quasaar 1027 Napisano Avgust 13, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo samo bih zeleo sa svima vama da podelim jedno moje novo poznanstvo. Kao sto znate prosle nedelje je kod mene odseo na nekoliko dana momak iz nemacke koji je posle nastavio za Rumuniju na EnduRomaniu a zatim na visemesecno putovanje po Evropi. Dao sam mu nekoliko svojih vizitki da ih da nekome ko eventualno prolazi kroz Srbiju da mu pomognem ukoliko mu bude potrebna pomoc. U subotu 11. augusta, pre podne mi zazvomi mobilni. Lik se predstavlja kao Gabika, jedan od organizatora moto skupa u Futogu, i pita da li cu ili imam nameru da dodjem na skup. Iznenadio sam se!!! Nisam znao da sam postao tako popularan da me zovu kao pocasnog gosta . Odgovorio sam mu da ne znam posto imam mnogo obaveza oko organizacije sestrinog vencanja, ali da ako budem imao vremena da cu navratiti na kratko. Tek tada mi je rekao da je na skupu jedan Italijan koji ima moju vizitku koju je dobio od nekoga, ali doticni Gabika kaze da mu engleski nije bas najjaca strana pa da se ne moze bas sporazumeti sa strancem. Posto sam se tek probudio, nisam bas shvatio najbolje o cemu je rec pa se na tome zavrsilo. Posle par gutljaja prve jutarnje kafe sam tek poceo da shvatam o cemu se radi pa sam ga pozvao i trazio da mi da Italijana na telefon. Kaze lik da sutra nastavlja prema Italiji i da bi voleo da se upoznamo ako je moguce. Rekao sam mu da cu ako mi vreme dozvoli, navratiti. Posto sam zavrsio sve kod kuce sto je trebalo, uvece oko 7 odem za Futog, na ulazu trazim Gabiku, koji nas uvede bez placanja ulaznice i pronadjemo Transalpa sa Italijanskim tablicama, celog oblepljenog sivom (slavnom americkom) lepljivom trakom, koferi prepuni najrazlicitijih stikera sa svih strana sveta,... Posle par minuta nadjemo i Ennio Cavallucci-ja iz Chieti-ja. Znaci lik ima 45 godina, a na putu je vec 13 godina. Obisao je sve kontinente i presao je do sada oko 270.000km. Sve sa Transalpom koga je kupio kada je krenuo na put. Putovanje mu je prvih 6-7 godina izgledalo ovako: Vozi do pocetka juna, tada negde ostavi motor, sedne na avio, ode kuci da odradi poslove na svojoj farmi, zaradi neku kintu i u septembru ponovo seda na avion, uzima motor i nastavlja gde je stao. Naravno ta kinta mu nije dovoljna, pa kada mu se ukaze prilika, ide da radi na farmama i popravlja mehanizaciju. Poslednjih 6-7 godina se samo 2-3 puta vracao kuci ali samo na vrlo kratko da odradi neke jako bitne poslove. Ova poslednja tura mu je jednim delom sponzorisana od strane grada i Italije a u pitanji je povezivanje njegovog grada Chieti-ja i Cape Town-a. trenutno je na putu prema svom gradu gde treba da stigne do 26. augusta kada ce na glavnom trgu da se prikazuju fotografije koje je napravio tokom ovog svog puta. Pitali smo ga mnogo toga o njegovom putu, ali tesko je se to preneti na tastaturu, i zbog toga sto smo ceo razgovor obavili u samo par sati, znaci ugrubo, sto zbog toga sti ima previse informacija da bi ih se svih setio. Mozda ce Joseph dopuniti ovu pricu. Sto se tice motora: ceo motor je standardan , samo malo olaksan. izmedju levog kofera i sedista ima napravljen mali dodatni rezervoar za gorivo od 7 litara, a od alata i delova sa sobom nosi samo najosnovnijih par kljuceva, parce lanca od 4-5 clanaka, filter za ulje i jednu plocicu za zadnju kocnicu. Ima dva filtera za vazduh koje je on pravio od nekakve pene, a sto se tice skidanja i krpljenja gume, kaze da mu je za demontazu i montazu sada vec potrebno samo nekoliko minuta. Autonomija sa gorivom mu je oko 650km, a na pitanje kako se snalazi za gorivo rekao je da gde god ima puta ima i benzina bar na svakih 400-450km, a u slucaju da nema pumpe ima gorivo u flasama. Slike uskoro! Inace pocinje i novi posao u svom gradu, t.j. otvara kamp i rekao je da su svi bajkeri vise nego dobrodosli. Pa ako neko ide u tom pravcu evo i podataka Ennio Cavallucci FREE CAMPING in organic farm Via colle Torino 16 Bucchianico Chieti-Italy Tel: 339 3663581 email: enniocavallucci@yahoo.it GPS : N 42 17 734 E 14 11 499 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Avgust 13, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za ideju i realizaciju, samo covek da mu pozavidi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 13, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nemapuno toga da se kaze, lepo se ispricali, itali o bolestima, opasnostima, bezbednosti na putu. Najbolje je bilo, kada sam ga pitao, kako Transalp sve podneo, i on odgovorio: "Transalp, no problem, perfect bike!" Kaze, uz redovan servis i podmazivanje lanca, nije imao nikakvih problema. Podmazuje lanac sa uljem za diferencijale 90-kom, i kaze to je najbolje ako ti ne smeta da su ti pantalone prljave. I set mu traje od 80-90 hiljada kilometara.I da ako se planira Sahara i pustinjski predeli Afrike i Australije , onda mora da se napravi dodatni filtar za vazduh. Znaci unutar postojeceg, on je napravio jos jedan od neke pene. Za vakcine je rekao da uzima jedino protiv zute groznice i nista drugo, i mora da se cuva komaraca, posto vakcina protiv malarije kada deluje, onda se oseca danima malaksalost. Postao je vegetarijanac, i kaze da ne zna kada je poslednji put bio bolestan. Pitali ga i za finansije, kaze nije nesto skupo, posto covek posle povratka iz Afrike, promeni misljenje i pogled na materijalne vrednosti, pa mu ne treba puno za prezivljavanje. Drago mi je sto sam ga upoznao, stvarno ima o cemu pricati. Za par godina je moguce da ce napisati knjigu. Valjda cemo saznati i za to i kupiti. Bice i par slika , samo da se dokopamo foto aparata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pauk 613 Napisano Avgust 13, 2007 Zainteresovan, 898 postova Lokacija: Paracin Motocikl: Honda forza 250 Prijavi odgovor kao problematičan Bas za pohvali,neki ljudi bas znaju da zive Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Avgust 13, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan stvarno svaka cast coveku...ako jednog dana budem isao u Italiju potrazicu ga ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Avgust 13, 2007 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 14, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Dao jos par saveta za Transalp: Kaze da je najbolja kombinacija guma : zadnja Michelin Sirac ( koja je dosta tvrda pa dugo traje) i napred Dunlop Trailmax, jer je meksa guma i dobro se ponasa pri kocenju. Ja se ne razumem u gume, pa nek drugi komentarisu ovo. Za ulje u motor u poslednjih 100000 km sipa Shell Advance ulje. Ako se setim jos neceg, napisacu, ako nista drugo , kao podsetnik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Avgust 14, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan TA je iz '94.? Xexe, u poslednjih 100 000km... ;D Sto se guma tice, on je verovatno vozio samo po putu, pa ne znam koliko je to dobar izbor i za off varijante... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vecicrnogorac 48 Napisano Avgust 15, 2007 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Podgorica - MNE Motocikl: BMW S1000XR Prijavi odgovor kao problematičan Joseph i quassar kao i uvijek na terenu spremni da izvjestavaju i pomazu unesrecenima hvala momci na info o covjeku, a kad izadju kakvi njegovi memoari podijelite opet sa nama pa da trgujemo tu knjigu... bila bi procitana u jednom dahu cini mi se.... covjek je pun avantura, 13 godina po puteva... way to go Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 15, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan TA je iz '94.? Xexe, u poslednjih 100 000km... ;D Sto se guma tice, on je verovatno vozio samo po putu, pa ne znam koliko je to dobar izbor i za off varijante... Da, Laos, Sudan, Etiopija, Vietnam, svuda samo lepi putevi, bulevari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
uff 13 Napisano Avgust 16, 2007 Drug član, 1392 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan TA je iz '94.? Xexe, u poslednjih 100 000km... ;D Sto se guma tice, on je verovatno vozio samo po putu, pa ne znam koliko je to dobar izbor i za off varijante... Da, Laos, Sudan, Etiopija, Vietnam, svuda samo lepi putevi, bulevari... da su kod nas ovakvi putevi ne bi bilo nesreca-ogranicenje : koliko uspes da razvijes a da ostanes na motoru ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...