Jump to content

Moto Zajednica

PRITISAK U GUMAMA CBR600RR

Recommended Posts

• U prolazu, 22 postova

Preporuceno je da pr tocak bude na 2.9 bara,a zadnji na 2.5.

Malo je pretvrd po neravnom putu [kakvi su uglavnom kod nas].

Na podesavanju amortizera sam ga omeksao koliko sam mogao,ali sam mislio da smanjim i pritisak u gumama za pola bara.

Sta vi mislite? :o

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Bila je skoro tema o pritisku u gumama... Za r6 cini mi se.

A sto se podesavanja tice, preteranim omeksavanjem ces dobiti nestabiniji bajk, koji ce takodje "skakati" po neravnom putu...

• U prolazu, 22 postova

da nije ulje u prednjoj viljusci malo gusce nego sto bi trebalo?

znas li koje je sada ulje gradacije  u viljuskama?

Prijatelju ja sam drug od onoga lika za regler,on se registrovao pre neki dan pod imenom ''ZEKO''

A pre nego da se registruje pisali smo od mene.

U vilama je fabricko ulje .

On je OK. kada se vozi po dobrom asvaltu,ali je neudoban kada je put los.

Svestan sam ja da je to RR.Ali bih ga malo omeksao ako je to moguce zbog losih puteva.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
On je OK. kada se vozi po dobrom asvaltu,ali je neudoban kada je put los.Svestan sam ja da je to RR.Ali bih ga malo omeksao ako je to moguce zbog losih puteva.
NEMOJ to da radiš! RR jednostavno NIJE za lošije puteve i to sam iskusio na sopstvenom dupetu. Taj motor jednostavno MORA biti tvrd da bi ostao na asfaltu i TAČKA!!! Gume ispuštati  NI SLUČAJNO! Promeni put, promeni motor, bilo šta, ako RR-a omekšaš to ni na šta ne liči...

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

DRŽI SE ONOGA ŠTO JE FABRIKA PROPISALA ,a ako ti i dalje smeta kako se motor ponaša,promijeni motor...ili promijeni puteve ;D

• U prolazu, 31 postova

Ljudi...da li je moguce da zadnja guma ide na 46 psi?Malo mi je nelogichno da toliki pritisak guma trpi,tj. koliko je to uopste bara???

• Drug član, 1854 postova

auuuu, rudar pa gde iskopa ovo...  ;D ;D ;D ;D

pogledaj u temi rečnik termina i skraćenica uchipthuningu. možda ima tamo. ali pošto si iskusan kopač  ;D potraži još malo mislim da je skoro bila tema u kojoj se pominje pritisak u gumama. mislimd a je neko pitao za SV650.

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ljudi...da li je moguce da zadnja guma ide na 46 psi?Malo mi je nelogichno da toliki pritisak guma trpi,tj. koliko je to uopste bara???

46 pound/square inch = 3.171 bar

http://www.onlineconversion.com/pressure.htm

Koliko sam mogao da pronađem po netu, za tvoju Hondu je preporučeni pritisak 2.5 bara napred i 2.9 bara pozadi, baš kako je i rečeno ovde.

Ja sam R6 vozio na 2.3 bara napred i 2.5 pozadi, ali baš zbog toga što je tvrd po našim ulicama i putevima, prodao sam R6 i sada čekam FZ6 :)

Ne možeš od R motora očekivati udobnost, već samo bolove u rukama i leđima. Jednostavno, čak i na auto-putu motor prenosi previše vibracija motora na vozača, tako da i to stvara umor, a da ne pričamo o neudobnom položaju. Ipak su R motori predviđeni za pistu i za trke, ne za svakodnevnu vožnju.

• U prolazu, 14 postova

Preporuceno je da pr tocak bude na 2.9 bara,a zadnji na 2.5.

Malo je pretvrd po neravnom putu [kakvi su uglavnom kod nas].

Na podesavanju amortizera sam ga omeksao koliko sam mogao,ali sam mislio da smanjim i pritisak u gumama za pola bara.

Sta vi mislite? :o

pritisak u gumama zavisi koje gume vozis,dali se vozis stalno sam ili ne,a sto se tvrdoce motora tice nemoj mnogo da se igras sa klikovima i natgnutoscu opruga.tvoj motor je cistokrvni brzinac isto kao i moj i on takvo ogibljenje mora da ima jer negove mogucnosti se vide tek u lukovima od preko 100km.na sat.ako volis takvu voznju nece ti smetati njegova sportska narav niti ogibljenje.ako ti takav motor neodgovara imas u ponudi mnogo drugacijih motora tkz.valjaka ti onda uzmi valjak pa valjaj autoputem,imaju i oni svoje prednosti ne samo sto su udobniji vec ces njih sigurno mnogo duze da vozis,mislim put od tacke a do tacke b.ti sad vidi sta ti odgovara,gde se nalazis.poz.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Homologirane cestovne gume na tvom motoru imaju taj pritisak koji si naveo i tu je kraj price. Omeksavanje se ne radi preko gume, to je malo suludo i kada pogledas totalno i nelogicno. Elem, ljudi su ti rekli, za to sto ti zelis, treba ti drugi motor, kao i mnogima kod nas...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja