Jump to content

Moto Zajednica

obliazenje

Recommended Posts

• U prolazu, 60 postova

Posto vozim skut od 49ccm i za sad vozim samo 45km/h da li smeju automobili da me obilaze u mojoj trace , jednostavno stalno prolaze pored mene u istoj traci, pizdim od toga , kad treba da se prestrojim iz trake u trake prvo treba da vidim da li me neko obliazi u mojoj traci pa tek onda da li ima kola u drugoj traci, to me veoma nervira , nadam se da cu uskoro  moci ici 60km/h pa da me bas briga

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 494 postova

Ukratko po zakonu , motor se vozi 1m od ivicnjaka ... Ali tvoja bezbednost je u pitanju ... I po meni bi trebao da vozis po sred trake u kojoj se kreces i samim tim onemogucujes ljudima da te prestizu u tvojoj traci , tj. smanjujes mogucnost da te prestizu u tvojoj traci . Mislim da ti sa svojih 45km/h vozis samo po gradu ? Naseljenom mestu ? Ne verujem da ides van grada ili tako nesto ?  Ogranicenje je 40,50,60 ... da kazemo da imas odgovorajucu brzinu i na tebi je da uzivas po gradu dok ne predjes 1000km ...

Pozdrav Boris

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Po zakonu mislim da treba da ides u liniji sa desnim tockom automobila.Ali ipak se pomeri malo levo, nekad mozes da se zamislis, ne pogledas u retrovizor...Sto je sigurno sigurno je!

• Zainteresovan, 494 postova

A sta ako nema automobila ispred tebe i samim tim nema desnog tocka ?  ;D shalim se

To je kada polazes za A , pa ti je desni tocak orijentacija .

Shibaj ti slobodno po sredini svoje trake i uzivaj ...

A sta ako nema automobila ispred tebe i samim tim nema desnog tocka ?  ;D shalim se

To je kada polazes za A , pa ti je desni tocak orijentacija .

Shibaj ti slobodno po sredini svoje trake i uzivaj ...

Cekas da prodje auto pa ides za njim. ;) Brate, nemoj da se opterecujes sa tim.Kao sto rece Boris, shibaj i uzivaj...Uostalom ti ides 45-50 km/h, onaj ko te pretice po gradu ide preko 50 km/h i samim tim cini prekrsaj. :) Mozda ce ti bre neko svirne, ti ga kuliras i on ce te lepo obidje, nikakav problem.

• Drug član, 1388 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Posto vozim skut od 49ccm i za sad vozim samo 45km/h da li smeju automobili da me obilaze u mojoj trace , jednostavno stalno prolaze pored mene u istoj traci, pizdim od toga , kad treba da se prestrojim iz trake u trake prvo treba da vidim da li me neko obliazi u mojoj traci pa tek onda da li ima kola u drugoj traci, to me veoma nervira , nadam se da cu uskoro  moci ici 60km/h pa da me bas briga

Po zakonu "skuter" je bicikl sa motorom pa samim tim po zakonu ukoliko postoji biciklisticka staza morao bi da se vozis po njoj. Ukoliko nema biciklisticke, po pravilu bi trebalo da se drzis desne strane trake ali ja bi rekao da je sigurnije ici po sredini. Uostalom ako te neko obilazi treba da izadje iz tvoje trake dok to ne "odradi" a kad se ti vozis uz desnu stranu trake to po pravilu niko ne radi nego prolaze ponekad i previse blizu, a posto su nam putevi toliko kvalitetni onda ja savetujem da nikako neides uz samu ivicu puta (zbog silnih rupa, grba, sahtova,...)

Jos nisam cuo da je policija kaznila nekog zato sto se vozio po sredini trake, nikad nisam cuo ni da su nekog opomenuli zbog toga.

Dakle, vozi ti lepo po sredini tako da ti budes i sigurniji u toj voznji a sto ce neko da ti svira...to je samo zbog ljubomore  ;)

Po zakonu "skuter" je bicikl sa motorom pa samim tim po zakonu ukoliko postoji biciklisticka staza morao bi da se vozis po njoj.

Ne znam koliko si u pravu za ovo...Po toj logici i za biciklu bi morao da polazes PSP?

• Drug član, 1388 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Po zakonu "skuter" je bicikl sa motorom pa samim tim po zakonu ukoliko postoji biciklisticka staza morao bi da se vozis po njoj.

Ne znam koliko si u pravu za ovo...Po toj logici i za biciklu bi morao da polazes PSP?

Nedaj Boze  :D

Eventualno ako se nesto menjalo u zakonu ali kad sam ja polagao za potvrdu definitivno je bilo tako. I danas vidim pandure da samo "usmere" klince na skuterima i zoljicama na biciklisticku ali zaista nikad nisam cuo da su nekog kaznili...

Dakle, mozda se sad promenila situacija ali tako je nekad bilo

Guest gasa

Pa ne znam, ne verujem da se isto tretira bicikla i skuter...Al mož´da bidne, u nasoj ludoj drzavi sve moze. ;)

Pa kiro bas se secam da sam to uciokad sam polagao za PSP,BSM ne sme da se vzi brinom vecom od 45 km/h i vzi seisklucivo po biciklistickoj stazi ako postoji, ili metar od ivicnjaka, ukoliko biciklisticka staza nije obelezena---i takoti je svuda  svetu

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Skuter koji razvija do 50km/h se vozi normalno sredinom trake. Biciklisticka staza ako postoji namenjena je i skuterima, ali postoji kategorija skutera koja razvija do 25km/h i koji je obavezan da se vozi biciklistickom stazom ukoliko postoji i za njega nije obavezna kaciga. Biciklistickom stazom se mogu voziti skuteri i koji idu do 50km/h . Obaveza 1m od ivice kolovoza je za bicikle i za ove sporije skutere kada se krecu drumom. Tako je u Holandiji i pretpostavljam i u EU.

da li smeju automobili da me obilaze u mojoj trace ,

smeju da te obilaze

Ako mogu.A ti udri po sred džade slobodno i nema da beres brigu.Ovako ce kad tad neki da proba i u krivini da te obidje, jer tad ne prelazi preko pune pa ako neko naidje u susret tebe malo gur-gur s puta...

• U prolazu, 18 postova

Lave slobodno uzivaj po sredini trake,  vozi se i uzivaj u voznji. Po propisu kaze da nesmes da predjes 60km/h ti to naravno neradis jer si "savestan vozac". Opusteno, ako se neko buni ili svira zaustavi se i nabodi ga..

Lave slobodno uzivaj po sredini trake,  vozi se i uzivaj u voznji. Po propisu kaze da nesmes da predjes 60km/h ti to naravno neradis jer si "savestan vozac". Opusteno, ako se neko buni ili svira zaustavi se i nabodi ga..

Po propisu bicikl sa motorom ne sme preko 45 km/h.

• Svrati ponekad, 113 postova

clan 10 zoobs-a

BSM je vozilo na motorni pogon sa dva ili tri tocka, cija radna zapremina motora nije veca od 49 ccm i koje na ravnom putu ne moze da razvije brzinu vecu od 50 km/h

motocikl je motorno vozilo sa dva tocka, sa bocnom prikolicom ili bez nje, kao i motorno vozilo na tri tocka- ako njegova masa nije veca od 400 kg

clan 97 zoobs-a

vozac bicikla i vozac bicikla sa motorom duzni su da se krecu sto blize desnoj ivici kolovoza, a ako postoji biciklisticka staza po biciklistickoj stazi odnosno traci

ako se dva ili vise vozaca bicikla ili  bsm krecu u grupi duzni su da se krecu jedan za drugim

ako na putu postoji posebno uradjena biciklisticka staza vozac bic i bsm moraju se kretati desnom bici. stazom u odnosu na smer kretanja saobracaja

na bicikli. stazama uredjenim i obelezenim za saobracaj  bic i bsm u oba smera vozila se moraju kretati desnom stranom u smeru kretanja vozila.

vozac bic i bsm mogu da se krecu samo po onim saobracajnim povrsinama kojima je kretanje takvim vozilima dozvoljeno

vozac bic i bsm ne sme da se krece bic. stazom odnosno trakom brzinom vecom od 25 km/h

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja