Nemanja_zem 1051 Napisano Februar 20, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam fabricke nosace, ako hoces dacu ti pa kopiraj, A za sediste bar u Zemunu imaju tri majstora, tj jedan je na nbg al to je tu blizu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Februar 20, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Namanja jel si ovo morao migavce da izmestas? Ako imas slike iz vise uglova da vidim gde je sve zakaceno bilo bi od koristi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Februar 20, 2015 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Negde na ovom forumu sam postavio sve dimenzije i nacrt za nas mootor. Slikano iz vise uglova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Februar 20, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga tako kupio. Da, moraju biti izmešteni. Nije mi motor sad pri ruci, a zakopaću kasnije po slikama kad budem kod kuće. Bitno je da znaš i koje ćeš kovere kačiti kad budeš radio nosače. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Februar 20, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi dajte da vidim kako su vam reseni nosaci bocnih kofera. Napravio bih neke koje ne bih skidao ali da ne narusavaju izgled motora. Ideje? Skinu se za 2.5 minuta pa ih skidamI kod mene se ne diraju zmigavci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Februar 20, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan @JevtaNS - Daj da vidimo koje nosace imas i sistem kacenja. @Namanja_zem - Koferi ce biti sa Monokey kacenjem. @soNee - Iskreno ova izvedba koju je Seba napravio mi se nekako ne svidja , previse su mi kockasti . Ipak hvala na vremenu i slikama, nekome ce koristiti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja te nosače prerađujem već za treći motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Februar 21, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Brate Jevto ruzni su za medalju ali verujem prakticni . Video sam sta me interesuje a to su mesta kacenja nosaca i pozicija. Hvala vam. Zapazio sam vec drugi put posle duze voznje (30km) kad je motor zagrejan da mi prestane raditi neutral lampica, pa samim tim ne mogu da ostavim motor na copavoj da radi. Danas kao i prosli put posle nekih sat vremena stajanja upalim motor i lampica normalno radi. Imao neko slican problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Februar 21, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Čuj ružni pa oni se ne vide kad staviš kofere.Atestirani puni na dovoljno velikim brzinama to je bitno. Za lampicu nemam pojma ja sam montirao sokoćalo da pokazuje stalno u kojoj je tako da taj problem nisam imao.To pregledaj kontakte biće da je do toga. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/80506-pokazivac-stepena-prenosa-uradi-sam/page__p__1292436__hl__pokaziva%C4%8D+stepena__fromsearch__1#entry1292436 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Februar 21, 2015 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovde se malo bolje vidi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Februar 22, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan U Mass-u 2080 dinara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Mart 9, 2015 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje. Da li zatvarate gorivo preko zime. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 9, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan PA ono na svakom motoru bi zbog sigurnosti trebao da zatvoris. Ali mali je procenat rizika da ti procuri slavinica i da u tom trenutku plovak ne zatvara dobro pa da gorivo ode u masinu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Mart 10, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne može da se zatvori mehanički.Slavina je vakumska i zatvara sama.Ako ne valja popravite ili stavite el ventil.To može da napravi lepu štetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Mart 10, 2015 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Slavina ima tri polozaja. Jedan je zatvoreno, jedan otvoreno i treci je rezerva. Mislio sam zbog membrana, da li je dobro da nisu u bezinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Mart 10, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan 3 polozhaja -otvoreno -rezerva -prime Zatvoreno je zapravo na otvorenom al ne radi dok motor ne radi tj ne pochne da otvara slavinu vakumom iz karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladabajker 75 Napisano Mart 10, 2015 Svrati ponekad, 262 postova Lokacija: NS Prijavi odgovor kao problematičan Ima 3 polozaja-ali koliko se secam "ON" , "RES" i "PRI"... vakumskog je tipa i nije tipichna "slavina" tj. Slobodnim padom gorivo curi (ako je ispravna) samo na poziciji "PRI" i namenjena je da se posle npr. servisa karburatora napune lonchici istih.. (ne drzati na toj poziciji u principu u toku upotrebe)! Druge dve pozicije su svima jasne i na njima gorivo ne bi smelo da kaplje slobodnim padom, vec ga izsisava podpritisak da tako kazem... Problem kod "uljare" je kad recimo ne zadrze ni karburatori nego preliju-tad chesto ide u karter..! P.s. nadam se da sam donekle pojasnio i pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Mart 10, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas nema gurke i sisanja goriva, sve je na principu slobodnog pada.. recimo max brzinu ne mozhete postichi sa manje od pola rezervoara zato shto che motor ostati bez goriva jer se brzhe prazne nego shto se pune lonchichi, prosto jer gorivo ne pravi pritisak svojom tezhinom. Neverovatno al istinito Kad upalite mashinu skroz desni karb ima crevo direkt vezano za slavinu, vakum koji pravi klip kad ide na dole uvlachi gorivo u cilindar i natezhe membranu u slavini koja time propushta gorivo. Vrlo jednostavan princip. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 15, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Zapoceto pravljenje nosaca bocnih kofera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 15, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam mere za postavljanje onih klinova ili kako god koji drze kofer i one bravice na ovoj skici image hosting 30 mb Ono sto me zanima je promer (fi) ona dva mala klina sto idu na donji deo nosaca. Treba da ih napravim ujutru a nemam jos uvek kofer sa monokey kacenjem kako bi uzeo mere. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 23, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da konstatujemo ispravnu proceduru provere nivoa ulja. Zagrejes motor na radnu temperaturu Pogignes ga na centralni stender Ostavis ga pet minuta Na okcu bez pomeranja motora sa stendera proveris nivo ulja. Vole bi ako nisam u pravu da me neko ispravi. Ovo pisem posto me neki strucnjaci ubedjuju u drugaciju proceduru a manuel nemam pored sebe da konstatujem ispravan postupak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Mart 23, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kraj ti ne valja uvek će ti pokazivati manje. Moraju oba točka da stoje na ravnoj podlozi.Ili da budu u ravni. Ja podmetnem pod prednji letvicu koja je debela pola praznog prostora od zadnjeg do zemlje.Ili skineš sa centralnog izvučeš bočnu pa gledaš u prozorče držeći ga u rukama,bočna služi ako krene da ga pustiš. Ili jednostavno posle nekog vremena vidiš kolko to manje pokazuje kad je na centralnom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1185 Napisano Mart 23, 2015 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Kad je na centralnom pokazuje manje za pola prozorceta koliko sam uspeo da vidim. Mene jedan lik ubedjuje da motor treba da bude skroz hladan i da je najbolje meriti ujutru kad se svo ulje dobro slije u karter, sto sam mu demantovao sa korisnickim uputstvom koje sam mu prilozio. A on kao neki vajni moto mehanicar. A ovo za centralni. U original manuelu koji sam dobio uz motor pise da treba motor stojati ravno na tockovima a u ovom sto si mi ti poslao pise " ... and support the motocycle on its centerstend". Da li ovo znaci da motor treba ostati na centralnom ili ne.Nisam neki poznavalac engleskog ali mi na to lici. Dodatak: Da li jos uvek koristis ono Elfovo ulje u motoru? Ako da na koliko ga menjas i ponasanje menjaca posle odredjene kilometraze, dolivanje? Presao sam skupa oko 1000 km sa motorom , ulje u njemu je Bardhl XTC 10/50 ili 15/50 ne mogu se setiti napamet koje je, preslo oko 4500km i osetna mi je razlika u menjacu i saltanju kad sam uzeo motor pre 1000 km i sad.Nekoko mi se bucnije salta pogotovo kad se ulje dobro zagreje. Dal je moguce da je razbio ulje za tih 1000 km. Imao sam problem sa ovim uljem i na Pegasu kad je poceo da mi pali lampicu za ulje jer se bukvalno pretvorilo u vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2322 Napisano Mart 24, 2015 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ulje se uvek sipa do pola prozorcheta jer je hladno, kad se ulje ugreje ono se shiri i bukvalno povechava zapreminu, pa tako kad je ulje zagrejano umesto pola pokazache pun prozorchich. zato se i meri na vruche. ja ga merim obichno posle vozhnje, posedim 1-2 min na motoru i pogledam. na tochkovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Mart 24, 2015 Drug član, 2867 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Elf sam vozao i ništa naročito razbije se ko i ostala na 4-5k.Ni motul nije bolji.Samo ja preferiram 10-40 bolje radi podmazivanje. Da piše ostaviti na centralnom par minuta da se ulje slegne i onda budi siduran da je poravnat sa zemljom.Ono što sam pisao oba točka na zemlju ili nešto podmetneš pod prednji ili kako se snađeš.U principu nebitno kad krećeš u vožnju dok je hladan ako stoji na pola u prozorčetu dok je na centralnom to je dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...