONCIN CB250 Prijavi odgovor kao problematičan Vozim loncin cb250 zamijenio sam klip i karike radi lijepo i lijepo vuce pojavio se sledeci problem posle nekih 500 km primijetio sam da hvali nekih 100-200 ml ulja danaglasim da sam sipao mineralno ulje,predpostavljam da uzrok mogu biti gumice ventila ali ih je nemoguce naci za ovaj motor ako imate neki savjet pisite, hvala unaprijed... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M i r k o 36 Napisano Januar 10, 2013 TT Monter, 118 postova Lokacija: Silbaš-Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio si klip i karike a stublinu nisi možda je to uzrok .Ako ugrejan motor dimi onda je znak da ti je potrošena i stublina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alf red fild 2 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da traziš gumice ventila za tvoj motor... Traži ih po dimeziji, dešava se da pašu i od skutera. Pregledaj dobro cilindar, vođice ventila; dali si dobro okrenuo karike... Sad je već slučaj za majstora, a ne za kućnu radinost. Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Januar 10, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Цццццц... A ћутиш к'о ..... да си ипак покренуо машину. Можда су и гумице, а можда само треба да "легну" нове карике. Ако "димуцка" више него обично, могуће да су гумице, а ако јако брзо испрља уље, могуће да више "дувка" око клипа (провериш шта се догађа на иберлауфу). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bomi 26 Napisano Januar 10, 2013 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Beograd Motocikl: nemam :( Prijavi odgovor kao problematičan I slazem se sa kolegama i ne,ako cilindar ima mrezicu od honovanja i nema uzduznih linija znaci da nije bilo zaribavanja i moze to tako i da se ostavi.Gumice mozes da zamenis bez da skidas glavu,samo ne rece koja ti je masina... Moguce i da si polomio kariku. :stabre: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 10, 2013 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan mozda treba i da legne to sto si menjao... mozda da proveris opet ulje,, nego si stavio nov novcijat klip i karike... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 10, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan E aj sad vako: ako si menjao karike znači da si skidao glavu i praktično otvarao motor. Trebalo je tom prilikom i da premeriš sve što sleduje. Uzmeš subitor i premeriš ovalnost cilindra. Kad si to uradio, mali je trošak da honuješ cilindar ako je u toleranciji ovalnost. Dalje, gumice traži po dimenziji a ne po modelu motora jer ćeš ih tako teško naći. A to je trebalo da uradiš dok ti je glava bila na stolu. Kad si poskidao gumice, proveriš i vođice ventila da li su u toleranciji. Sad ćeš opet džabe otvarati motor. Ako je tokom vremena izgubio hon, oće da troši ulje. Ako su gumice ukrtele i vođice se proširile, oće da troši ulje. Ako si samo zamenio karike i klip, povećao si pritisak u donjem delu motora. Ako tom prilikom nisi odradio glavu, samo si ubrzao habanje glave. Dakle, napravio si sebi medveđu uslugu. Sledeći put kad ti iskrsne problem, prvo pitaš pa radiš. Aj uzdravlje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smolivoje 0 Napisano Januar 10, 2013 U prolazu, 54 postova Motocikl: LONCIN CB250 Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam vec da sam pokrenuo maxinu.. Ovako taj sam motor kupio letos u neispravnom stanju hvalile su mu karike i imao je problem sa strujom... Cilindar mi je djelovao ok moram priznati da jedino premeravanje sam radio sa sublerom da bih znao domenziju karike... Ventile nisam skidao sa glave niti sam obradjivo glavu jer mi je izgledalo da je dobro..ovih dana plamiram da opet otvorim motor pa cu napisati sta je i kako... Hvala na odgovorima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Januar 10, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan ... Cilindar mi je djelovao ok moram priznati da jedino premeravanje sam radio sa sublerom Ko i da nisi merio osim zaista ugrubo da znaš otprilike kolika je karika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M i r k o 36 Napisano Januar 17, 2013 TT Monter, 118 postova Lokacija: Silbaš-Novi Sad Motocikl: Aprilia Pegaso 650 cube Prijavi odgovor kao problematičan ... Cilindar mi je djelovao ok moram priznati da jedino premeravanje sam radio sa sublerom da bih znao domenziju karike... Cilindar možeš lakše proveriti "po prstu" Tako ćeš lakše ustanoviti dal je isti potrošen.A dimenzija karike se nemeri šublerom ,već imaš: standard ,1-specilala, 2-specijala .Poz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sokobgd 500 Napisano Januar 17, 2013 Svrati ponekad, 312 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cilindar možeš lakše proveriti "po prstu" Tako ćeš lakše ustanoviti dal je isti potrošen.A dimenzija karike se nemeri šublerom ,već imaš: standard ,1-specilala, 2-specijala .Poz. A kad prstom ocenis da je ovalan, onda ga sekirom doteras na meru? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Januar 17, 2013 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Ma da prstom, to je najjača metoda, dzaba onih injženjera što izmisliše subitor i ostale alatke koje mere u brucnu, da ne kažem stoti deo mm ili jače Karike ćeš najlakše prekontrolistai kad ih postaviš u cilindar pa premeriš zazor na krajevima gde se "sastavljaju", postoje fabričke mere i granične mere nakon kojih se savetuje obrada cilindra i "specijale, tj, nadmere od standardnih mera. U zavisnosti od istrošenosti cilindra (ili prisutnosti riseva) se bira klip koji je od standardnog "jači" za 0,20mm ili 0,25mm ili 0,50mm zavisno od proizvođača , Uglavnom je pravilo da novi klip ide zajedno sa cilindrom na obradu da bi majstor mogao da podesi mašinu i odradi toleranciju između klipa i stubline koja se kreće od 0,06mm do 0,10-0,12mm (ili već koliko se dogovoriš). Ovo se radi iz razloga nejednakog širenja materijala klipa i cilindra. Ukoliko je vrednost tolerancije veća, obično dolazi do propuštanja kompresije u uljni prostor i "trošenja" ulja. Sad ti opet pređi prstom pa vidi koje su ti tolerancije, ili odnesi kod nekoga ko ima alata i zna da ga upotrebi Sretno! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smolivoje 0 Napisano Januar 22, 2013 U prolazu, 54 postova Motocikl: LONCIN CB250 Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i obeco otvorio sam masinu... E ovako prilikom otvaranja tj skidanja glave primetio sam ulje sa donje strane dihtunga koji ide izmedju glave i cilindra da napomenem da se podmazivanje bregaste i klackalica vrsi kanalima kroz koje prolaze brezoni za stezanje glave motora.. Postoji mogucnost da je glava bila lose stegnuta pa je ulje ispod dihtunga pronaslo put do unutrasnjosti cilindra... E sad kada sam skinuo klip i karike primijetio sam jednu cudnu stvar,da kazem da mi je uljna karika trodjelna 2 prstena i ona opruga sto ide izmedju,primijetio sam sledece kada je prsten uljne karike van cilindra zazor na mjestu gdje se spajaju krajevi je nekih 2-2,5mm,maloo? Kada vratim samu kariku u cilindar zazor je oko 0'5mm,isto vazi i za drugi prsten uljne karike... Djeluje mi jao da je karika izgubila svoje opruzno svojstvo i prikagodila se precniku cilindra i ne pravi dovoljno pritiska na kosuljicu cilindra da bi obrisala suvisno ulje... ? Ovo mjerenje sa mikrometrom jos nosam odradio posto u mestu gdje sam ja ne postoji neko ko se time bavi, a odradicu i to narednih dana u drugom gradu... Ja sam cisto iz radoznalosti pokusao odrediti toleranciju izmedju klipa i cilindra na ovaj nacin: stavio sam klip bez karika u cilindar i uzeo one listice za stdlovanje ventila, sa donje strane klipa uspio sam ugurati listic 0.05 mm a sa gornje 0,2 mm znam da nije mjerodavno ali eto iz radoznalosti sam ovo uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Januar 23, 2013 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И мој мотокултиватор тера уље за подмазивање главе кроз отвор око једног од брезона и осим дихтунга између блока и цилиндра и другог дихтунга између цилиндра и главе, постоји и по један гумени прстен. Ако их нема, уље "бежи" напоље. Можда су и код твог мотора предвиђени ти гумени прстенови, а њих немаш. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smolivoje 0 Napisano Januar 23, 2013 U prolazu, 54 postova Motocikl: LONCIN CB250 Prijavi odgovor kao problematičan Nema kod mene gumica Kod mene ide cijev duga nekih 15.cm koja svojom jednom polovinom ide u cilindar a drugom u glavu mislim da imaju 2 takve cijevi, na 2 brezona ... Jedan dovodi, drugi odvodi ulje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
smolivoje 0 Napisano Januar 25, 2013 U prolazu, 54 postova Motocikl: LONCIN CB250 Prijavi odgovor kao problematičan Premjerio mi je majstor zazor izmedju klipa i cilindra ispada 12 stotih imam jos jedan klip koji je u toleranciji 10 stotih... Mislim da to moze da sluzi tako,ispravite me ako grijesim... E sad moze da se krene sa sklapanjem,ako imate nekih savjeta pisite,interesuje me na koliko stegnuti glavu moment kljucem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjKica 0 Napisano April 26, 2013 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li si ustanovio u cemu je bio problem ? Jesi li razradio lepo masinu ili si ga "przio" ? Filter vazduha u kakvom je stanju ? Mnogo me zanima u cemu je bio problem posto sam imao slican i bilo je do toga da sam ga previse "gario" a nije se lepo razradio,pa je trosio ulje vise nego benzin i dimio bas mnogo.znaci morao si da se istusiras ako sednes barem da ga upalis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...