Jump to content

Moto Zajednica

jos jedna zrtva u beogradu

Recommended Posts

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

30.08.2007. u Slobodana Penezica Krcuna se desila nesreca u kojoj je stradao jedan moj prijatelj. Taksista koji je bio ispred njega je video klijenta na suprotnoj strani i krenuo u polukruzno, odjednom i bez upozorenja. Motor se zakucao u njega i vozac je preleteo i naleteo na zardinjeru. Udar je bio toliko silovit da je zardinjera pomerena skoro metar.

Polomio je rebra koja su probila jetru i pluca ali je bio ziv i odvezen u bolnicu. Izgledalo je da ce da se izvuce ali je zatim ustanovljeno unutrasnje krvarenje i izliv krvi u mozak, Umro je posle dva dana. Danas je sahranjen.

Da se ne radi o brzoj voznji svedoci i minimalna steta na motoru. Motor je bio BMW F 650 GS. Covek jednostavno nije imao sanse.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 56 postova

Covek se zvao Marko, imao je zenu i dvoje dece. Od svih iz nekog naseg kruga je bio najoprezniji, oprezniji od mene sto puta - a ja vazim kao pojam nekoga ko je streber kada vozi po gradu. Toliko je oprezno vozio da smo ponekad i zbijali sale na njegov racun.

Secam se da mi je skoro pricao,  koliko je motor opasan, vidis coveka koji je potpuno svestan i spreman da pazi koliko god moze. Vidis zrelu osobu koja nema ambicije da se kurci izmedju dva semafora. Utoliko sam i vise sokiran vescu. To znaci da mozemo da budemo najpazljiviji ali da ne mozemo da budemo sigurni da necemo naleteti na neku budalu.

• Vlasnik sajta, 5375 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

... To znaci da mozemo da budemo najpazljiviji, ali da ne mozemo da budemo sigurni da necemo naleteti na neku budalu.

Na zalost, to je cista istina. :(

Neka mu je laka crna zemlja...

• U prolazu, 56 postova

Zvao se Marko Nikcevic, 41 godina, dvoje male dece. Takstista je bio priveden i podneta krivicna prijava za ugrozavanje bezbednosti saobracaja sa smrtnom posledicom. Zatvor mu ne gine. Ako je to neka satisfakcija.

Jedna ispravka, nesreca se desila u subotu 25, pet dana se borio za zivot ali nije uspeo.

• www.markone-pegaz.rs, 2428 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

Au... jadan čovek! Saučešće porodici.  :(

Ja se svaki dan suočavam sa takvim kretenima koji misle da su sami na planeti. Već sam navikao...  >:(

Zapanjilo me sledeće: i ja vozim BMW F 650 ali ST, i ja se zovem Marko  :o

Do sada sam smatrao da sam izuzetno oprezan, uvek oprema (makar kaciga, a kad vreme dozvoljava i ostalo), ali ovo...

Uf... šta reći...

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Jaoj, strasno...  Covek verovatno nije imao vise od pola sekunde da odreaguje.  Mene su dvaput udarala kola; ni jedan ni drugi put nisam imao ni malo vremena da pokusam da izbegnem...  Ne znam da li se nesto ovako uopste dá spreciti.  Sve se jako brzo desi.  Necija nepaznja, i eto...

Svetla?  Mozda jaca svetla?  Maglenke?  Drzati duga upaljena non-stop po gradu?  Ovde u SAD mogu da se nabudze svetla koja trepere (pa motociklista izgleda kao da veoma brzo ablenduje)... Vidim to privlaci paznju... meni bar... pa onda verovatno i drugima.  Mozda je to kakvo-takvo resenje?

Neka ti je laka zemlja Marko.

Covek je vozio isti motor ko moj...

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

... To znaci da mozemo da budemo najpazljiviji, ali da ne mozemo da budemo sigurni da necemo naleteti na neku budalu.

Na zalost, to je cista istina. :(

Neka mu je laka crna zemlja...

K'o što neko reče: Sve je u Božjim rukama, samo volan u đavoljim...

Neka mu je laka zemlja...

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ljudi, dzaba svetla, zastite, sirene, kada su idioti i primitivci u pitanju...

Svi smo imali milion slicnih situacija , a saobracaj nije nazalost neka kategorija, institucija, vec je sam neki naizgled organizovan skup ucesnika.

Nazalost sastavljen od pojedinaca razlicitih navika,ali imentalnih poremecaja. Pitanje je kada ce neka od situacija u kojoj se za dlaku izvlacimo prerasti u situaciju iz koje se nismo izvukli, nedaj Boze. U najboljem slucaju samo sa padom.

Nadam se da ce idiot koji je ubio momka patiti ceo zivot za ovo, a bojim se da ce patiti i ranije. Ako su mu drugari pravi drugari, naravno.

Toliko sam se potresao da bih ga zadavio golim rukama!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja