hotazmaj 84 Napisano Januar 15, 2012 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Sarajevo,BiH Motocikl: VFR 750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Tacno. A upravo sam saznao da uvoz motora u BIH nije ogranicen ni Euro normom ni godinom ! Mislim da griješiš! Ja koliko znam motor prilikom uvoza mora ispunjavati određenu euro normu da bi se mogla izvršiti homogolizacija. A da bi se to moglo uraditi, kuća koja radi homogolizaciju mora dobiti potvrdu od ovlaštenog uvoznika da tvoj motor ispunjava euro normu. U tom slučaju je to "Tomić" iz Mostara, jer su oni jedini ovlašteni uvoznik Bmw motocikala za Bih. Za provjeru da li se tvoj motor može homogolienizovat ti je potreban broj šasije. Kada imaš broj šasije nazoveš auto kuću Tomić u mostaru i oni ti kažu na osnovu broja šasije da li može ili nemože. Ja sam ih zvao nekoliko puta, i kažu da nije bitna samo godina proizvodnje već i za koju je zemlju motor pravljen. Tako da se može desit da isti tip motora istih godina, jedan zadovoljava standarde, a drugi ne. Moj ti je savjet da prvo sve dobro provjeriš pa tek onda da se upustiš u kupovinu. Pozdrav... :zdravo: Ovako nesto sam i ja cuo. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1826 Napisano Januar 15, 2012 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ako ima katalizator (lambda sondu....trebao bi da ima i to u loncu sa gornje strane)...ako ima tu sondu, onda je minimum EURO 2, ako ne i EURO3. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 813 Napisano Januar 16, 2012 Zainteresovan, 782 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Drugar je prošle 2011. carinio R 850 R '98 god. Motor je bio euro 3, tako da će vjerovatno i taj 'tvoj' koji je '99 imati euro 3 normu. Ipak i ja bih uradio onako kako je Okin napisao. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Januar 16, 2012 Drug član, 1871 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj `moj` je 98g. Neko kaze da treba a neko da ne treba, e sad !? Ma provjericu... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Januar 17, 2012 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan Vjerovatno mislis na registraciju, ja sam mislio na porez , carinu... Koliko bih bilo para, kazu da je u Federaciji sve znacajno jeftinije ?! Pre svega proveri da li motor zadovoljava uslove homologacije. To je važno da bi uopšte mogao razmišljati o carini. Prema onom što ja znam a znam iz priča carina za njega je nekih 1500 maraka. Što se registracije tiče ona je oko 600km u Republici Srpskoja a u federaciji nemam pojma. Naj jeftinija registracija je u Brčkom i to treba iskoristiti. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mostarac 5082 Napisano Januar 17, 2012 Drug član, 1871 postova Lokacija: Mostar-Nevesinje-Novi Sad - Minhen Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze i ja tako mislim. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 17, 2012 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan zar covek nije rekao da hoce na srpske table da registruje? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Januar 22, 2012 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan zar covek nije rekao da hoce na srpske table da registruje? Da, ja hocu da registrujem u Srbiji a kolega je takođe zainteresovan za isti model stim da njega interesuju cene u Republici Srpskoj ili federaciji. Tako da nas je dvojica koji na ovoj temi prikupljamo informacije. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Novembar 28, 2012 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan Brišite temu nisam kupio BMW - a bar za sad Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefans 15 Napisano Decembar 18, 2012 U prolazu, 53 postova Lokacija: Zvornik RS Prijavi odgovor kao problematičan administraaaatori gaste temu nisam kupio bmw, na žalost Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...