Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha DT 1125 R Problem

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Ovako desilo mi se nesto sa motorom ne znam sta, znachi pali normalno, agregat radi normalno ali juche ujutru ga upalim ugrejem krenem i primetim da kada ubacim u prvu motor cimne, malo je falilo da se ugasi i krenem ja polako, kasnije kao da je sve normalno ali kada spustam brzine od recimo 4te u 3cu manje ali iz 3ce u 2gu i iz 2ge u 1vu chuje se neki chudan zvuk (KLOK) dole sad otprilike ga chujem sa strane gde je kvachilo, dalje odem do posla budem na poslu i sinoc upalim motor da krenem kuci sa posla i izvalim da mi motor ne povlachi kao sto je povachio do pre dan dva, zanchi kao da proklizava kada prebacujem brzine tipa u bilo kojoj da sam brzini kada mu zavrnem gas da povuche on primi gas, nabije obrtaje ali motor jedva ubrzava, sad sta vi mislite da je to, da li je moguce da su lamele ili je mozda i nesto ozbiljnije oko motora, menjacha?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Ovo meni lici na lamelu, prima gas al ne ide to je sigurno, lamela zrela za zamenu! A taj trzaj prilikom ubacivanja u prvu se ponekad javi i kod mene ali samo kod nedovoljno zagrejanog motora i obicno kod prvog paljenja ujutru, uzroka bi bilo vise tipa da je potrebno fino stelovanje kvacila, zamena ulja ili eventualno mehanicki kvar na biracu brzina ali u tvom slucaju mislim da je ovo zadnje malo verovatno.. Sacekaj nekog iskusnijeg kolegu za strucnije misljenje.Nadamo se da nije nesto krupno0takoje.gif

• Podržavam 1

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Pazi ovako,

znaci lamele su ti pri kraju i terba da ih menjas,ako nemas sada para,a i ide vec zima,uzmi samo blago nasteluj sajlu kvacila (opustije malo) i moci ce da radi jos neko vreme.

Cim budes menjao lamele pozeljno je zameniti i ulje,tako ce menjac da ti se osvezi i eventualno ocisti od opiljaka i prljavstine.

Nemoj da brines,nije to nikakav kvar u menjacu,samo motor trazi da mu posvetis malo paznje u zameni potrosnog materijala :)

Uzivaj

• Svrati ponekad, 198 postova
  • Motocikl: XRV750 RD07a

Hvala na brzim odgovorima.

Ulje u menjachu sam menjao pre 10 dana, i ja sam odmah posumnjao na lamelu ali taj trzaj pri ubacivanju u brzinu mi se nije deshavao ranije,znachi pocheo je pre dan dva(mada jeste znantno hladnije tih zadnjih dan dva), i to kada spushtam brzine da KLOKCE(sto se isto pojavilo pre dan dva) pa me je to iscimalo da nije neshto ozbiljnije ali probacu da malo popustim sajlu pa da se premostim dan dva do josh ima malo sunca, pa na servis.

p.s. motor je DT 125R, sluchajno mi je u naslovu upala josh jedna 1 pa ispade 1125 :jee:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja