dankan 377 Napisano Avgust 29, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, potencijalno bih bio zainteresovan za kupovinu ovog modela. Molim vas za utiske, komentare..... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Avgust 29, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Овај мотор ти је варијација на тему Rotax, убризгавање, један цилиндар. Сигурно популарнији модел са овим агрегатом ти је BMW F650GS, али и Scarver има својих предности, које прави ендураши не воле... Погон му је на каиш, значи искључено je да га тераш по ливади, само за урбану забаву. Ова врста преноса не трпи каљугу и сл, што не значи да је нежан... Предњи точак је мањи и нешто шири, што га удаљава од ендуро концепта. Све друго, потрошња, возне караткеристике итд. је исто или слично као на GS-у... Погледај ово http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/63556-f-650-cs-scarver/ Више о самом мотору имаш овде http://www.bikez.com/motorcycles/bmw_f_650_cs_scarver_2004.php мада овде стоји да је предњи точак 19", што мислим да је грешка... Поздрав, можда нисам помогао, али сигурно нисам одмогао... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Avgust 29, 2011 Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ako te nesto konkretno interesuje,pitaj. Ja ga teram. Ne znam sta bi ti ovako uopsteno rekao sto Duxill vec nije. @ Duxill u pravu si...jeste greska Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Avgust 29, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Izvor: VRELE GUME br. 99, 13.10.2002 autor A. Uglješić Na sebi svojstven način BMW je modelom Skarver zašao u nešto novo, pa čak i revolucionarno. Nekonvencionalan dizajn je prisutan na svakom detalju. Već sama pozicija rezervoara u slučaju Scarvera je lažna. Pravi rezervoar se nalazi ispod sedišta, a svoje mesto je ustupio praktičnom udubljenju u kome se standardno nalazi priručni ranac sa prozirnim delom za smeštaj auto-karte. Sasvim jednostavno vađenje ranca ostavlja prostor za odlaganje kacige, koja se tu može i zaključati. Zadnji nosač trpi opterećenje od 5 kilograma a BMW je pripremio i celu paletu dodatne opreme za duža putovanja. Montaža klasičnih bisaga je isključena s obzirom na poziciju ulivnog grla rezervoara. Na temu instrumentacije BMW se odlučio za analognu sa upadljivim grafičkim rešenjem. Ručice su dugačke, ali već na prvi pogled tanke. Raspored i veličina prekidača na upravljaču je korektan. Vetrobran i farovi sa sočivima su zona kojoj se može zameriti manjak mašte koja je evidentno prisutna na celom motociklu. BMW je poprilično ponosan i na jednocilindarski agregat koji ima ukupno 652 kubna centimetra radnog prostora. Tu je i geometrija klipa i komore za sagorevanje preuzeta direktno od šestocilindraša koji se ugrađuje u M3. Uz elektronski kontrolisano ubrizgavanje i paljenje 189 kilograma teški motocikl pokreće sa 50 konjskih snaga. Ekolozi mogu biti potpuno mirni uz trostazni katalizator u izduvnom sistemu. Prenos snage je poveren petostepenom menjaču, a za pogon, BMW je posegao ka neuobičajenom zupčastom remenu. Prednja remenica je izrađena od sinterovanog materijala dok je zadnja hladno presovani nerđajući čelik. Prednosti ovog relativno neobičnog pogona su manji gubici, manja buka, gotovo dvostruko duže trajanje od lančanog a i sasvim praktično odsustva masnih delova. I oslanjanje zadnjeg točka je nekonvencionalno. Jednostruko oscilujuće rame je od aluminijuma i oslonjeno na centralni amortizer. Prednji kočioni disk prečnika 300 milimetara steže četvoroklipna Brembo plivajuća čeljust, dok je na zadnjem točku dvoklipna čeljust sa diskom od 240mm. Opcija kočionom sistemu je i ABS. Fabrički pneumatici su Metzeler od 17 inča. Skarver bar u reklamnom materijalu dosta obećava. Turing klasa koja bi u gradu trebala posedovati svu agilnost, a na otvorenom putu brzinu i preciznost. Iako vizuelno deluje visok sa konsekventno visokim težištem, Scarver niskim položajem rezervoara ali i vozačkog sedišta negira ovaj utisak. Objektivno, veoma je stabilan pri malim i srednjim brzinama što ga čini sasvim primerenim za gradsku vožnju. Agregat sa tipičnim jednocilindarskim negodovanjem na male obrtaje, znatno bolje i kultivisanije se ponaša u zonama preko 2.800 obrtaja. BMW uz ovaj agregat nudi i jednostavno limitiranje snage na 34 konjske snage namenjeno početnicima, koje se u ovlašćenim servisima lako uklanja. Neobični tihi zvuk koji dopire iz zadnjeg dela podseća na specifični remeni pogon BMW-a. Scarver koči silovito uz lako doziranje željene sile kočenja, ali pri snažnim usporenjima duga teleskopska prednja viljuška pokazuje tragove blage nestabilnosti. Položaj vozača je maksimalno korektan ukoliko je visine do 190 centimetara. Nakon toga kolena dolaze previsoko. Za svoju kategoriju jednocilindraša, Scarver beleži odlične vrednosti performansi. Do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde, a maksimalna brzina se zaustavlja na brojci od 180. Uz velik maksimalni obrtni moment od 62 Njutn metra agregat linearno isporučuje snagu bez neprijatnog naglog prirasta. Pri tom ostaje sasvim ekonomičan sa 3,8 litara bezolovnog benzina sa kojima se zadovoljava pri konstantnoj brzini od 100 kilometara na čas. Scarver je definitivno motocikl na kome se uživa u opuštenoj i sigurnoj vožnji. Manje opuštenija situacija je pri njegovoj nabavci. Cena sa carinom i porezom je 9.650 eura što je za ovu kategoriju poprilično. I dodatna oprema koje ima dosta svojom cenom pre odbija nego što privlači. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Avgust 29, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan Izvor: Ride Report: 2003 BMW F650CS Scarver http://www.motorcycle.com/manufacturer/bmw/ride-report-2003-bmw-f650cs-scarver-1641.html 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Avgust 29, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @Duxill Pa kolega zasluzio si par plusica za ove textove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Avgust 29, 2011 Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Inace,izvesni MIke je svojim CS-om odradio lepu rutu od Denvera do Buenos Airesa. http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=381951 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Avgust 30, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima za komentare, prilicno detaljno. U sustini dvoumim se izmedju Stroma I ovog simpaticnog BMW-a. Ono sto me kopka je ovaj kais umesto lanca... kako se ponasa, koliko je udoban za voznju kada su dvoje na motoru. Tony ti ga vozis, molim te za utiske, da mozes da li bi radije vozio Stroma-a ili si potpuno zadovoljan ovom masinom? Ovajmi je zapao za oko, ima li neko iskustva sa pontisom i da li nesto znate o ovom motoru? http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/bmw-f-650-cs-scarver-oglas-10/ Hvala, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 988 Napisano Avgust 30, 2011 Drug član, 1089 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Kajis je extra stvar. To uopste ne mora da te brine. Pa i Harley ugradjuje kajis na neke svoje modele. Tako da ako moze da gura copera,ovaj mali all-rounder je p*ckin dim. Nema potrebe za nekim odrzavanjem(kao kod lanca). A sto se voznje udvoje tice,ja nemam nekih problema. Nisam primetio neku razliku u voznji kada vozim sam ili kada vozim nekog(u smislu da gubi snagu). Pogotovo ako idem sa devojkom jer zajedno nemamo ni punih 130 kg. Najvece opterecenje je doziveo kada sam vozio burazera od cirka 90 kg uz brdo gde kolima moram da izadjem u drugoj brzini. I bez problema je savladao taj uspon. Na pitanje da li bi pre vozio stroma,ne mogu da ti odgovorim jer ga nisam vozio. Ne bih sada da teoretisem bez prakse. Sto se tice brzine,ja sam mog SCARVERA vozio 180 km/h i bio sam prijatno iznenadjen jer sam ocekivao da ce se jako lose ponasati pri toj brzini. Inace auto putem vozim 120-140 km/h bez problema. Sada cu ga obogatiti jednim after-market povisenim vizirom i ako bude uradjen kako treba mislim da ce voznja vecim brzinama biti jos prijatnija. Potrosnja ide od nekih 3,5-5l. Kada ga vozim do 100-110 km/h trosi manje od 4 l. Inace motor se jako lako vozi i vrlo je upravljiv. Ja nemam ni zelje ni potrebe da menjam motor. Promenicu ga jedino kada budem u mogucnosti da pazarim F800R. Opet,ovo zavisi za koje ti namene treba motor i kako ces da ga exploatises. Polozaj. Udoban je motor. Nema nekog neprirodnog polozaja niti opterecenja u bilo kom delu tela. Najvise boli dupe od duge voznje i prepone od stiskanja motora. Gornji deo tela je u krajnje prirodnom polozaju. Cena motora. Mene je kostao 3.500 prosle godine. 2004 godiste. I nisam naisao na jeftinijeg. Po meni je njegova jedina mana to sto je jednocilindras. Mislim,nije to mana u bukvalnom smislu reci jer nekom to moze i da ne smeta. Mene smara taj nemiran rad na malim obrtajima. Imam recimo problem ako hocu da vozim 50 km/h. U drugoj je mnogo a za trecu je malo...tako da sam jednostavno prinudjen da krsim ogranicenje brzine...nije sto hocu...jednostavno motor mi diktira Ja sam dosta konfuzno napisao ovo. Ti izvuci sta te interesuje ako mozes. Ali zapamti jednu stvar: ONO STO JE ZA NEKOG EXTRA ZA DRUGOG MOZE DA BUDE TOTALNO S*ANJE. Tako da je ovo moje vidjenje ovog motora koji vozim oko 7000 km. Dakle moj subjektivan utisak. Ako te jos nesto interesuje,pitaj. Inace ja sam iz Jagodine pa ako hoces da vidis motor,sednes na njega,pipnes,cujes...slobodno se javi. Inace,korisnik BANKBASE takodje vozi ovakav motor pa kontaktiraj i njega. O.K. je lik i reci ce ti sta te interesuje...koliko je u mogucnosti. Ovo je slika mog motora: http://www.dodaj.rs/f/v/bG/4SmzetR3/scarver.jpg Samo sto ja planiram da ga prefarbam u tamno sivo...ni sam ne znam zasto. A o tom motoru iz PONTISA ne znam nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Avgust 31, 2011 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Ovajmi je zapao za oko, ima li neko iskustva sa pontisom i da li nesto znate o ovom motoru? http://www.moto-berz...arver-oglas-10/ Hvala, ako ti nesto znaci motor je bio u oglasima pre dve godine 4100 ... znaci sigurno ga prodaje vec 2 godine a mozda i vise... pogledaj nista te ne kosta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 848 Napisano Avgust 31, 2011 Cuore Sportivo, 1337 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imaš temu iz 2008 godine http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/12163-bmw-f650-cs-scarver-misljenja/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Avgust 31, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari, idem u petak da bacim pogled na ovog BMW-a, like koji prodaj je jao fin i bas me interesuje kakav cu utisak da ponesem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duxill 1276 Napisano Avgust 31, 2011 Zainteresovan, 594 postova Lokacija: Bgd Motocikl: ADV T☆34 Prijavi odgovor kao problematičan ... idem u petak da bacim pogled na ovog BMW-a... Dankane, ovaj motor stoji u oglasu više od 6 meseci. Cena, kada sam ga prvi put uočio bila je astronomski visoka, koliko se sećam 4,500 ili 4,300evra. To što se do sada nije prodao ne znači da mu nešto nedostaje, nego da narod nema para. Zato je trenutno isplatljivija kupovina kod nas nego da se nešto uveze. Bez obzira što piše da lik nije spreman da spusti cenu, ne zaboravi da si keš kupac i da je to okolnost koja može da utiče na konačni dogovor. Mislim da posle ovog BMW-a, lik više neće uvoziti ovo godište i model... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Avgust 31, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Da, rekao mi je lik da ga u stvari prodaje od 2009 i nije uspeo tako da ga vozi on. Videcemo.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2985 Napisano Avgust 31, 2011 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Нисам куповао од Неша Понтиса мотор али јесам преко њега трагао, када сам тражио садашњи мотор. Према мени је био више него коректан, а и нисам чуо да се неко жалио. Заправо, сад се сетих, купио сам од њега задњи кофер и носаче бочних кофера. Носачи ми нису одговарали и примио их назад без проблема... Мотор виђам код њега и знам да га је он возао неколико пута... Толико знам да ти кажем, не знам јесам ли ти помогао. Поздрав. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Avgust 31, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan Нисам куповао од Неша Понтиса мотор али јесам преко њега трагао, када сам тражио садашњи мотор. Према мени је био више него коректан, а и нисам чуо да се неко жалио. Заправо, сад се сетих, купио сам од њега задњи кофер и носаче бочних кофера. Носачи ми нису одговарали и примио их назад без проблема... Мотор виђам код њега и знам да га је он возао неколико пута... Толико знам да ти кажем, не знам јесам ли ти помогао. Поздрав. Naravno da jesi, svaki info mi je dobrodosao, motor nema nigde na sebi ni jednu peckicu, kada sam ga pitao rekao mi je odmah da ga je prefarbao ali navodno nije imao neka velika ostecenja plastika, samo ogrebotine... navodno ce mi pokazati slike kada odem,,, Generalno jako je korektan lika na prvi utisak, svakako cemo videti za dalje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OverLord 328 Napisano Avgust 31, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: KTM 1290 Super Adventure R, KTM 950 Adventure, KTM 300 EXC, Yamaha XT1200ZE Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice Pontisa ja ti mogu reci da je Neso ekstra lik, nista ne krije, sve ti kaze kako je bilo i kako jeste. Kupovao sam kod njega moto opremu i svaki put je izasao u susret maksimalno tako da stvarno neces imati problema u saradnji. On uglavnom kupuje motore koji su veoma malo osteceni, plastike, ogrebotine i sl. jer je tako naravno jeftinije. Nisam nikad video da mu je stigao neki skrshen motor. Taj BMW stoji kod njega kako ti je i rekao i secam se kad je stigao, jako neobican dizajn i iskreno interesovao sam se za njega, ali posto volim da vozim offroad odlucio sam se za drugi motor. Da je motor ok govori i to da ga je on izabrao vozikati po gradu, a ima bar jos 15 motora u radnji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Avgust 31, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ја само да кажем моје мишљење, може да се љути било ко али и ја возим ''сличан'' модел.... РЕТКО РУЖАН мотор, она полуњушка напред са фаровима му уопште не лежи а тек кангрба од резервоара....пу пу пу ... Ја се стварно извињавам али ово је моје мишљење..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasqez 254 Napisano Avgust 31, 2011 Svratio...., 343 postova Lokacija: Beograd-Dorcol Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ih bre DzOkS bas ga pretera, pa nije bas toliko ruzan. Meni je recimo simpatican. Salu na stranu "O ukusiima ne treba raspravljati" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeljkamp 3230 Napisano Septembar 1, 2011 ЗЕЉКАМП, 1820 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja extra Scarvera na prodaju. Abs, grejaci rucica, 2003. godiste, 30.000 na satu, prava km jer je dosao iz Svajcarske, odlicne gume,skoro zamenjen kais, ulje, filter i sve sto treba. Sednes i vozis. Javi se na 065/877-7776 ako te interesuje nesto vise o motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Septembar 1, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan DzOkS svaka cast na otvorenoosti, to se na forumu i trazi... Vidi kao sto kazu ljudi ne treba o ukusima raspravljati, ovaj motor ili volis ili mrzis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ranko 211 Napisano Septembar 1, 2011 "Greasy Thumb", 442 postova Lokacija: Beograd - neka buregdzinica jedem bureG :) Motocikl: F650 ST Furuna Prijavi odgovor kao problematičan Ја само да кажем моје мишљење, може да се љути било ко али и ја возим ''сличан'' модел.... РЕТКО РУЖАН мотор, она полуњушка напред са фаровима му уопште не лежи а тек кангрба од резервоара....пу пу пу ... Ја се стварно извињавам али ово је моје мишљење..... DzAbA se izvinjavas druze Pauza... lupas ko maksim po diviziji mada ti to ni ranije nije bilo strano.... nego te trpim jer mi zao da ne naucis da vozis ko covek kad vec imas prilike pored mene Mislim ja sam realan covek i sto ne ocenim putem kuckanja ( cukanja ) po rezervoaru zakljucim onako ... na oko... pa evo vidi... Zver vs Televizor Ei Nis vs. ps. a lep je ovaj televizor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5810 Napisano Septembar 1, 2011 Svakom po zasluzi, 12404 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 2008. godine drugar otišao na more mesec dana i ostavio mi baš ovakvog Scarvera sa gornje slike da da vozikam i čuvam u garaži Čudan motor...grbav, strašno nisko sedište, jednocilindraš pa veselo trese i ruke i zadnjicu . U vožnji se čuje samo motor i malo gume a kaiš samo šapuće. Lepo i nežno menja brzine, opet zbog kaiša, ne troši puno, lepo ubrzava. Drndavi jednocilindraš sa nežnim kaišnim pogonom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1172 Napisano Septembar 2, 2011 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan DzOkS svaka cast na otvorenoosti, to se na forumu i trazi... Vidi kao sto kazu ljudi ne treba o ukusima raspravljati, ovaj motor ili volis ili mrzis... Ја не мрзим, ја сам рекао да је мени мотор РУЖАН у његове возне карактеристике не улазим јер исти нити сам возио (нити имам намеру ) нити сам икако упознат са тим (сем читајући овде). А ти Срамото што ти жена не да да се возиш, се не јављај. Како те бре није срамота да се јавиш и било шта кажеш.......тз тз тз 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dankan 377 Napisano Septembar 3, 2011 Flying wolf, 404 postova Lokacija: Shenzhen / Hong Kong Motocikl: R1200GS ; vespa px200e Prijavi odgovor kao problematičan DzOkS svaka cast na otvorenoosti, to se na forumu i trazi... Vidi kao sto kazu ljudi ne treba o ukusima raspravljati, ovaj motor ili volis ili mrzis... Ја не мрзим, ја сам рекао да је мени мотор РУЖАН у његове возне карактеристике не улазим јер исти нити сам возио (нити имам намеру ) нити сам икако упознат са тим (сем читајући овде). А ти Срамото што ти жена не да да се возиш, се не јављај. Како те бре није срамота да се јавиш и било шта кажеш.......тз тз тз Sorry. l;ose sam se "odrazio" MRZIS je prejaka rec. Sve jedno, od juce sam vlasnik jednog Suzuki V Strom-a DL 650 K9. )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...