acalazic 0 Napisano Maj 29, 2012 (promenjeno) U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo bajkeri!!! Nov sam na forumu,a isto tako i nov sa motorima,,,Da skratim pricu,nalazim se od nedavno u Nemackoj,i kupio sam Kawu,Er5 2000god,sve je super radilo,ali odjednom mi se ugasio u voznji i pocelo da curi gorivo vazd.filter napolje,da vidim sta se desava a ono karter do cepa pun benzina.Proverio sam slavinicu,,,sve ok, kuckao po karbovima i prestalo prelevanje,,promenio ulje i filter,,al motor nece ni da zavergla...Ako ima neko iskustva sa tim,,,bio bi mu do neba zahvalan!!!! Promenio Maj 29, 2012 član Arakis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Neće ni da zavergla? Pod pretpostavkom da ti ima struje kad daš kontakt(svjetle lampice na tabli), provjeri killswitch, prekidač na ćopavoj i na kvačilu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 29, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa kada ,mi se ugasio ,,,nisam odma video sta se desilo,,i onda sam ga dobro izverglao i nije hteo da upali,,,tek onda sam video da curi benzin,,,akumulator je nov,,ali kad krene da zavergla kao da nemoze,,bojim se da su cilindri puni goriva pa nebi hteo da napravim jos vecu stetu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ocisti karbove,verovatno je zaprljo siceve iglica...ali,ako nisi vest u tome,nadji nekog ko se bar bar malo razume,znaci verovatno su samo sicevi iglica losi.. a to sto nece da zavergla,,pa hidro udar verovatno,odvi svecice,i malo ga gurni napred,nikako unazad.. pa ih usput i promeni,, a sad,moze i da bude vise razloga sto nece da zavergla,mozda je i..mislim treba videti,ako oce da radi na se okrece agregat kad ga guras napred,bice dobro.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Odvi svećice i zaverglaj, pazi samo na gorivo koje će da izleti napolje. Pod tim pazi, mislim, stavi neku krpu. P.S. Moli boga da je to u pitanju. Druga stvar zbog koje neće da okrene je mnogo skupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Odvi svećice i zaverglaj, pazi samo na gorivo koje će da izleti napolje. Pod tim pazi, mislim, stavi neku krpu. P.S. Moli boga da je to u pitanju. Druga stvar zbog koje neće da okrene je mnogo skupa. ja zato i napisao da gurne unapred,verglanjem moze i varnicu da okine a gorivo leti na sve strane,,,,nikako ne verglati,jedino ako hoce da vergla sa ugasenim kill svicom... ili dda vergla na automat bez kontakta.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 29, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima,,,Hvala bogu pa imam garazu,da komsinje nemogu da vide sta radim,,,jer Svabe odma sve prijave... Sto se tice karbova,,jel mogu slobodno da ih skinem,,jel necu onda da rastelujem vakum,motor je dosta dugo stajao jer mu je riknuo anlaser relej,,, majstore ovde neznam,,,a u servisu je 100 eura dobar dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Doktore, duboko se izvinjavam, nisam Vas primetio da ste tu. Dok sam kuckao si me pretekao. Druže poslušaj bokilića. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 29, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima,,,Hvala bogu pa imam garazu,da komsinje nemogu da vide sta radim,,,jer Svabe odma sve prijave... Sto se tice karbova,,jel mogu slobodno da ih skinem,,jel necu onda da rastelujem vakum,motor je dosta dugo stajao jer mu je riknuo anlaser relej,,, majstore ovde neznam,,,a u servisu je 100 eura dobar dan. ako je riknuo relej alnasera zato i nece da vergla,ali ..prevezi ga direkt,srafcigerom pa vidi dal ce da vergla,ako su ti karbovi prelili svecice su verovatno pocrkale.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 29, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Relej je ok,,kupio sam pre dva dan nov, za 35 eura,svecice cu probati ujutro da skinem,,al zapekle su u pm,,glavni problem su mi karburatori,,bojim se da ce opet prelivati ako ih neocistim,,al i to cu probati da skinem,,video sam da je crevo od antifriza pvezano sa karbovima,,,jel ja to haluciniram??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jes voda iz sistema grije karbove, pošto po hladnom vremenu oće da slede ako ima vode u gorivu. Samo skini manual za svoj motor i imaš objašnjen cjeli postupak skidanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 29, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,,,jel mozda znate za neki link,,,??? Sutra je dan D. pa da vidimo dali sam bankrotirao ili cu se vec izvuci,,inace bas sam Danas odradio TUV i registrovao ga,,i vec kvar,,,posto nemam nesto spec alata,,,za svecice je 16 kljuc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 29, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, ovo ti je Wiki od EX500 foruma (EX500=GPZ500S mehanički skoro identičan sa ER5) http://www.ex-500.com/wiki/index.php?title=Main_Page Nešto kao enciklopedia o servisiranju ovih motora, a evo i strana o karbovima http://www.ex-500.com/wiki/index.php?title=Carburetor_Maintenance Edit: Za svjećice 18ka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 29, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,,,, A sutra da se bacim na posao pa javljam kako je ispalo,,,i da ubacim i neku sliku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Maj 29, 2012 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima,,,Hvala bogu pa imam garazu,da komsinje nemogu da vide sta radim,,,jer Svabe odma sve prijave... Sto se tice karbova,,jel mogu slobodno da ih skinem,,jel necu onda da rastelujem vakum,motor je dosta dugo stajao jer mu je riknuo anlaser relej,,, majstore ovde neznam,,,a u servisu je 100 eura dobar dan. Nadam se da ces otkloniti krav brzo,imam er-5 ali nemam znanja da ti pomognem,ali poslusaj Bokilica sta ti kaze. Zanima me to sa prijalvjivanjem komsija,sto bi te prijavili ako te vide da cackas nesto oko motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 30, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao ljudi! Evo ocistio sam karburatore,,skinuo svecice,,sto je bila prava muka,,posto su bile ko zabetonirane. zaverglao i bogami prskalo je na sve strane,,,tako da mi se cini da ce sve biti ok. jos u prodavnicu po nove svecice pa onda sastavljanje. Nadam se da ce do veceras upaliti. A sto se tice komsija,ovde u Nemackoj,,ako te vide da sipas ulje ili da ti curi negde ulje ili benzin,,odmah zovu komunalnu policiju. I ostatak procedure je jasan KAZNA ko kuca velika!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Maj 30, 2012 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan A ako ti curi u tvojoj garazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Maj 31, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan CAo... E ovako karburatori ocisceni,nove svecice novo ulje i filter. Motoric ide kao pomahnitao,,,,svaka vam cast na savetima bili su od velike koristi. Hvala jos jednom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 31, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Super Samo obrati pažnju na ulje, pošto ti je ostalo malo benzina u mašini, moguće da će ulje brže da se "razbije", pa nek ti ovo ulje bude za svrhu ispiranja motora od benzina, ako vidiš da se razrjedilo mjenjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Troublemaker 103 Napisano Jun 2, 2012 Svrati ponekad, 287 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kawasaki ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam slicnih problema ali ne sa tolikim benzinom u ulju. Sve sam sanirao, ako budes imao bilo kakvih problema jos kazi jer sam ja kroz to vec prosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Jun 4, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala jos jednom na pomoci,,, Evo juce sam napravio jednu turu do Minhena i nazad,,,odprilike 250km,,,motor je odlicno radio, nije se pregrejavao,,ulje je ok i nije vise curilo iz karburatora...sve u svemu zadovoljan sam motorom a ponajvise potrosnjom,,nije mi presao 6 litara. Nego desilo mi se jos pre nekoliko dana,,, da mi se zapusilo odjenom u obrtomeru i motor se ugasio,,vrisnuli su mi osiguraci,,onaj na releju anlasera i jedan u kucistu sa osiguracima,,,Ali vise mi ne pokazuje Obrtaje,,,,neznam sta da radim,,osigurace sam promenio,, kuciste satova rastavio ali nisam primentio da je ista izgorelo,,,,dali je neko imako ovakav problem,,,i jel zna neko kako to opraviti,,jel mi se nedaje za polovne satove ovde 140 eura. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 8, 2012 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Kako to misliš "zapušilo se odjednom u obrtomeru"? Ako ti je toliko osigurača izbilo imao si negdje neki kratki spoj, to je već posao za električara. Možeš eventualno da pređeš sve džekove i kontakte sa kontakt sprejem i da ih malo očistiš ako su oksidirali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acalazic 0 Napisano Jun 14, 2012 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa motor je dugo stajao i kada sam promenio starter relej,,i upalio ga radio je dva-tri minuta i idjedno je pocelo da se dimi iz obrtomera i pocrkali skoro svi osiguraci,,, promenio sam osigurace naprskao WD-om,i posle vise nije dolazio do kratkog spoja,,ali mi sat za obrtaje i dalje neradi,,,rastavio sam oplatu i nisam video da je koja zica izgorela ili da je nesto pocrnelo,,,,jel zna neko kako to ispitati i dali se moze ikako opraviti... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...