nik_sa015 1880 Napisano Mart 19, 2012 Zainteresovan, 714 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan voze ljudi i bez kacige Transalp znaci uzivanje,i kaciga bez suncanog vizira zna biti problem po suncanom danu jos pogotovo ako je sunce ispred tebe.Ti sedis u uspravnom polozaju i ne mozes da drzis oborenu glavu da se zastitis od sunca (kao sto mozes na sportskom motoru),tako da ti mnogo znaci suncani vizir. A sto se tice mog Arai-a bucna dosta na Transalpu i malo vise mi je pritiskala obraze,model Viper GT. moja preporuka za kacigu ti je Scorpion Exo1000,bilo koja od novih modela.Ima suncani vizir,ima pinlock,kaciga je izvanredno tiha-vozio sam TA sa njom.unutra NE DUVA uopste ! A da se ne lazemo Shoei i duva i cuje se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Mart 19, 2012 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Jedini nedostatak je sto nema integrisane naocare za sunce,ali se to moze nadomestiti kupovinom jos jednog (tamnog) vizira. Doduse nije mali izdatak, oko 70 evra. A vizir se skida i postavlja (menja) bukvalno za 5 sekundi. Jos se nisam definitivno odlucio. Kada jednog lepog sunčanog dana budeš vozio putem koji ima dosta tunela, shvatićeš da ti to menjanje za 5 sekundi ništa ne vredi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano April 16, 2012 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Posle mnogo premisljanja odlucio sma da uzmem Shoei Qwest. Vise o tome mozete OVDE procitati. Znam da je veoma tesko odluciti se za kacigu koja bi imala sve sto zelimo da ima i zbog toga svima hvala na sugestijama i savetima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...