Jump to content

Moto Zajednica

Tomos

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 288 postova

kolege danas sam skinuo cilindar i probao sam klip ds bez karika klip ispada napolje strasno i ima lufta dok madjarski stari neispada napolje i zapinje na sredini stublina uopste nije dobro razbusena strasno1neznam.gif merio sam zazor karika preko 030

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

kako bolje da probusim cilindar na 5 ili 6 stotih

Lepo sam ti rekao, idi na mašinsku obradu pa vidi. A koliku toleranciju - to ti zavisi od dosta stvari a izmedju ostalog i od ulja koje ćeš da koristiš za podmazivanje i od toga kako ćeš to voziti !

Ne zaboravi ponjeti i novi klip sa cilindrom. ;) Inace cilindar mora biti obradjen prema klipu na "x" ( odredi majstor posto izmjeri klip ) toleranciju da kad okrenes cilindar i ubacis klip u njega ( ne guras, vec ga lagano pustis ) on mora svojim donjim rubom zapeti i stati u vrhu cilindra,a ne ispasti iz cilindra.Naravno klip mora izaci iz cilindara kad ga povuces rukom. :aha:

Pa pravi redosled je sledeći :

1. Prvo odneseš cilindar na mašinsku obradu da ga premere i da ti kažu koji klip da nabaviš.

2. Kupiš klip koji su ti rekli .

3. Odeš opet na mašinsku obradu i odneseš im i cilindar i klip da tačno izbuše cilindar - spram klipa .

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

A šta ako opet bude lufta ?. Lepo ti rekoh, prvo da stručnjak premeri cilindar, pa tek onda kupuješ klip !

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova

A šta ako opet bude lufta ?. Lepo ti rekoh, prvo da stručnjak premeri cilindar, pa tek onda kupuješ klip !

Ne vidim potrebu da se ovdje vise dijele savjeti kad covjek sve zna. :neznam:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja