Jump to content

Moto Zajednica

SPRINT PULSER vs SACH X ROAD

Recommended Posts

• U prolazu, 17 postova

Gledao sam po internetu i nisam nasao puno podataka o sprint pulseru 125 i sach x road-u 125 koji su nadam se(jedan od njih) moj buduci motor.

Imam par pitanja ako nije problem voleo bi da neko na njih odgovori:

Koji je po vasem misljenju bolji i koji bi trebalo da uzmem?

Koje su im cene kao novi motori?

Da li neko ima iskustva koliko kilometara prelaze brz nekih vecih ulaganja?

Kolike su max brzine jedno, akolike drugog?

Koliko i kako bi trajao proces razrade posto bi kupovao nov?

Molio bi sve koji bilo sta znaju o njima da to napisu bicu im zahvalan :aha:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Kle

Koji je bolji to je pitajne a za sprint znam da ces naci delove jer su dobro snabdeveni a to ti je jako vazno.Cuo sam da Sahas se vise ne uvozi tj da firma koja je uvozila se zatvorila tako da nov neces moci da nadjes kod nas a za delove to je pitajne.Cena novog pulsera 125 oko 1460cura a Pulser 200 je oko 1680eura.Ako bude sajma ove godine cena ce im biti sa sajamskim popustom i 10 do 15% majna.Ja bi pre uzeo 200ccm jer cena u reg..je razlika oko 1500din a ipak imas malo jacu masinu.Sprint prelazi i preko 20,000km uz redovne servise tako da o pouzdanosti nema brige.Proces razrade je oko 2000-3000km. :takoje:

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Sachs je malo bolji sa kvalitetom, ali si ograničen na polovne, zbog ponude a i cjene. S obzirom na to, a i ponudu servisnih-rezervnih delova, mislim da ti je Sprint Pulser bolji izbor. Onda bi mogao da uzmeš u obzir i Qingqi Supermoto, jer je u pitanju gotovo isti motor ko Pulser.

• Drug član, 1874 postova

Imas jos Sach u Rakovici u krugu fabrije DMB ja cak mislim da su spustili cenu na 1400

Razrada je oko 2000km ja mislim(prvih nekoliko km je do pola gasa, pa posle do 2/3)

Maks brzina je oko 115, ali mu je ubrzanje bas dobro, kocnice ubijaju

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Kle

Imas jos Sach u Rakovici u krugu fabrije DMB ja cak mislim da su spustili cenu na 1400

Razrada je oko 2000km ja mislim(prvih nekoliko km je do pola gasa, pa posle do 2/3)

Maks brzina je oko 115, ali mu je ubrzanje bas dobro, kocnice ubijaju

cuo sam za to u rakovici ali mi se cini da je bio neko odavde sa foruma da kupi Sach ali da je odustao zbog toga sto na motor ne daju garanciju a ako se ne varam cena je bila oko 1100eura ali svakako pronadji br. pozovi i pitaj

• U prolazu, 17 postova

Da li znate broj , jako mi se svidj sach? :ooo:

Znam da je prosle godine bio na polovnim automobilima dugo oko 1000e nov da li je i sada tako ne znam voleo bi da jeste.

Sto se garancije tice nije mi ni bitno al svejedno lepo je da ste me obavestili i o tome.

pls broj i neke jos podatke..... ;)

borisa ne lupaj sta je ako nije supermoto?

naked nije u pravu si a sport ni u tragovima, razmisli malo pre nego sto pocnes da pises ispadas smesan

• U prolazu, 17 postova

haahah za moje predele si upravu da treba enduro al me vise privlaci supermoto :aha:

Vecina vas se slaze da je pulser bolji izbor, voleo bi da cujem i vlasnike sta kazu prednosti-mane.

I sve forumase koji su spremni da pomognu nek daju svoj doprinos jednim komentarom :D

• U prolazu, 17 postova

To si sve upravu,

a meni je najveca razlika u izgledu nekako mi je supermoto visefungcionalan

i zato sam njih poceo da merkam

enduro je super zato sto se moze zaci i van puta a i nasi putevi nisu mnogo bolji od sumskih :lol:

Ipak za mene je supermoto bestbay ;)

• Podržavam 1

To sve mozda za `supermoto pulser` i `enduro pulser` inace te dve stvari nemaju veze jedna sa drugom

Evo ovako, Saksu je mana sto neces naci delove ako ga negde opletes, jeste da ima puno univerzalnih ali racunaj na to

Isto tako to je i najveca prednost pulsera sve ostalo je na strani Xroada, motor projektovan u Evropi, sve vitalne komponente su evropske sa bitno boljim kocnicama sirim gumama, generalno bolji stabilniji kvalitetniji motor

• U prolazu, 17 postova

I ja mislim da je pulser bolji izbor ali samo zbog delova

saks mi deluje mocnije i kvalitetnije, ali kad sam uzivo video pulsera mogu reci da izgleda veoma dobro i nimalo jeftino

za XROAD sam citao da nemaju delovi pa bito znacilo problem i kod obicnog redovnog servisa kamoli kad se nedaj boze nesto pokvari neplanirano

Sve je to uredu nego da cujemo konacno prica vlasnika i ljudi koji znaju nesto vise iz prve ruke

Borisa, motorko orko odluci se vise kako se zoves, stvarno je bolje da ne pricas mnogo posto cim nesto kazes vidi se kako veze nemas ali ajde da se zajebes pa da provalis gde si u zajebu i kad vidis koliko nisi u pravu da spustis loptu ti tvrdis ovakve gluposti

Prvo supermoto nema nikakve veze sa endurom

dalje kineski ram u motoru takve vrste nije nikako rasni

a sta je to kod Saksa od svega po malo majke ti?

Najstarija fabrika koja proizvodi motore je konstruisala svoj supermoto sa trellis ramom koji se ne uvija uopste i sad ti takav motor zoves onaj a rasnim zoves ono kinesko cudo sto kad ga zustrije vozis jedan deo motora ti pamti poslednju krivinu koju si prosao

Veljko Saks jeste bolji motor odlicno se ponasa u voznji delova za redovan servis imas ali ako budes imao neka ostecenja to je vec druga stvar

• U prolazu, 17 postova

Skyrunner-verujem da je saks bolji i siguran sam u to.sto se mene tice lep je i pravi je supermoto.A sto se delova tice ja sam mislio da uopste nema ali ako ima servis delova utoliko bolje.Samo mi reci ako znas gde ima najblize meni (Ivanjici)

borisa motorisa-znam nasta mislis sto se tice endura i guma al ja mislim da se enduro i supermoto dosta razlikuju prvenstveno po amortizerima gde kod endura imaju duzi hod i meksi su a kod supermota obrnuto, tako da nije jedina razlika u gumama :zdravo:

Za sve pitanje kakvi li su ovi motori sto se tice ubrzavanja, zvuka, krajnje, vibracija i ponasanja ukrivinama?cisto neko poredjenje tipa sprint ovo-saks ovo ako nije problem

jeste borisa sve je tako ma u pravu si vise nego sto mislis

Veljko, evo sta mogu ja da kazem, zvuk je kao kod svakog jednociindrasa ili volis ili ne, mada Saks ima pristojan dubok zvuk, ubrzanje su je za 4t motor od 125 kubika bas dobro, pazi taj motor ima skoro 14konja, tu ti je mana sto nema obrtomer pa ce ti trebati malo vremena da se naviknes kad da menjas brzine, ali sve jedno ne smes tako da ga cepas dok ga ne razradis, krajnja je kazao sam ti 115km/h, vibracije su prisutne kod svih jednocilindrasa ali nista preterano, jedino ako vozis na putu duze od 2 sata ces to osetiti ali to je nista u odnosu na vece motore(znam zasto KTM 640 zovu supervibro), ponasanje u krivinama(a i na pravcu) je na saksu bolje dvocifren broj puta u odnosu na protivnika, guma zadnja je 150, i izgleda kao ozbiljan motor

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja