sashac 8204 Napisano Septembar 20, 2015 Cool tip, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MT 09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Octobar 11, 2015 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1805 Napisano Februar 19, 2016 Lovely jubbly, 903 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Seeing Through Photographs, The Museum of Modern Art https://www.coursera.org/learn/photography Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CAJA 1171 Napisano Maj 17, 2016 lone wolf, 526 postova Lokacija: Kumane(prašnjavi drumovi Banata) Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R Prijavi odgovor kao problematičan Da li znate možda neku dobru knjigu o zaštiti fotografije na internetu tj. o tipovima licenci i tako to? Radim diplomski na tu temu pošto sam web designer gde se dosta "pozajmljiju" fotografije sa neta pa mi trebaju informacije oko toga,ako sam omašio temu ja se izvinjavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Maj 17, 2016 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan http://www.cambridgeincolour.com/tutorials/protect-online-photos.htm google: protecting photos online Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Segamegadrive 426 Napisano Jul 17, 2016 MK Road Flyers, 195 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Bmw gs1200, gsxr1000 Prijavi odgovor kao problematičan Kako prebacujete slike iz RAW formata u JPEG? i koje programe koristite za obradjivanje fotografija a da su besplatni? Oduvek sam voleo fotografiju i fotografisao ali sam skoro poceo malo ozbiljnije da ucim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 1021 Napisano Jul 18, 2016 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Adobe Lightroom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Jul 18, 2016 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Pucas u RAW-u da bi imao vecu kontrolu nad fajlom tj. fotkom. Ako samo konvertujes iz RAW u Jpeg uz min obradu pucaj odmah u Jpeg... Takodje mozes u PS uz cameraRAW da otvaras RAW... Jedino sto ni PS a ni LR ti nisu besplatni...mislim "nisu"... Ako si krenuo ozbiljnije onda "nabavi" ove ne-besplatne i pici... Za pregled RAW ja koristim FastStone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Segamegadrive 426 Napisano Jul 18, 2016 MK Road Flyers, 195 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Bmw gs1200, gsxr1000 Prijavi odgovor kao problematičan Skinuo sam taj lightroom ali nisam koristio mislio sam da nece teci onih 30 dana ako ne udjem, a sad vidim da mogu jos 23 dana beslpatno. Pre sam slikao u jpeg pa mi je neki fotograf rekao da slikam u raw jer su kvalitetnije slike pa mogu da obradjujem. Samo sto jos nisam obradjivao ni sa cim. U photoscape sam radio pre dosta godina pa sam skinuo i taj, jeste da je to kesa al eto da se nadje. A kako saljete drugima slike u raw formatu? Hteo bih tom fotografu da posaljem neke sto sam slikao juce a mogu i ovde vama da pokazem, ja koristim neki imgbox ali tu moze samo jpeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Jul 18, 2016 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Nisu u RAW-u kvalitetnije slike, nego ti je to "sirov" materijal sa senzora samim tim omogucava vecu manipulaciju finalnim "proizvodom". Pravilnije je reci da je kvalitetniji fajl, tj. sadrzi mnogo vise podataka nego Jpeg...Npr. iz RAW-a mozes da spases pogresno eksponiranu fotografiju, mozes i iz Jpeg-a ali mnogo manje... Naravno da tece...moras potraziti u piratskim vodama... Pa posalji mu na mail... Ne mozes kaciti RAW, generalno nije ni predvidjeno.... Nek te Google upozna malo sa Raw i ostalim formatima https://www.google.rs/search?num=50&safe=off&client=firefox-b&biw=1280&bih=887&q=sta+je+raw+file+format&oq=sta+je+raw+file+format&gs_l=serp.3...6251.8058.0.8291.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c.1.64.serp..0.0.0.2Gg45kHi8wM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Segamegadrive 426 Napisano Jul 18, 2016 MK Road Flyers, 195 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Bmw gs1200, gsxr1000 Prijavi odgovor kao problematičan http://i.imgbox.com/dfIGe59Z.jpg http://i.imgbox.com/eTp1v67f.jpgevo ove 2 sam malo obradio u lightroom koliko mi znanje omogucava jedna nije bas kvalitetna jer nisam dobro sacuvao izgleda, a druga mi se cini da je okej pa vi recite sta ne valja i kritikujte slobodno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5067 Napisano Novembar 20, 2017 Drug član, 1895 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, ima li neki korisni kurs/ škola fotografije, gde bi naučio nešto malo više o ovome? Nekako mi je živa reč i kritika bolja od pukog čitanja gomile knjiga od kojih ja ne umem da izdvojim kvalitetne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano Novembar 20, 2017 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan O cemu? O fotografiji ili o PS/LR? Posto se zadnjih par postova pisalo o PS/LR pa nisam siguran za sta pitas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5067 Napisano Novembar 20, 2017 Drug član, 1895 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim na fotografiju, fotošop i ostali programi za obradu mi dođu kao nadogradnja na to pa bih hteo redom. To planiram da radim na potpuno amaterskom nivou, znači bez ikakvih profesionalnih poduhvata ili plaćanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Januar 11, 2018 Drug član, 1871 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan On 20.11.2017. at 21:43, Skyrunner je napisao: Mislim na fotografiju, fotošop i ostali programi za obradu mi dođu kao nadogradnja na to pa bih hteo redom. To planiram da radim na potpuno amaterskom nivou, znači bez ikakvih profesionalnih poduhvata ili plaćanja. Imate u Bg. kvalitetnu ekipu iz Refoto časopisa, oni daju kurseve iz fotografije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 811 Napisano Septembar 25, 2021 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan John Hedgecoe je definitivno jedan od najboljih pisaca priručnika o fotografiji, ovdje se može dosta skinuti na engleskom, a njegove knjige su objavljivane i u prijevodu na području ex-Jugoslavije https://archive.org/search.php?query=hedgecoe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...