Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje(VFR) ?

Recommended Posts

• lone wolf, 526 postova
  • Motocikl: Suzuki LS 650 , Suzuki GSXR 750 , Suzuki GSX1300R

Ovako desilo mi se pre nekih mesec i po dana da sam upalio motor otišao do benzinske(500m) da zaverglam,kada ono anlaser kao da je vrtio u prazno,kasnije je sve bilo ok do danas,kada mi se desila slična stvar ali sam ga vrteo malo duže dok nešto nije zakrljalo(opet do benzinske i opet je bio hladan).Posle toga sam se vozikao nekih 100km palio,gasio barem 20X da li zna neko u čemu je fora?

Bajk ima oko 75k ja sam od marta prešao oko 10k bez problema,a pošto planiram ponovo neka duža putovanja sa njim želim da mi psiha bude mirna.Pa bolje da sprečim problem nego da ga imam u nekoj nedodjiji.Hvala unarped! :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Hebes i anlaser i frajlauf. Pali ti to na gurku, ne daj da se o'ladi, i nemoj da ga gasis. I samo gas... Neces zbog toga ostati u nedodjiji, moze ti se samo desiti da malkice izigravas anlaser. :lol:

• lone wolf, 526 postova

Par puta sam izigravao zbog akumulatora. :D A i fora je kada hoćeš da nosiš neku cicu da motor upali. :hej:

• lone wolf, 526 postova

Stavljen nov akumulator i regler(pre par meseci) i to je provereno ispravno,znaci puni i nije do toga.

• Vinyl rider, 828 postova
  • Motocikl: VFR 800fi INTERCEPTOR the big red bee ; ДОНГО - руска машина - дрвена осовина

Proklizava ti takozvani "FRAJLAUF" , to ti je uglavnom u vidu velikog lezaja sa rolnicama koji vrti u jednu stranu (alansovanje) a u drugu stranu proklizava (rad motora kad se upali)

Uzrok su godine i to sto se pojede kosuljica po kojoj trče rolnice ili se jednostavno rolnice malo UTISNU pa gube frikciju i funkciju.

Ako udubljenja nisu velika onda nosis kod strugara da malo prebrusi na cisto (malo) i skratiš za par milimetara oprugu koja stiska rolnice, to je izvodljivo i poželjno jer delovi novi nisu bas jeftini a radiće ovako još ihahahahahahaaaaaaaaajjjjjjjjj.

Radili smo ih na desetine komada i samo se jedan vratio ali je taj imao uništen frajlauf pa smo probali da na vruće navućemo košuljicu od ležaja da bi dobili staru meru ali se pri prvom startovanju rolnica raspala u hiljadu komada. Izvadili smo sredinu frajlaufa ostrugali novi, cementirali ga i zavarili tamo gde treba, centriranje i brušenje na meru. Pali kawasaki sad ko nov

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: VFR 750 RC36

Jednom se i meni to desilo i to bas nakon sto sam sa motor upalio i odvozio od garaze do pumpe koja je udaljena nekih 500m. Od tad pali malte ne na pogled. Mislio sam da sam pre kratko drzao dugme za paljenje 0stabre.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja