Jump to content

Moto Zajednica

Prodajem Jinlun Marauder JL150-5 (kineski kruzer)

Recommended Posts

• Duh Bez Sekire, 1039 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ600N, Cagiva Canyon 600, Husqvarna TE 250

Na prodaju Jinlun Marauder (JL150-5). Jedan cilindar, 150ccm (kao na Keeway Superlight-u ili Kinroadu 150), godište 2005, prešao pojma nemam koliko, kod mene je sad već skoro dve godine i sit sam se sa njim navozao :). Motor je kozmetički u sasvim ok stanju, a mehanički rekao bih u odličnom. Motor je vožen i održavan!

Prošle godine je promenjen dihtung glave, zamenjene frikcione lamele na kvačilu, stavljeni potpuno novi lančanici i napred i pozadi radi produženja prenosa (napred JT, pozadi AFAM), protočniji filter vazduha i u skladu sa tim dodatno uštelovan karburator (malo veća glavna i pilot dizna itd.), struja kompletno sređena sa svim ovim dodatnim cajgerima (u originalu je imao samo kilometar sat bez pokazivača stepena prenosa), cajger na rezervoaru sa pokazivačem nivoa goriva i svim indikatorima je moj ručni rad na koji sam vrlo ponosan, stavljeni su custom retrovizori i ručice, Bridgestone gume stavljene prošle godine i napred i nazad (stanje se vidi na fotkama, otprilike su na 85%), sajla kvačila promenjena, stavljen nov disk i dvoklipna klješta napred, far je promenjen i stavljen od neke Zastave (išlo je šraf na šraf) i pojma nemam šta sve ne još (ulje i svećice neću da pominjem jer se takve gluposti podrazumevaju)...

Uz motor ide još gomila stvari koje sam u međuvremenu kupovao i skupljao: oba sedišta, oba amortizera, potpuno nov i nikad montiran fabrički cajger za pokazivač goriva, ukrasne plastike i hromirani delovi koj su meni bili džidža-bidža, dodatna sajla kvačila, oba originalna lančanika u odličnom stanju, prednji disk korišten ali poptuno u toleranciji leva bočna plastika od Princa sa bravicom i ključem (nisam slikao, ali nema ni ogrebotinu), plastične bisage (isto nisam slikao - leva je kompletna a desnoj je neko otkinuo poklopac u nadi da će naći nešto da ukrade, nakon čega sam stavio ove Moto-Detail kožne bisage), dihtunzi glave i cilindra itd.

Od vidnih mana ima ulegnuće na donjem asupuhu koje se vidi na drugoj slici. Auspusi su od Kinroada, malo secnuti i razbušeni tako da se čuju jako lepo (ne previše napadno nego taman). Takve sam ih dobio na motoru kad sam ga kupio. Prethodni vlasnik je imao jedno vreme i ovaj motor i Kinroada i promenio im je izduve. Znači, ulegnuće na donjem auspuhu nije nastalo na ovom motoru kao posledica pada i slično. Takođe ima i ogrebotina na ručicama od mojih provlačenja između zgrade i zida do zgrade (ko svrati da vidi motor samo će mu se kasti :D)

Motor je na mom imenu, registracija je istekla 31.5. - ako se do kraja meseca nađe kupac dogovorićemo se ili oko produženja registracije i vožnje na ovlašćenje ili oko prenosa, šta ko više voli. Ako se ne nađe kupac, u svakom slučaju ga neću odjavljivati, već ću produžiti registraciju.

Svaki delić koji sam pipnuo na motoru dokumentovao sam fotkom ili videom, a isto imam i od prethodnog vlasnika, tako da je poznata kompletna istorija motora od kupovine do danas i kupac će dobiti sav materijal zajedno sa opsežnom servisnom i korisničkom dokumentacijom.

Slede sveže fotke od jutros:

Jin_1.JPG

Jin_2.JPG

Jin_3.JPG

Jin_4.JPG

Jin_5.JPG

Jin_6.JPG

Jin_7.JPG

Nešto od dodatnih delova:

Jin_8.JPG

Ovako radi far od Zastave :D

Jin_9.JPG

Takođe i video snimak napravljen jutros (video je u 720p tako da ga slobodno pustite preko celog ekrana):

Cena je 550 EUR za motor i nabrojane dodatne delove. Motor prodajem jer mi treba novac za završetak sređivanja drugog motora, i za pripremu puta u Rumuniju. U tom smislu dolazi u obzir i neka oprema za suprugu (jakna, pantalone, rukavice i slično) uz doplatu... Telefon 065/200-1858.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Ovih dana je bilo nekoliko interesenata da gledaju motor, pa moram da dam nekoliko napomena.

Situacija 1: Potencijalni kupac ovlaš pogleda motor a onda izvadi na sunce 300-400 EUR očekujući da ću po toj ceni dati motor jer mi maše parama ispred nosa sad i odmah... Priča je obavezno "eto mnogo sam zainteresovan za motor al' nemam više"... Nemojte ljudi dolaziti sa tim stavom molim vas. Cena je ta koja je napisana i može da ide dole za max 50-tak evrića ako kupac ne želi ništa od onih dodatnih delova.

Situacija 2: Potencijalni kupac kome to treba da bude prvi motor u životu dolazi sa drugarom "koji se razume". I onda kreće serija bisera... Drugar "koji se razume" kaže da nikada nije vozio nikakav čoper/kruzer i pita me za klackalicu na menjaču "šta je to". Prvi put u životu čovek tada i na tom mestu vidi klackalicu a došao je da pogleda tip motora kod koga je klackalica kod pola modela u standardnoj fabričkoj postavci a kod druge polovine kao najčešće skupa dodatna oprema... Zatim me pita za klizač lanca na zadnjoj viljušci "šta je to"?!? Kaže da prvi put u životu vidi klizač lanca?!? Onda se duboko zagleda u lanac i izjavi da je isti "otišao" i kaže drugaru da u tom stanju to ne sme da se vozi. E sad, začkoljica je u tome što je lanac kupljen pre nepunih dva meseca u Komppu i što je do sada prešao manje od 500 km :D Ja sam ga ostavio malo labavijeg jer kad na motor sednemo ja i supruga (cca 100+60 kg žive vage :D) zategne se ceo motor a ne kamoli lanac :D Na prvoj slici u oglasu se lepo vidi da je lanac opušten. Znači još jednom ponavljam da je na motoru potpuno NOV LANAC. Ne znam kako sam to ispustio da napišem u oglasu ali evo sad ispravljam. U svakom slučaju dotegao sam ga juče za slučaj da mi se pojavi još neki ekspert...

Sledeće interesantno pitanje bilo je: "Jesi' ovo ti BUDŽIO znak od Suzuki Maraudera?" Nisam prijatelju... (da se momak potrudio da 2 minuta potroši na Google i ukuca oznaku modela koju sam lepo naveo u oglasu, video bi da je takav fabrički: http://www.bikez.com/motorcycles/jinlun_jl_150-5_2005.php)

Pa onda konstatacija da su zadnji amortizeri pretvrdi uz konstataciju da su najverovatnije "malo iscureli" :D Inače, pozadi je trenutno namešteno prednabijanje opruga na najtvrđe opet zbog toga što često vozim sebe i suprugu... U takvoj postavci, i sa mojih 100 kila kad vozim sam, zna zadnji kraj da poskoči na neravninama a ne kamoli kad sedne neko još lakši. Amortizeri su inače potpuno ispravni.

Bilo je još interesantnih pitanja tipa da li sam na kvačilo stavio REPARIRANE frikcione lamele :stabre: itd, itd, ne mogu više ni da se setim...

Bilo je i realnih zamerki na upravljivost - posledica malo jače dotegnute matice ispod gornjeg trougla...

U svakom slučaju molim buduće potencijalne kupce da ako dovode nekoga kao "podršku", da taj neko ipak bude u materiji :zdravo:

Na kraju još jedan dopuna - pošto treba da uradim ovog leta i izolaciju fasade na mom delu zgrade, u obzir za zamenu dolazi i materijal za izolaciju (stiropor, lepak, mrežica itd...).

• Podržavam 4

Registracija produžena do 24.06.2013 :zdravo:

Motorče otišlo u Niš... Može lock... Budućem vlasniku želim puno sigurnih kilometara i da ga služi kao što je i mene služio... :)

Motorče otišlo u Niš... Može lock... Novom vlasniku želim puno sigurnih kilometara i da ga služi kao što je i mene služio... :)

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja