Jump to content

Moto Zajednica

Izbor "novog" motora

Recommended Posts

• Zainteresovan, 560 postova

Stari XT pali na kurblu,lakse od Tomos Automatic-a,tako da kurblanje ne bi trebalo da predstavlja problem.

Problem sa Xt-om i slicnim modelima je u tome sto su suvise nezni za off,pa ako se koriste u takvim uslovima,raspasce se.

"sledeci motor koji bih kupio koristio bih na raznim off road voznjama,ali bi bilo pozeljno i da mogu da predjem barem 100, 150 km a da mi ne utrne dupe..."

Za ovo sto si ti naveo.

Xr650r,Xr600,Xr400,TT600,TT350,Dr350.

Kvalitetni,izdrzljivi,pouzdani,jeftini za odrzavanje i relativno lagani.

I naravno,ako ti je off voznja vaznija,biraj manju kubikazu i obrnuto.

Pozdrav...

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Off mi nije vaznija voznja tako da sam se odlucio za 600 kubika 4T....

E sad,zasto na ovom spisku motora nema KLX-a ?

msm ljudi su podeljeni sto se tice njega

kad sam rekao off voznje,nisam mislio na bas ciste off voznje sa blatom to rezervoara i pentranjem po kamenju

• U prolazu, 8 postova
  • Motocikl: yamaha fazer 1000

Ja imam klx-650 vec 3 god.sto se tice voznje,opreme vrhunski je enduro koji je tad bio na trzistu u to vreme.kao i svaki mot.ima prednosti i mane.sto se tice mog ja sam prezadovoljan sa njim ima 45ks.dve bregaste,pred.disk 290cm.vod.hladjenje,viljuska upsd.itd.a mana je kako svi kazu a jeste dekompresor i odrzavanje.ja sam sa njim napravio preko 30000 km.nigde me nije ostavio koristim ga kao sredstvo da idem na posao a radim u krusedolu to je od lacarka 44km u jednom pravcu.tako da misljenja i iskustva su razlicita.

• Zainteresovan, 560 postova

Off mi nije vaznija voznja tako da sam se odlucio za 600 kubika 4T....

E sad,zasto na ovom spisku motora nema KLX-a ?

msm ljudi su podeljeni sto se tice njega

kad sam rekao off voznje,nisam mislio na bas ciste off voznje sa blatom to rezervoara i pentranjem po kamenju

Pa za kakvu vrstu off-a ti treba motor?

Pojasni malo,da ne nagadjamo.

Uzmi od Ivana XRa i resio si problem. :takoje:

Mudro zboris prijatelju. :D

Pa razne voznje po Srbiji sto se organizuju pocetkom godine Kepijada,Golija,ne znam sta jos tacno....ne treba mi mnogo lak motor sa kojim bih da se pentram po stenama ili tako nesto....

Enduro motor koji moze da se vozi po ulici a opet da bude funkcionalan da sidje sa puta....

Ne trazim sad vise motora u jednom...

Napravio sam neku selekciju,a to su Yamaha TT 600 ili kawasaki KLX...

Sad me sve vuce jednom KLX-u jer sam ga probao i svidja mi se

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Bishke, i ja sam isto bio u dilemi izmedju KLX-a, TT-a DR-a 350 i XT600. Uslov je bio da budu oko 1300e, ne preko 1500, da mogu da idu po offu recimo kao moj bivsi TS 125, i da ima snage za neki dalji put 150-200km. Evo ovako:

-KLX- najlepsi od sva tri motora, izgleda najmodernije i ima jaku cenu, a mana vise nego ostala tri, nisam nasao dobar primerak, odustao..

-TT600e (S)- On mi je bio na prvom mestu, ali jake cene, isto nisam nasao dobar primerak...

-DR 350- vrlo zanimljiv motorcic, dobra kubikaza, redak, dobri primerci drze jaku cenu. Isti slucaj kao prethodna dva, nije bilo ni jednog u oglasima :D

XT sam, iskreno, najmanje gledao, ali izletio mi povoljan i dobar primerak, pa sam pazario, i mogu ti reci da se nisam pokajao :) Sa dobrim gumama, Xt ce da izadje gde god i predhodna tri motora, a za dalji put je dosta udobniji od njih. Prizznajem, kad bi mi neko ponudio dobrog TT-a za slicne pare, uzeo bi ga, ali, za sad mi je dosta i XT ;) Zakljucak, TT je odneo pobedu, po mom misljenju ;)

PS. U rukama Mandusica Vuka, bice svaka puska ubojita ;)

• Podržavam 2

Lepo si to rekao,evo jedan plusic za tebe :)

Nisi mi to pricao kad smo isli da kupujemo XT :P

Bio sam pod utiskom, pa nisam mogao ni da razmisljam ni da pricam, samo mi XT bio u glavi :nanana: Sad ga volEm mnogo, najvise :lol:

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

kod kepe nemoj da se nadas laganoj turi, ako nisi bio dosad! ako hoces lagani off i putovanja onda si trebao da zadrzis teneru... dok ne skupis pare za afriku :P

Jel ga voles ? :D :D

e pa tako cu ja kad doteram novi moped....

ako se odlucim za KLX-a teracu ga ovako po zimi sa Petlovog brda :D

Ajde, ajde pa da pijemo :takoje:

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Kupi koji nađeš za najmanje pare u najboljem stanju i samo gas.Promijenićeš ti još dosta motora u potrazi ta idealnim ili dok se ne opariš i kupiš jedan KTM za ofroad a za ulicu nešto drugo :moto3:

Kupi koji nađeš za najmanje pare u najboljem stanju i samo gas.Promijenićeš ti još dosta motora u potrazi ta idealnim ili dok se ne opariš i kupiš jedan KTM za ofroad a za ulicu nešto drugo :moto3:

Svaka ti je na mestu :)

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Svaka ti je na mestu :)

nik ti je objasnio...ja sam trazio motor za oboje i na kraju kupio ktm za off a za put cu nesto vece

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

I ja bih preporucio TT350, XR400, DR350, a u krajnjem slucaju TT600. Mada u tvojim godinama, snaga motora uopste ne bi trebala da bude bitna ( pogotovo ne za put od 150 - 200 km.) To moze da izdrzi i 125-ca ako umes ili imas volju da naucis kako se to radi. Tom od 600 ccm je samo 10 km/h veca putna prosecna brzina u rezimu obrtnog momenta u odnosu na 350 - 400 ccm. a i to nije uvek tako - vise zavisi od lancanika. Na 350,400 ces imati ustedu na kilazi, ustedu u potrosnji, ustedu u trosenju guma ( zadnje ) ustedu u visini registracije, a to sto 600 ima mozda 20 konja vise - konja koje neces umeti bar jos 5 godina aktivnog bavljenja off roadom, da iskoristis .

Da me neshvatis pogresno, nebavim se ja voznjom off road motora da bi ustedeo, ali na ovo vreme treba biti realan i malo kalkulisati da bi sto vise radnih sati uzivao u prirodi

• Podržavam 4

E ljudi, na kraju, ja dolazim do zakljucka da nijedan motor nije dobar za njega, te ovom fali ovo, onom ono, ovaj jak, ovaj slab! Bishke, uzmi bre sta ti je volja, ali samo me jedno poslusaj, nemoj da uzimas nista ispod 600ccm :nanana:

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Nema tu neke filozofije vjeruj mi, sve je to tako slično i bitno je da se maksimalno koristi :moto3: . Voze ljudi sve i svašta i uživaju. Vjeruj mi voze i ofroad sa afrikama i tenerama a pri tom nemislim na uživanje u prirodi, slikanju cvijeća i prašinjanju seoskim putevima .

Kupuj motor što u boljem stanju sa što manje ulaganja (ponavljam se) i vjeruj mi to je najbolji. TT je u prednosti jer kao vazdušara ima manje djelova u odnosu na klx i samim tim je veća vjerovatnoća da će bit u boljem stanju što u opšte i nemora da znači. Kod ovih starih motora svako ulaganje i jeste i nije skupo (jeste u odnosu na vrijednost motora nije u odnosu na cijenu djelova) a samo ulaganje mu ne povećava vrijednost. Imao sa ttra kao nov i htio sam nešto bolje pa sam poslije promijenjenih par specijalizovanih motora (dvije yamahe wr što nije motor za ulicu) vratio na suzuki dr350.

Generalno koliko je dr350 je bolji za ofroad toliko je ttr bolji za asfalt a voze se kao biciklo i jedan i drugi i super su i sa jednim i drugim sam znao dnevno da ubijem po 600km a od toga večinu ofroada. U mom konkretnom slučaju bolji je bio ttr duplo jer je bio kao sa trake bez centa ulaganja dok je kad sam kupio dr bilo sve kao što je bilo u fabrici na njemu sem što je ram bio zarđao pa sam morao da ga komplet ofarbam, sem što je prešao 75000km i toši ulje pa mu mijenjam karike gumice ventila a to nikad ne ide samo , vazda tu ima dihtunga , lanac bregaste i još gluposti. Pa mi mali rezervar i kupim veci acerbis , pa mi loše vješanje pa kupim od RMa usd viljušku i zadnji amortizer. Sad imam dr350 od 3000e a nemogu ga prodat 1500 :moto3: .

Kupi motor u što boljem stanju i uživaj :zdravo:

• Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja