Jump to content

Moto Zajednica

Megelli motocikli

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

Cao svima!

Moj bratanac hoce da kupi novi motocikl marke Megelli, model sportbike 125cc.

Meni je to totalna nepoznanica. Pored zvanicnih prezentacija na netu, i par veoma kratkih testova, nisam nasao nista vise tom modelu. U BG, u Sava centru je njihovo predstavnistvo, imaju jedan beli primerak, ali ja bih zeleo vise nepristrasnih informacija. po mogucnosti direktno sa asfalta, od kolega koje su eventualno vozili/vozile taj motor.

ovo je zvanican sajt:

http://www.asphaltandrubber.com/bikes/megelli-british-125cc-hotness-stateside/

http://www.megelli.com/sportbike.shtml

Pored manje-vise standardnih performansi za tu klasu, procitao sam da ima vazdusno hladjenje i keramicke delove, koji, navodno pomazu hladjenje. koliko je problem sto je vazdusar, kakva su vasa iskustva sa time?

I na kraju, cena novog primerka, franko BG je 2700e. Ako ima jos nekih predloga, za slican model, tu negde okvirne cene, nov,.... javite!

Veliki pozdrav svima i vidimo se na drumu!

post-2559-0-52147600-1339187576_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1489 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-SA

Gledao sam taj motorcic za burazera, lepo izgleda i sve, ali na internetu sam video da se dosta zale na njega.. Prvo to je kinez koji su samo krstili megeli da nebi tako delovao na prvi pogled, drugo dosta se zale na neke kvarove.... Sto ne pogleda neku apriliu rs 125 ima ih u tom rangu da su stare 4-5 god samo treba lepo net da se pretrazi barem ce imati dosta jaci i kvalitetniji motor

• U prolazu, 82 postova
  • Motocikl: cbr900rr-xl1000v varadero

Za megelli neznam a sto se tice aprilije rs 125 -prvo kolko sam razumeo r ga ne za nima (trazi supermoto) a drugo bezi od nje sto dalje...Licno po meni nasvirano djubre koje napaljeni klinci izgore za 10-tak dana.pricam ti iz iskustva jer je moj sestric vozio rs!!!

---

I am here: http://tapatalk.com/map.php?gfn0s4

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa ako sam ja dobro vidio prvi post, njega interesuje Megelli sportbike 125, to je mali R, ne supermoto.

Za Apriliu se slažem, mala brza blesava sprava, ali preskupa zabava kratkog vjeka.

Mislim da je kymco quannon bolji izbor od ovog Megelli-a, jedina mana u odnosu na Apriliju RS je što je u poređenju sa njom spor, a i malo se teže prodaje kao polovan.

kymco je igracka bre ljudi od njega mislim da je tricikl za decicu siri.... A posto hoce mali R megeli je kineska igracka i krace ce da traje od aprilije..... Cak i aprilija nije kratkog veka a ima barem 25 konja vise nego megeli ...(otvorena verzija)...

Pa nece biti, aprilija moze biti ili otvorena varijanta koja trosi 8lit i ide ko blesava i traje krace nego kinezu pun rezervoar goriva ili da bude prigusena varijanta koja trosi duplo vise ide malo bolje i kosta duplo skuplje nego tajvanac(kymco)

ja sam mislio na polovnu neku apriliju 2008-9 ali ne vidim da je ne kvalitetna znam dosta njih koje voze stare po 12-15 god i motori i dalje lepo rade, ne kazem da je kymco los ali je premali motor

a moja greska nisam video da si pisao za potrosnju... Pa gledaj bolje da baca pare na gorivo i da ima dobro motorce koje nece bas brzo da mu dosadi :D, inace megeli je kinez kome su dale ime jedino sto ima englesko je ime i dizajnera i nista vise, ima dosta nekih sitnih mana a i problemcica pa tako i dosta glavobolja .. i jos nesot po meni je aprilija lepsa :D

Megeli je generalno za izbjegavanje, ne zato sto je kinez, nego zato sto je lose projektovan motor, pocev od volana koji udara u rezervoar prije nego dodje do kraja hoda. Motor ima dosta konstrukcijskih mana, kvalitet nije imao kada da pokaze.

Aprilija je preskupa za eksploataciju, ima ljudi kojima to nije bitno, ne znam je li on jedan od takvih. A inace jeste najljepsa i najbrza, ali skupo brate...

• Djordje Sekulić, 71 postova
  • Motocikl: Honda cbr 900rr 1996

Najlepsa je Cagiva MIto 125 7 speed,al' ukusi su razliciti :D.A sto se tice brzine kod nas u gradu dosta se polemisalo jedno vreme oko toga,cak smo i pre par godina jedno vreme isli na obliznji put i gledali starije klince od nas kako se trkaju,veruj mi da Cagiva Mito odere bilo koju 125-icu,Takodje Cagiva Raptor ili Planet pojede RS-a,to su price iz iskustva ne sa snimaka na netu.:)

RS je takodje lep motor ali jednom prilikom sam u Novom Sadu svratio u Aprilia predstavnistvo ,stajali su jedan pored drugog RS 125 i Derbi 125.Nisam mogao da verujem koliko je bar vizuelno odradjen Derbi,Aprilia mi je licila na nekog kineza,ono je strasno.Na Derbiju su stapovi bili toliko debeli da sam mislio da nisu od 125-ice,motor je jednostavno na vizuelni prikaz odavao mnogo bolji utisak nego Aprilija sto se slozio i prodavac koji je radio tu.

Megeli mi se cini kao obican kineski krs,nisam ga nikad video ali sudeci po komentarima rekao bih da je tako.

Za te pare bolje neko je vec rekao nek uzme nekog polovnog italijana 125 star par godina,jer su oni najbolji u svom poslu za 125 ccm.

Pozdrav :)

dobro i ja se slazem za mita :D, jeste da mu sat laze, ali kom motoru danas ne laze sat ? inace mislim da je bolje da bacas vise pare na gorivo nego da kupis jos jedan motor :D

• Podržavam 1

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: DUKE 690 2013

YZF R125 i eto mu dobrog motorcica lepo ide lepo se cuje lepo izgleda malo trosi 4 taktan motor izdrzljiv 15 konja moze sa njim da radi sta hoce :moto3::zdravo:

Sve je lepo samo sto je R125 fakticki duplo skuplji od CBR-a od kojih po performansama nije nista bolji,a duplo je skuplji.

Ma nek laze sat na MITO opet jede RS-a i u potezanju i u top speed,dzaba im sve..1jee1.gif1jee1.gif1jee1.gif

• Zainteresovan, 461 postova
  • Motocikl: BMW GSA 1250

nebi ja bjezao ni od kymca, imao sam skuter kymco i bio je veoma kvalitetan. Kod nas e qwanon polovan u dobrom stanju moze nac 1200-1300 eura.

Ma dobar je motorić, a normalno da je sporiji od Mita i RSa, možda zato što troši 2-3 puta manje.

Vidim prigovaraju mu zbog izgleda, ali ono par puta što sam ga vidio uživo nije mi izgledao ni malo ni ružno

Kymco_Quannon_3232_28.jpg

Mada zavisi i kako je građen onaj koji će da ga vozi

1237937kymco_quannon_125_598p.jpg

KYMCO-Quannon-150-10.jpg

Al ko i na svakom forumu odmah krenule ložane da se razbacuju silnim konjima i brzinama, ko da je čovjek pitao "jel brži Mito ili RS", nikad nije čuo za njih pa je čekao da mu oni kažu. Pita za jeftini 4T a pričaju mu o precenjenim 2T mašinama. Ko ovi enduro sektaši, pita dečko "Koji sportak od 600cc?" a oni "nije to za tebe, kupi Trafiku" :stabre2:

• Podržavam 6

Sto se druze odmah nerviras kad ti neko spomene RS-a ili MITA???

Tema je o quannon-u,uporedjujemo ga malo sa tim motorima,ne vidim sta tu ima lose,uporedjivati ga sa dva najbolja motora u klasi?

Al ajde necemo vise da se ne nerviras,MITO je brzi,lepsi,bolji... 1nanana.gif

Zavrsavam necu vise..:D

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

"Koji sportak od 600cc?" a oni "nije to za tebe, kupi Trafiku" :stabre2:

Hahaha koji si kralj :lol:

I moj glas ide za kymco,video sam ga par puta.. ne izgleda lose osim ako nisi preko 80 kg i + 180cm :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja