Kola 342 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo prijatelji! Volio bih kada bi mi neko dao savjet(e) sta uraditi da se poboljsa sljedece: 1. Motor kad je hladan tesko pali (vergla,vergla, pa mu malo "napumpam" gasa, pa oper vergla, vergla... I tako nekoliko puta dok ne upali. Nakon sto je prvi put upalio, poslije pali na "pola kljuca" (sto bi se reklo za auta). Da li moze biti problem sa akumulatorom, svjecicom ili sta... 2. Motor ima 150 kubika i solidno povuce ali imam osjecaj da bi to trebalo malo bolje pogotovo kad je djevojka samno na motoru... Pogotovo uz brdo (citao sam o rolnicama, variomatima i ostalim cudesima ali ne znam koja gramaza i da li se uopste isplati petljati oko toga). Do sada sam uspio navuci do 80km/h ali me interesuje koja je neka max brzina za ocekivati? Hvala svima unaprijed na odgovorima i savjetima!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 20, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan 1. proveri da li radi elektronski saug 2. ok za 150cc 80km/h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Mart 20, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da radi jer kad upali, radi kao da je pod saugom, pa kad se ugrije, smanji obrtaje... Mozda grijesim?( tj mozda ovo i ne pokazuje da radi saug..??) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan ah da, i kako da provjerim da li radi saug? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Одврнеш вијак који држи електро-сауг, пажљиво извучеш из кућишта карбуратора. Узмеш унимер и измериш отпор између плус и минус жице (свеједно ) отпор треба да буде око 10 ома. ако је то уреду, узмеш две жице или пипалице са штипаљкама , спојиш их на дизну и акумулатор. Ова месингана иглица би требала после 1 минут да се постепено издужи , то јест да изађе из тела дизне, ако се то деси јако брзо (до 15 секунди) онда мењај електро-сауг дизну или је подеси (ако може ). Поздрав Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan hvala puno prijatelju! Probat cu to, cim uhvatim vremena da raskupusam motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Mart 21, 2012 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan verovatno da ti onda radi saug, možda je karburatoru je potrebno čišćenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Mart 21, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovorima i prijedlozima ! Pregledat cu i to Ko god ima jos neki prijedlog, slobodno nek pise! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Mart 25, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Jos sam primjetio da ponekad malo zastuca motor kad ide uzbrdo... Dosao sam do rezerve i onda sipao pun rezervoar pa mislim da je nesta povukao (neki talog ili prljavstinu ili sl) sto opet dovodi do ciscenja karb-a... Koliko je komplikovano ocististiti carb? Da li da se sam upustam u tu operaciju ili da vozim kod nekog majstora? Hvala jos jednom na savjetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alleks 5 Napisano April 9, 2012 U prolazu, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kymco downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Pokusaj i sa svecicom, ako je fabricka ne verujem da je narocito kvalitetna. Mala investicija, a moze da pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kola 342 Napisano Maj 22, 2012 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: NC750x, CMX500-penzionisan, Suzuki gsx750F - penzionisan Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Uspio sam nakon dosta vremena da posvetim paznju i rijesim problem :-) Karburator je bio prljav i nakon ciscenja radio motor za 10 :-) Hvala svima na odgovorima i savjetima :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...