Igor Vesic 2 Napisano Octobar 20, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zablaće Motocikl: Aprilija RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako: Imam apriliu rs 125 1994godiste, uradjena generelna pre 500km, ali problem je u tome sto trosi 10l mesavine na 100km, Ako neko moze da mi kaze da li je to u opse normalno i moze li na neki nacin da se smanji potrosnja??? Hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki991 291 Napisano Octobar 20, 2012 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan moja 07' je trosila 7,8,9,10 zavisi od nacina voznje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLRS 98 Napisano Octobar 20, 2012 Gazda Slavko, 208 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Aprilia RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi koji karburator imas,sa ispravnim dellortom 28mm RS trosi 6 litara. Ovako: Imam apriliu rs 125 1994godiste, uradjena generelna pre 500km, ali problem je u tome sto trosi 10l mesavine na 100km, Ako neko moze da mi kaze da li je to u opse normalno i moze li na neki nacin da se smanji potrosnja??? Hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor Vesic 2 Napisano Octobar 21, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zablaće Motocikl: Aprilija RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Na karburatoru pise: dellorto made in italy PHBL 24. Da li postoji neki nacin da ja proverim da li je ispravan??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLRS 98 Napisano Octobar 22, 2012 Gazda Slavko, 208 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Aprilia RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje otici u servis ili kod nekog dobrog majstora koji ima aparat za stelovanje,jer tesko da ces sam uspeti nastelovati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Octobar 22, 2012 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Zezate? Ocekivao sam potrosnju od 3 do 5. Nemam je pa i ne znam, ali mi deluje mnogooo Sent from my iPad2 using Tapatalk HD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLRS 98 Napisano Octobar 22, 2012 Gazda Slavko, 208 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Aprilia RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja je vozim od pocetka sezone,kad ne otvaram ventil na 6000rpm,onda napravim 100km sa 5L,al kad ga zavrcem onda jedva 75km sa karbom 28mm Zezate? Ocekivao sam potrosnju od 3 do 5. Nemam je pa i ne znam, ali mi deluje mnogooo Sent from my iPad2 using Tapatalk HD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Octobar 22, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Tuga druze, sa 125 kubika trosi vise od neke hiljadarke... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 23, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan ja isto imam ovaj motor ali meni trosi u proseku 3.6-3.8 l/100km ali ja vozim uglavnom do 90km/h nemogu vam reci koliko je ot obrtaja jer mi neradi ova obrtaljka ali nesto i nemam mnogo snage na niskim obrtajima kao da se gusi da li je to zbog rave ventila ili sta vec stvarno nzm a kada sam ga izvlacio i vozio uglavnom samo gradsku voznju onda 5.5l/100km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLRS 98 Napisano Octobar 23, 2012 Gazda Slavko, 208 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Aprilia RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan U vecini slucajeva kako ide,tako i trosi ja isto imam ovaj motor ali meni trosi u proseku 3.6-3.8 l/100km ali ja vozim uglavnom do 90km/h nemogu vam reci koliko je ot obrtaja jer mi neradi ova obrtaljka ali nesto i nemam mnogo snage na niskim obrtajima kao da se gusi da li je to zbog rave ventila ili sta vec stvarno nzm a kada sam ga izvlacio i vozio uglavnom samo gradsku voznju onda 5.5l/100km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 23, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan jos da napomenem da mi je max brzina 130 preko toga nema sanse da ide ali tih 130 nabije ocas posla ali mu je tu kraj i problem su mu niski obrtaji kao sto rece slrs koliko trosi tako i ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki991 291 Napisano Octobar 23, 2012 U prolazu, 74 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan jos da napomenem da mi je max brzina 130 preko toga nema sanse da ide ali tih 130 nabije ocas posla ali mu je tu kraj i problem su mu niski obrtaji kao sto rece slrs koliko trosi tako i ide Nesto tu ne valja ako nece preko 130kmh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 23, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan pa nevalja ali nzm sta da radim zvao neki servis u Jagodini oni nemaju pojma jos me onaj nista nerazume ko da govorim kineski mozda je to zato sto mi motor ima 13.54kw ali ipak smatram da je 130km/h previse malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Octobar 23, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan pa nevalja ali nzm sta da radim zvao neki servis u Jagodini oni nemaju pojma jos me onaj nista nerazume ko da govorim kineski mozda je to zato sto mi motor ima 13.54kw ali ipak smatram da je 130km/h previse malo Treba da ide vise ali zavisi u kakvom je stanju masina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 23, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan ma motor mi je presao 9 400 km od 2008 nije ni vozen a do tada je bio u svici ovo mu je prva sezona u srb ali kao da ima neku blokadu ili tako nesto nece pa nece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Octobar 24, 2012 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ja je vozim od pocetka sezone,kad ne otvaram ventil na 6000rpm,onda napravim 100km sa 5L,al kad ga zavrcem onda jedva 75km sa karbom 28mm Ali to opet nije ni blizu 10 L na 100 KM ako se sa 5L predje 75KM! Sent from my iPad2 using Tapatalk HD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor Vesic 2 Napisano Octobar 25, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zablaće Motocikl: Aprilija RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mog vozim u proseku 80-90km/h ponekad ga izvucem malo, Drug koji ima mnogo vise iskustva od mene vozio je 160km/h petom brzinom i nije stigao da usalta u sestu jer mi nemamo put za to... Meni bi vise odgovarao neki cetvorotaktni od 125cm3 ali nzm sta bi uzeo zbog izgleda jer je aprilia moj tip motora sto se tice izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor Vesic 2 Napisano Octobar 25, 2012 U prolazu, 10 postova Lokacija: Zablaće Motocikl: Aprilija RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan jos da napomenem da mi je max brzina 130 preko toga nema sanse da ide ali tih 130 nabije ocas posla ali mu je tu kraj i problem su mu niski obrtaji kao sto rece slrs koliko trosi tako i ide Moguce je da ima jos neka blokada da nije skinuta, ili ako znas da skines ventil koji se otvara na 6000rpm to nije nista komplikovano i da ga malo ocistis jer se desi da se na njemu nahvata neke garezi od izduvnih gasova i onda on glavi i ne otvori se skroz.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Octobar 25, 2012 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da kazem koju imao sam apriliu af1 125,stariji brat rs-a,i iskren da budem manje mi trosi sadasnji motor iako ima 750 kubika i 126ks,al na 125ici nisam pustao gas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bugsy 380 Napisano Octobar 26, 2012 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Beograd, Palilula Motocikl: Honda CBR1000RR 2005, Honda CBR600F4 1999, KTM 950SMR 2007 Prijavi odgovor kao problematičan al na 125ici nisam pustao gas... eee vidis ja taj detalj nisam uracunao mada bilo je par zurbenih voznji gde sam se odusevio potrosnjom, na svim svojim motorima osim na XF650. Mada on mi je uvek mnogo trosio. Sent from my iPhone4 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 27, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan jos da napomenem da mi je max brzina 130 preko toga nema sanse da ide ali tih 130 nabije ocas posla ali mu je tu kraj i problem su mu niski obrtaji kao sto rece slrs koliko trosi tako i ide Moguce je da ima jos neka blokada da nije skinuta, ili ako znas da skines ventil koji se otvara na 6000rpm to nije nista komplikovano i da ga malo ocistis jer se desi da se na njemu nahvata neke garezi od izduvnih gasova i onda on glavi i ne otvori se skroz.... skidao sam onaj deo sto ide u klip od rave ventila ocistio jeste bio umazan sa nekom garezi sve lepo ocistio vratio kako treba i opet dodje do 120 nekad i do 130 i tu mu je kraj ovih dana bio do majstora da mi nasteluje karburator pa mi rekao da kupim nov kabal od svecice i novu svecicu onu ngk toplotne vrednosti 10 pa da proba onda sutra mu to nosim pa cemo videti sta i kako onda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Octobar 27, 2012 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A da proveris prenos? Jel dodje 6. do kraja pa ide toliko ili ne moze da "napuni" ni 4. ?? Mora ici vise od toga, a ume 125 da pojede vise od 10l ako dobro zavrces! Sa rastelovanim karbom trosi vise ali opet ide... Ako radi na leru i iz nule primi pun gas, onda karb nije jako los... I naravno, filter vazduha mora biti cist da bi uz gorivo imala i vazduha! Samim tim, cist/prljav filter pravi i razliku u potrosnji. Ako je sve ok, mozda je stvarno ona sa ogranicem snagom (moj NSR imao fabricki valjda 5.5 KW kad je izasao iz fabrike) Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 28, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan moj motor ima 13.54kw a karb mi nesto nije kako treba jer sa ler gasa kada zarvnem pun gas on se odmah ugasi kao da nece da radi na niskim obrtima od 1250 do 3000 je bukvalno mrtav a posle se povampiri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SLRS 98 Napisano Octobar 28, 2012 Gazda Slavko, 208 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Aprilia RS 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kolko imas zuba na prednjem i zadnjem lancaniku? Fabricki ima 17/39 i trebao bi da razvije brzinu od 160 kmh.. Ako oces da juris 170,80 stavi napred 2 vise nazad dva manje i neki sportski filter (malossi,KN) napravi manju mesavinu (ako sam pravis) i da vis kako ce da ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boban milojevic 1 Napisano Octobar 29, 2012 U prolazu, 38 postova Lokacija: paracin Motocikl: aprilia rs 125 Prijavi odgovor kao problematičan mesavinu pravi on sam a ne ja a zupcanike pozadi ima 40 napred nzm treba da skidam plastike da bi video a filter vazduha mi je fabricki sa onim sundjerom a nesto me zeza karburator i svecica pa kupio nev kabal za svecicu i novu svecicu ngk b10eg pa danas valjda ce to majstor da sredi pa javljam rezultate samo me malo zeza ovo vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...