Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc oko pumpe goriva za Afriku

Recommended Posts

• U prolazu, 40 postova

lepo si rekao, kada se zagreje ne iskljucuje se, to nije mehanicki kvar vec problem sa platinama ili relejem( ne tim koji je on naknadno stavio vec fabrickim koji se nalazi kod reglera, barem je tamo na rd07), imao sam taj problem letos

Nije ni problem sa relejom, i to je iskljuceno jos letos pre puta. Isto radi i sa drugim relejom. Kvar je verovatno mehanicki,i to mislim da je ventil do rezervoara,odnosno onaj na ulazu u pumpu. Kad pocne pumpa da radi stalno verovatno on ne zatvara dobro,pa membrana ne moze da stvori pritisak da zaustavi osovinicu. zato sam i hteo da je otvorim da vidim sta nije u redu sa tim malim ljudima sto to sve pokrecu unutra! Ali slaba valjda ,ne gine mi facet otprilike. Hvala drugovima Guji i Arakisu na dobrom objasnjenju,sigurno ce nekom jos koristiti.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1847 postova

ne mogu da provalim ovo tvoje pertlovanje ali ako je sve nagurano sa strane platina, nemaš ti nekih problema oko tog prelaza

špulna-membrana, to je suva strana i verovatno se dihtovanje radi naleganjem preko nekih prstenova (što bi ja to slatko rasturioooo)

facet ko facet (malko je izvikana igračka). naravno, tvoj izbor.

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: 660 ccm

neka me neko ispravi (rajko), ali zar nije relej pumpe za gorivo zaduzen da dozvoljava pumpi da pumpa samo kada agregat radi zahvaljujuci cdi-u koji salje tu informaciju releju?

vrlo korisna stvar npr kod padova/ispustanja prilikom off voznje kada motor pod kontaktom lezi na boku, a masina ne radi. u tom slucaju relej ne dozvoljava pumpi da radi i da pumpa benzin u karburatore kojima, zbog horizontalnog polozaja, plovci ne zatvaraju ulaz goriva.

• Drug član, 1847 postova

Rajko je pesnik, treba ga znati čitati između redova :lol:

da to i jeste uloga famoznog "releja pumpe goriva" a ovde u priči se pominje još 1 komad koji se nabudžuje da bi se (strujno) rasteretili kontakti pumpe.

• U prolazu, 40 postova

ne mogu da provalim ovo tvoje pertlovanje ali ako je sve nagurano sa strane platina, nemaš ti nekih problema oko tog prelaza

špulna-membrana, to je suva strana i verovatno se dihtovanje radi naleganjem preko nekih prstenova (što bi ja to slatko rasturioooo)

facet ko facet (malko je izvikana igračka). naravno, tvoj izbor.

Ne mogu ni ja,sigurno cu pokusati kad stigne druga pumpa i kad je namestim. Pa ne znam sta drugo da uzmem,bio sam u prodavnicama za japanska vozila kod mene u gradu,oni nemaju pumpu niskog pritiska,zvao prodavnice po Beogradu,slabo i kod njih,nasao sam samo od 0.9 i 0.5 bari,sto je mnogo. Isao u Tiki Vent po preporuci Africanatora i to opet izlazi 15-20ak eura vise. Tako da mi je to zasad najbolja varijanta,iako je mozda izvikana. Jedino ako nemas neki bolji savet?

• Svakom po zasluzi, 12424 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

neka me neko ispravi (rajko), ali zar nije relej pumpe za gorivo zaduzen da dozvoljava pumpi da pumpa samo kada agregat radi zahvaljujuci cdi-u koji salje tu informaciju releju?

vrlo korisna stvar npr kod padova/ispustanja prilikom off voznje kada motor pod kontaktom lezi na boku, a masina ne radi. u tom slucaju relej ne dozvoljava pumpi da radi i da pumpa benzin u karburatore kojima, zbog horizontalnog polozaja, plovci ne zatvaraju ulaz goriva.

U pravu si druže, zbog nekog pojednostavljenja priče taj detalj sam izostavio ;) da baš ne ulazim u "najsitnija crevca". Više sam se bazirao na opisu samog rada pumpe za gorivo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja