Mikka 431 Napisano Novembar 26, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sto rece Cope, pa da pocnemo ! sigurno ste culi izraz SLR i zadnjih par godina DSLR. Da, to je Mercedes SLR i Mercedes Digital SLR !!! ;D OK, SLR- Single Lens Reflex i DSLR Digital pa ono isto. elem, ne bih sad da gnjavim o istorijatu kamera itd. vec da vam sto krace razjasnim sta znace te beskrajne skracenice, ko' na motorima. SLR u prevodu dodje Refleksna kamera sa jednim objektivom (od prilike) Tipican primer SLR ovaj Nikoncic za profesionalce na film, dakle analogni ;D kad uzduz presecemo kameru tipa SLR to izgleda ovako ! Presek SLR sistema. 1 - Objektiv od 4 sociva (neki imaju i vise) 2 - Reflexno ogledalo 3 - Zavesica zatvaraca 4 - Sensor ili film (kod analognih) 5 - Mat sajba (staklence na kome se iscrtava slika) 6 - Socivo 7 - Pentaprisma koja prenosi sliku od mat sajbe ka "Zuheru" to je ono gde stavljate oko da bi nesto videli ! ;D 8 - Zuher U pocetku ne morate da znate, ali cisto da napravite razliku od "idiota" E, sad, mala pauza za uzinu pa nastavljamo ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 958 Napisano Novembar 27, 2007 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan kralju. Sta je to ``UŽINA`` ? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano Novembar 27, 2007 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Cool, odlicna tema! Posto su dSLR aparati dosta pojeftinili, verujem da su mnogi zainteresovani za njih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Novembar 27, 2007 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Ooooooooooooo, podrzavam, podrzavam...Eto Mikka nam je sad i profesor ;D Odlicna tema...Unapred se radujem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 27, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Kad je Mikka uchitelj...ja sam tu shtreber,sigurno! ps.A Boki sedi samnom u klupi! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 28, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kad je Mikka uchitelj...ja sam tu shtreber,sigurno! ps.A Boki sedi samnom u klupi! ;D OPET vas dvojica !!! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Novembar 28, 2007 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Profesore Mikko, moze li neki text i sazvakani saveti za kupovinu najbolje jeftinije DSLR varijante... sta znam, do 800-1000E. Koje telo i koji objektivi bi tu bili najisplatljiviji i najuniverzalniji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 28, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Profesore Mikko, moze li neki text i sazvakani saveti za kupovinu najbolje jeftinije DSLR varijante... sta znam, do 800-1000E. Koje telo i koji objektivi bi tu bili najisplatljiviji i najuniverzalniji? Fala na Prof. ! ;D Moj izbor uvek canon, e sad, ima dva meni zanimljva. Canon EOS 400D kit 10 megapiksela, 3fps i integrisanim sistemom za čišćenje senzora 600€ Canon EOS 40D aparat srednje klase donosi pregršt poboljšanja, logičnije komande, veću rezoluciju, veći ekran, brži rad itd...1 120€ Objektivi EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 580€ EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM 330 € izvor: www.axelfoto.com Na ova pitanja ce bolje da odgovori Crnamrlja, covek je u poslu a ja uglavnom pratim zbivanja na profi sceni, tako da nisam bas informisan sto se tice idiota i naprednih DSLR-a ! u stvari, ja ne znam sta ovde radim !!! ;D Mrljo, uskaci !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan dobar dan u principu, za kupovinu ulazne dSLR klase, treba gledati sta je najrasirenije kao sistem, posto to nije kupovina samo aparata i jednog objektiva nego sistema koji obuhvata objektive, bliceve a i servis koji za `egzoticne` marke nije bas brz sve se dakle svodi na pricu Canon i Nikon u najjeftinijoj klasi tu Canon ima daleko bolju ponudu u vidu 400D [10mp, 3 slike u sekundi] nazalost, uz njega standardno dolazi prilicno los objektiv EF-S 18-55 koji treba ili u startu zaobici ili zameniti prvom prilikom moj predlog je da se odmah kupi odlicna Sigma 17-70 f2.8-4.5 Macro koja definitivno vredi svaki evro [320e] uz karticu, UV filter za objektiv i torbicu cena izlazi nesto malo manje od hiljadarke a dobija se prilicno upotrebljiv aparat i objektiv za ulazak u dSLR svet ko jednom proba, ne vraca se na obicne digitalce, zato se dobro pazite Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 28, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan ko jednom proba, ne vraca se na obicne digitalce, zato se dobro pazite xe xe ! droga ! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 28, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Canon EOS 40D aparat srednje klase donosi pregršt poboljšanja, logičnije komande, veću rezoluciju, veći ekran, brži rad itd...1 120€ Objektivi EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 580€ EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM 330 € Po tvom ''nagovoru'' ja prelomih na Canon EOS 40D. Jedino se jos kolebam da li da kao prvu optiku, kupim EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ili EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM? Za ovu moju ''staru'' optiku kazu da nije kompatibilna sa Canonom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Po tvom ''nagovoru'' ja prelomih na Canon EOS 40D. Jedino se jos kolebam da li da kao prvu optiku, kupim EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ili EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM? Naravno oba Ali prvo pazni ovaj širokougaoni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Novembar 28, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Canon EOS 40D aparat srednje klase donosi pregršt poboljšanja, logičnije komande, veću rezoluciju, veći ekran, brži rad itd...1 120€ Objektivi EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 580€ EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM 330 € Po tvom ''nagovoru'' ja prelomih na Canon EOS 40D. Jedino se jos kolebam da li da kao prvu optiku, kupim EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ili EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM? Za ovu moju ''staru'' optiku kazu da nije kompatibilna sa Canonom ;D sta si i ti sad poludeo??! Pa dobro...anything what makes you happy. Bolje i ovo nego da se drogiras Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 28, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Canon EOS 40D aparat srednje klase donosi pregršt poboljšanja, logičnije komande, veću rezoluciju, veći ekran, brži rad itd...1 120€ Objektivi EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM 580€ EF 24-85mm f/3.5-4.5 USM 330 € Po tvom ''nagovoru'' ja prelomih na Canon EOS 40D. Jedino se jos kolebam da li da kao prvu optiku, kupim EF-S 17-85mm f/4-5.6 IS USM ili EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM? Za ovu moju ''staru'' optiku kazu da nije kompatibilna sa Canonom ;D sta si i ti sad poludeo??! Pa dobro...anything what makes you happy. Bolje i ovo nego da se drogiras xe xe xe !!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan Smajseru EF-S 17-85 bih izbegao odlican raspon i stabilizacija ali mutan je i preskup bolje uzmi EF 17-40L za slicne pare i uzivaj u savrsenstvu cak i ta Sigma 17-70 iako skoro upola jeftinija je opticki bolja od 17-85 IS USM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Novembar 29, 2007 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima!! Bas ti navedeni aparati su mi delovali kao logican izbor, a objektivi su mi bila nedoumica (jbg, kao svi sto prelaze sa 'obicnih' aparata sve se nekako nadam da ce mi biti dovoljan samo objektiv... :-\) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Smajseru EF-S 17-85 bih izbegao odlican raspon i stabilizacija ali mutan je i preskup bolje uzmi EF 17-40L za slicne pare i uzivaj u savrsenstvu cak i ta Sigma 17-70 iako skoro upola jeftinija je opticki bolja od 17-85 IS USM A sta mislis o Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 Di II LD? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan opticki odlican, plasticna izrada [dakle nije profesionalna klasa za svakodnevno reportersko arcenje] Tamron jos uvek nema zvanicnog uvoznika ni servis pa zbog toga eventualno treba razmisliti evo ti jedan test sa pouzdanog sajta http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/tamron_1750_28_nikon/index.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Novembar 29, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan odlican raspon i stabilizacija ali mutan je i preskup da, zbog ovoga ce da se potrese do jaja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan ako pare nisu problem, idealno resenje je Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan da, zbog ovoga ce da se potrese do jaja Pa ima nas koje ne ''potresaju'' samo potresi na Berzi i sl. Zanimaju nas potpuno jednostavne i obicnom coveku bliske stvari, kao napr. kvalitet optike. Iskreno, shvatam ironiju u tvom odgovoru...kroz zatamljena stakla, tesko se prave dobre fotografije ako pare nisu problem, idealno resenje je Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Pare su uvek problem. Ovo staklo kosta gotovo koliko i sam aparat, a ja sam jos daleeeeko od toga da ga ''zasluzim'' ;D :o bolje uzmi EF 17-40L za slicne pare i uzivaj u savrsenstvu Jel si mislio na http://www.bhphotovideo.com/c/product/279582-USA/Canon_8806A002_17_40mm_f_4L_USM_Lens.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan aha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 29, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan @Smajser ja profesionalac koristim EF 17-40L i prezadovoljan sam, uzimaj !!! a sta ces za u "tele" rasponu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Novembar 29, 2007 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan @Smajser ja profesionalac koristim EF 17-40L i prezadovoljan sam, uzimaj !!! a sta ces za u "tele" rasponu ? Pa Mikko..... i ja se nadam da cu da postanem makar malo ''profesionalac'' Cuo sam da fotografi imaju problema da se odbrane od ponuda za ''snimanje'' ;D ;D pa resih i ja da probam. Za ''tele'' sam hteo da uzmem EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM. Nadam se da ce sva ta skalamerija da stane u tank torbu :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Novembar 29, 2007 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan @Smajser ja profesionalac koristim EF 17-40L i prezadovoljan sam, uzimaj !!! a sta ces za u "tele" rasponu ? Pa Mikko..... i ja se nadam da cu da postanem makar malo ''profesionalac'' Cuo sam da fotografi imaju problema da se odbrane od ponuda za ''snimanje'' ;D ;D pa resih i ja da probam. Za ''tele'' sam hteo da uzmem EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM. Nadam se da ce sva ta skalamerija da stane u tank torbu :o Hmm a koliko je para ? si razmisljao mozda o EF 70-200mm F4 L USM Zoom 650e !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...