sasafilipovic 290 Napisano Avgust 27, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nema ništa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
todornbg 171 Napisano Avgust 27, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR 7 S Prijavi odgovor kao problematičan Sada po novom zakonu reč policajca je jača od reči osumljičenog tako da može da kaže i napravi zapisnik kakav hoće... Naravno ništa ti ne znači da li hoćeš da potpišeš ili ne.... Takođe nemoj niko da se nada kao nije napisao na papiru za kazne, neće mi stići (a zapisao je na papiru nekom tvoje podatke) kažem iz ličnog iskustva.... A posle 24 sata možeš da imaš vezu od načelnika preko direktora policije pa do ministra policije nema ti pomoći jer je prijava prošla i zavedena je u sistem... E sada jedino ako imaš vezu kao Mišković ili si pun kao Zepter itd. može to da nestane.... A da ne spominjem ono "zastariće slučaj".... zaboravi jer retko kome se desi da zastari slučaj, jer država nikom ne oprašta... Meni je stiglo za kacigu posle 2 godine, kada sam već zaboravio na to... Možeš da napraviš sledeću stvar... Promeniš adresu prebivališta (ako imaš drugi stan, kuću itd.) i sve plave koverte a i čike u plavom će ti stizati na tu adresu a pošto ti nisi tu piše ti se kao fiktivna adresa (adresa na kojoj si potraživan)... Naravno ne sme policajac da te uhvati i proveri jer ako to uradi a imaš fiktivnu adresu vodi te odma kod inspektora ili sudije za prekršaje... Naravno nećeš moći da vadiš nova dokumenta, prelaziš granicu itd... E sad ako imaš nekog da radi u mupu, on neka ti onda promeni opet na treću adresu i samim tim kazna ostaje "vezana" za prošlu čime si je izbegao... To je radio lik kome sam prodao kola (nije priča već sam se sam uverio jer su mu u mupu prilikom pokušaja da registuje auto na svoje ime rekli da ima fiktivnu adresu i da mora da se javi u stanicu mupa koji je nadležan, dali su mu i broj slučaja)... Mada nije moje iskustvo tako da ne mogu da garantujem ali taj baja je skroz lud i siguran sam da je uspeo da napravi neke mućke (kako je on meni rekao rupe u zakonu) jer je na slobodi a u supratnom bi u ko zna kojem ležao.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Ako su napravili zapisnik o učinjenom prekršaju i tebi dali drugi primerak - moraćeš da imaš neko mnooooooooogo veliko mudo kao vezu da bi se ceo slučaj negde "slučajno" izgubio. Ako te je policajac zapisao u neku svoju kao sveščicu, onda zaboravi na celu priču... Vidis, imao sam istu situaciju kao i kolex, medjutim, on je zapisao sve to u svoj zapisnik onaj, bas namenjen za kazne, ali mi nije dao nikakav primerak, jel to znaci da od mog prekrsaja nema nista ili se dzabe nadam? Meni niko ne odgovori? Evo ti odgovor: Policajac je dužan da te zamoli da potpišeš zapisnik i da ti da kopiju istog, čak i u slučaju da odbiješ da potpišeš isti. Ukoliko to nije učinio, to je povreda procesnih odredaba Zakona o prekršajima i Zakona o opštem upravnom postupku, za koje to službeno lice može disciplinski da odgovara. Međutim, ova povreda nije bitna povreda postupka, tako da ti od toga nemaš neke koristi. Sudija će ti detaljno pročitati zapisnik, jesi li bio ti, da li se to desilo i slično, a sad kako će postupiti prema tvojim odgovorima, pojma nemam. Mislim da ćeš dobiti poziv da posetiš sudiju za prekršaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Sada po novom zakonu reč policajca je jača od reči osumljičenog tako da može da kaže i napravi zapisnik kakav hoće... Naravno ništa ti ne znači da li hoćeš da potpišeš ili ne.... Takođe nemoj niko da se nada kao nije napisao na papiru za kazne, neće mi stići (a zapisao je na papiru nekom tvoje podatke) kažem iz ličnog iskustva.... A posle 24 sata možeš da imaš vezu od načelnika preko direktora policije pa do ministra policije nema ti pomoći jer je prijava prošla i zavedena je u sistem... E sada jedino ako imaš vezu kao Mišković ili si pun kao Zepter itd. može to da nestane.... A da ne spominjem ono "zastariće slučaj".... zaboravi jer retko kome se desi da zastari slučaj, jer država nikom ne oprašta... Meni je stiglo za kacigu posle 2 godine, kada sam već zaboravio na to... Neke stvari treba znati, čisto može da vam se desi nešto, pa da pomislite da znate, kad ono međutim: Mrzim kada neko i pomisli da reč ovlašćenog službenog lica (što može biti policajac, ali i ne mora) se ceni više od reči običnog građanina. Ovo oštro demantujem. Sudije se suočavaju s činjenicom da čovek koji se brani od optužbi za krivično delo ili prekršaj, može da se brani i laganjem. Naravno da će ceniti reč policajca više, ako je ona u skladu sa sačinjenim zapisnikom, dok je iskaz optuženog suprotan tome. Odnos dokaza 2:1. Međutim, kada se zapisnik sastavi sa iznetim primedbama, koje mogu biti od značaja za postupak, pa se pred sudijom lice pozove na te okolnosti, stvari su izjednačene. Mnogi ljudi u strahu od policije ne smeju ni da zucnu kada se sastavlja zapisnik. Onda lepo platiš za prekršaj i guraš dalje, nema druge. Tebe su uhvatili bez kacige na ulici, napisali ti prijavu (I TREBA), jer ako ne znaš sam da čuvaš glavu, mora po džepu, da bi naučio. Izvini ako sam grub, ali stvarno ne kapiram kako bilo ko može da vozi motocikl (ili skuter) bez kacige bar. Stigla ti prijava posle 2 godine? E znaš šta? Apsolutna zastarelost prekršaja koji si naveo nastupa tačno posle 2 godine. Međutim, zastarelost je činjenica na koju strana u postupku mora da se pozove. Ona nema dejstva po automatizmu, tako da sudija može da vodi postupak. Da si samo rekao:"Izvinite, pozivam se na zastarelost" - ne bi platio kaznu. Znanje - imanje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 28, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan "Замена неплаћене новчане казне Ако кажњено физичко лице, у одређеном року не плати новчану казну у целини или делимично у року, новчана казна или неплаћени део казне замениће се радом у јавном интересу или казном затвора. Неплаћена новчана казна замениће се радом у јавном интересу или казном затвора тако што се за сваких започетих 1.000,00 динара одређује два дана рада у јавном интересу [/b] Ако после одлуке суда кажњено физичко лице исплати новчану казну, казна затвора или рад у јавном интересу неће се извршити. Уколико је извршење казне започето, па кажњено лице исплати остатак новчане казне, обуставиће се издржавање казне затвора и рада у јавном интересу. Ако кажњено физичко лице исплати део новчане казне, остатак казне ће се сразмерно заменити радом у јавном интересу или казном затвора. мене занима јел ово важећи пропис и кад се има право на "замену" казне затвора (новчане) на рад у јавном интересу наравно ако неко зна како ово функционише у пракси Поздрав и хвала Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan "Замена неплаћене новчане казне Ако кажњено физичко лице, у одређеном року не плати новчану казну у целини или делимично у року, новчана казна или неплаћени део казне замениће се радом у јавном интересу или казном затвора. Неплаћена новчана казна замениће се радом у јавном интересу или казном затвора тако што се за сваких започетих 1.000,00 динара одређује два дана рада у јавном интересу [/b] Ако после одлуке суда кажњено физичко лице исплати новчану казну, казна затвора или рад у јавном интересу неће се извршити. Уколико је извршење казне започето, па кажњено лице исплати остатак новчане казне, обуставиће се издржавање казне затвора и рада у јавном интересу. Ако кажњено физичко лице исплати део новчане казне, остатак казне ће се сразмерно заменити радом у јавном интересу или казном затвора. мене занима јел ово важећи пропис и кад се има право на "замену" казне затвора (новчане) на рад у јавном интересу наравно ако неко зна како ово функционише у пракси Поздрав и хвала Пошто пишеш на званичном писму Републике Србије, ред је да и ја то поштујем. Пропис јесте важећи, а "рад у јавном интересу" је релативно нова категорија у законским прописима. Ниједно лице нема право на рад у јавном интересу, када је замена новчане казне у питању. Суд може изрећи новчану казну и/или казну затвора - све зависи од врсте прекршаја. Уколико је изречена самостално новчана казна, па није плаћена, суд има две опције: 1. Да је замени казном рада у јавном интересу; 2. Да је замени казном затвора. Радом у јавном интересу, уколико је судити по казненој политици, се углавном мења новчана казна за мање прекршаје, док је за веће новчане износе резервисан затвор. Ствар је избећи претрпавање затвора за новчане износе који су релативно мали 5.000, 10.000 динара и слично, јер то је 5 или 10 дана затвора, што само оптерећује затворске управе. Судија је тај који у случају неплаћања новчане казне доноси одлуку којом ће се казном она заменити. Постоји могућност да уколико је изречена казна затвора, осуђено лице (лице које је учинилац прекршаја) поднесе жалбу на ту одлуку суда и затражи да то буде рад у јавном интересу, али сам ретко сретао ситуацију у којој виши судови то уваже. Ретко, но дешавало се... Дакле до одлуке судије после неплаћања новчане казне, практично се ништа не може урадити. Мој савет свима је да, ако могу, плате казну, јер се није баш ослонити да ће вам казна бити замењена радом у јавном интересу. Сви смо свесни притиска са којим се судови суочавају, пооштреним казнама у Закону о безбедности саобраћаја, тако да под утиском лете по папиру и казне затвора. Да не причам како се о мотоциклистима грдно беседи... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Avgust 28, 2011 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Svakakvih budalaština ovde možeš pročitati.Svi pišu o izvršenju kazni a čovek još nije dobio prijavu.Dovoljno je da se traži suočenje sa policajcem koji je napisao prijavu,svedoka iz kafića da su te u kafiću pokupili i prijava o vožnji bez dozvole i neregistrovanom vozilu otpada.To je tvoje zakonsko pravo,znam provereno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
todornbg 171 Napisano Avgust 28, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR 7 S Prijavi odgovor kao problematičan Sada po novom zakonu reč policajca je jača od reči osumljičenog tako da može da kaže i napravi zapisnik kakav hoće... Naravno ništa ti ne znači da li hoćeš da potpišeš ili ne.... Takođe nemoj niko da se nada kao nije napisao na papiru za kazne, neće mi stići (a zapisao je na papiru nekom tvoje podatke) kažem iz ličnog iskustva.... A posle 24 sata možeš da imaš vezu od načelnika preko direktora policije pa do ministra policije nema ti pomoći jer je prijava prošla i zavedena je u sistem... E sada jedino ako imaš vezu kao Mišković ili si pun kao Zepter itd. može to da nestane.... A da ne spominjem ono "zastariće slučaj".... zaboravi jer retko kome se desi da zastari slučaj, jer država nikom ne oprašta... Meni je stiglo za kacigu posle 2 godine, kada sam već zaboravio na to... Neke stvari treba znati, čisto može da vam se desi nešto, pa da pomislite da znate, kad ono međutim: Mrzim kada neko i pomisli da reč ovlašćenog službenog lica (što može biti policajac, ali i ne mora) se ceni više od reči običnog građanina. Ovo oštro demantujem. Sudije se suočavaju s činjenicom da čovek koji se brani od optužbi za krivično delo ili prekršaj, može da se brani i laganjem. Naravno da će ceniti reč policajca više, ako je ona u skladu sa sačinjenim zapisnikom, dok je iskaz optuženog suprotan tome. Odnos dokaza 2:1. Međutim, kada se zapisnik sastavi sa iznetim primedbama, koje mogu biti od značaja za postupak, pa se pred sudijom lice pozove na te okolnosti, stvari su izjednačene. Mnogi ljudi u strahu od policije ne smeju ni da zucnu kada se sastavlja zapisnik. Onda lepo platiš za prekršaj i guraš dalje, nema druge. Tebe su uhvatili bez kacige na ulici, napisali ti prijavu (I TREBA), jer ako ne znaš sam da čuvaš glavu, mora po džepu, da bi naučio. Izvini ako sam grub, ali stvarno ne kapiram kako bilo ko može da vozi motocikl (ili skuter) bez kacige bar. Stigla ti prijava posle 2 godine? E znaš šta? Apsolutna zastarelost prekršaja koji si naveo nastupa tačno posle 2 godine. Međutim, zastarelost je činjenica na koju strana u postupku mora da se pozove. Ona nema dejstva po automatizmu, tako da sudija može da vodi postupak. Da si samo rekao:"Izvinite, pozivam se na zastarelost" - ne bi platio kaznu. Znanje - imanje... U principu si u pravu ali tako nije sada u praksi... baš zbog toga što policajac nema vremena da izlazi na suočenje, a podrazumeva se da ako je napisao kaznu i zapisnik na dužnosti da je u skladu sa zakonom i propisima iz čega sud automatski uzima zapisnik i njegove činjenice kao podatke koji su jači od reči optuženog... Tako sam čitao u Blicu, slagaću te.... Znam da je pre bilo da možeš da tražiš ta suočenja, odloženja i ostale gluposti kako bi kao slučaj zastareo... Ali država je to promenila jer ne želi da je neko "uzima" ono što joj sleduje... A da se ne lažemo, retko ko je nevin išao na sud i dokazivao to... Uglavnom idu oni koji su ne samo svesni da su napravili grešku, već odbijaju da je i plate... Jesi napravio grešku? E sad budi muško i lepo stisni se i plati... Ti se na sudu kao prave naivni i ne znam ni ja šta a druga strana tj sud ili policija su naravno po difoltu glupi i budale i kao to će da prođe.... Hm, ne bih rekao.... Svako ko je pametan će reći: Aha, ok... Napravio sam sranje... To verovatno nije u redu a i ne ide mi na ruku skupo košta... Ajde da to više ne radim... Plati i tera dalje ali pošto se opekao neće više to raditi... (naravno podrazumeva se da ne važi to za prolazak kroz crveno na raskrsnici ili agresivna vožnja ili drugi neki teški slučaji za koje ti stvarno treba mozak da bi uradio) I da, nisi grub što se tiče kacige.... I treba, to me je naučilo da nosim kacigu stalno (inače bilo je pre 4 ili 5 godina)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kwiss 264 Napisano Avgust 28, 2011 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider Prijavi odgovor kao problematičan Suočavanje još važi.Proletos pretičem kamion i možda sam zakačio punu liniju,policajac zaustavlja obojicu na sreću.Posle raspravke piše meni prijavu a ja uzimam podatke o kamiondziji koji tvrdi da nisam zakačio punu.Kazna je 3meseca dozvola,15000din i 6bodova,posle suočenja sa policajcem i izjavi svedoka ja sam oslobodjen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Sada po novom zakonu reč policajca je jača od reči osumljičenog tako da može da kaže i napravi zapisnik kakav hoće... Naravno ništa ti ne znači da li hoćeš da potpišeš ili ne.... Takođe nemoj niko da se nada kao nije napisao na papiru za kazne, neće mi stići (a zapisao je na papiru nekom tvoje podatke) kažem iz ličnog iskustva.... A posle 24 sata možeš da imaš vezu od načelnika preko direktora policije pa do ministra policije nema ti pomoći jer je prijava prošla i zavedena je u sistem... E sada jedino ako imaš vezu kao Mišković ili si pun kao Zepter itd. može to da nestane.... A da ne spominjem ono "zastariće slučaj".... zaboravi jer retko kome se desi da zastari slučaj, jer država nikom ne oprašta... Meni je stiglo za kacigu posle 2 godine, kada sam već zaboravio na to... Neke stvari treba znati, čisto može da vam se desi nešto, pa da pomislite da znate, kad ono međutim: Mrzim kada neko i pomisli da reč ovlašćenog službenog lica (što može biti policajac, ali i ne mora) se ceni više od reči običnog građanina. Ovo oštro demantujem. Sudije se suočavaju s činjenicom da čovek koji se brani od optužbi za krivično delo ili prekršaj, može da se brani i laganjem. Naravno da će ceniti reč policajca više, ako je ona u skladu sa sačinjenim zapisnikom, dok je iskaz optuženog suprotan tome. Odnos dokaza 2:1. Međutim, kada se zapisnik sastavi sa iznetim primedbama, koje mogu biti od značaja za postupak, pa se pred sudijom lice pozove na te okolnosti, stvari su izjednačene. Mnogi ljudi u strahu od policije ne smeju ni da zucnu kada se sastavlja zapisnik. Onda lepo platiš za prekršaj i guraš dalje, nema druge. Tebe su uhvatili bez kacige na ulici, napisali ti prijavu (I TREBA), jer ako ne znaš sam da čuvaš glavu, mora po džepu, da bi naučio. Izvini ako sam grub, ali stvarno ne kapiram kako bilo ko može da vozi motocikl (ili skuter) bez kacige bar. Stigla ti prijava posle 2 godine? E znaš šta? Apsolutna zastarelost prekršaja koji si naveo nastupa tačno posle 2 godine. Međutim, zastarelost je činjenica na koju strana u postupku mora da se pozove. Ona nema dejstva po automatizmu, tako da sudija može da vodi postupak. Da si samo rekao:"Izvinite, pozivam se na zastarelost" - ne bi platio kaznu. Znanje - imanje... U principu si u pravu ali tako nije sada u praksi... baš zbog toga što policajac nema vremena da izlazi na suočenje, a podrazumeva se da ako je napisao kaznu i zapisnik na dužnosti da je u skladu sa zakonom i propisima iz čega sud automatski uzima zapisnik i njegove činjenice kao podatke koji su jači od reči optuženog... Tako sam čitao u Blicu, slagaću te.... Znam da je pre bilo da možeš da tražiš ta suočenja, odloženja i ostale gluposti kako bi kao slučaj zastareo... Ali država je to promenila jer ne želi da je neko "uzima" ono što joj sleduje... A da se ne lažemo, retko ko je nevin išao na sud i dokazivao to... Uglavnom idu oni koji su ne samo svesni da su napravili grešku, već odbijaju da je i plate... Jesi napravio grešku? E sad budi muško i lepo stisni se i plati... Ti se na sudu kao prave naivni i ne znam ni ja šta a druga strana tj sud ili policija su naravno po difoltu glupi i budale i kao to će da prođe.... Hm, ne bih rekao.... Svako ko je pametan će reći: Aha, ok... Napravio sam sranje... To verovatno nije u redu a i ne ide mi na ruku skupo košta... Ajde da to više ne radim... Plati i tera dalje ali pošto se opekao neće više to raditi... (naravno podrazumeva se da ne važi to za prolazak kroz crveno na raskrsnici ili agresivna vožnja ili drugi neki teški slučaji za koje ti stvarno treba mozak da bi uradio) I da, nisi grub što se tiče kacige.... I treba, to me je naučilo da nosim kacigu stalno (inače bilo je pre 4 ili 5 godina)... Suočenje je procesna radnja koja ponekad ne može biti izbegnuta, dakle postoji kao pravni institut, a primenjuje se u zavisnosti od slučaja do slučaja. Ukoliko postoji snimak prekršaja, suočenje je izlišno. Da, pokušano je u predlogu zakona da se provuče apsolutna nepovredivost policijskih službenika, ali taj koncept je pao u vodu. Naravno da će policija kao jedan od predlagača to pokušati u svakoj državi. Što se zastarelosti tiče, kada se postupak započne pred sudom ili se preduzme bilo koja sudska radnja pre proteka roka za zastarelost, rok počinje da teče od nule. Dakle, ne može se na osnovu suočenja pokušavati doći do zastarelosti, samo si toliko u pravu. Što se novinskih članaka i uopšte medija tiče, ne bih komentarisao, jer jako malo pravnika piše tekstove (pravnika koji su se bavili aktivno pravom, a ne samo završili fakultet). Pre svega stalno se čita da je neki N.N. izvršio to i to krivično delo, a čovek je nevin dok ga sud ne proglasi krivim, da je neko "počinio" ili je "počinilac" dela, a zakonski termin je "učiniti" i "učinilac" i tsl. Kada ne mogu ni terminologiju da koriste toliko, možeš zamisliti kako hvataju beleške iz izjava zvaničnika i citiraju ih. Ima još dosta ljudi koji su veoma važni po pitanju saobraćaja, a koji pojma nemaju kako izgleda sudski postupak uopšte, pa kad ih slušam kako pričaju o sudovanju ježim se ko odlučuje o bezbednosti - Damir Okanović i Stojadin Jovanović su samo dva od zvučnijih imena. U pravu si, kada se zapisnik sastavi na zakonom predviđen način on je jako dokazno sredstvo. U ovom slučaju su činjenice pogrešno upisane u isti - čovek sedeo u kafiću, a napisano je da je upravljao vozilom. U takvim slučajevima se mora insistirati da policajac upiše PRIMEDBE u taj i takav zapisnik, jer je to jedina brana od samovolje. U suprotnom, meni bi sad neko mogao da napiše da sam se kretao Bulevarom u suprotnom smeru od smera kretanja vozila 150 km/h, a ja sedim za računarom. Po tvojoj priči, na osnovu zapisnika nekog tamo policajca, mene bi osudili za krivično delo. E, to ne biva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 28, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan Хвала колега правниче (колага са форума не по струци), али пошто си изгледа упућен у те ствари морам још мало да те смарам: јер ме чека вероватно пар ситних прекршајних казни ускоро (не саобраћајних већ комуналних) због шетања пса без поводца... рецимо овако ја кажем судији да немам паре да платим тих 2000, 5000, 7000дин и да тражим да ме се упути на рад у јавном интересу можда једноставно нежелим да им платим јер времена имам, а не пара... по мојим информацијама главни разлог (поред алавости државе) што мало људи иде на друштвено-користан рад је то што нема фирми које би прихватиле "осуђенике" Шта мислиш да се покрене иницијатива (не овде) да комунална предузећа морају да прихвате такве раднике јер то нису кримоси већ само прекршајци који ако се непојаве или не повинују наређењима радника тих предузећа -иду аутоматски у ћорку Круже приче да је тако на том трулом западу где нас води ова лоповска власт... Позз ПС: лепо је што поштујеш мене и наше писмо, али ако ти је лакше одговори и на латиници -разумећу Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3419 Napisano Avgust 28, 2011 Drug član, 1393 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Stari zobs je bio majka u odnosu na ovaj, ne znam da li sad može da dodje do zastarelosti slučaja? Najviše sam voleo kad mi poštar donese plavu kovertu i kaže "Ovu smeš da uzmeš!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
todornbg 171 Napisano Avgust 28, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR 7 S Prijavi odgovor kao problematičan lawyer prvi čovek na forumu koji nije imao napadan stav i lepo je objasnio i izložio smoje mišljenje koji su argumentovani... Svaka čast, stvarno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Stari zobs je bio majka u odnosu na ovaj, ne znam da li sad može da dodje do zastarelosti slučaja? Najviše sam voleo kad mi poštar donese plavu kovertu i kaže "Ovu smeš da uzmeš!" Rok za zastarelost se ne određuje slovom ZOBSA, već Zakonom o prekršajima. 2 godine je rok i dalje, pod uslovom da nisi primio nikakav poziv, nisi se pojavio pred sudijom ili za one prekršaje za koje je predviđeno u MUP-u... Mada, ako te uhvate u periodu kad si morao, a nisi se pojavio, jer si poziv odbio da primiš, izbegavanje pojavljivanja u postupku je očigledno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 28, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan lawyer prvi čovek na forumu koji nije imao napadan stav i lepo je objasnio i izložio smoje mišljenje koji su argumentovani... Svaka čast, stvarno.... Hvala, cilj mi je da demistifikujem neke pojave, bar kad je ovaj moj truli zanat u pitanju. A sa druge strane, što više znamo, teže će da nas rade... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 28, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Stari zobs je bio majka u odnosu na ovaj, ne znam da li sad može da dodje do zastarelosti slučaja? Najviše sam voleo kad mi poštar donese plavu kovertu i kaže "Ovu smeš da uzmeš!" Rok za zastarelost se ne određuje slovom ZOBSA, već Zakonom o prekršajima. 2 godine je rok i dalje, pod uslovom da nisi primio nikakav poziv, nisi se pojavio pred sudijom ili za one prekršaje za koje je predviđeno u MUP-u... Mada, ako te uhvate u periodu kad si morao, a nisi se pojavio, jer si poziv odbio da primiš, izbegavanje pojavljivanja u postupku je očigledno. Zar ne postoji neki sistem pauziranja procesa ako se utvrdi da je fiktivna adresa takodje, postoji i apsolutna zastarelost pojasni to malo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5139 Napisano Avgust 28, 2011 Drug član, 1901 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zastarelost- prekida se(pocinje iznova da tece) svakom radnjom nadleznog organa Apsolutna- bez obzira na okolnosti nastupa posle odredjenog vremena(uvek duzeg od obicne) I jedna i druga sluzi da se nereseni slucajevi pre hiljadu godina ne bi vrteli, a i tera nadlezne da rade svoj posao brze dajuci neki vremenski okvir Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrazyCat 149 Napisano Avgust 29, 2011 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan lawyer prvi čovek na forumu koji nije imao napadan stav i lepo je objasnio i izložio smoje mišljenje koji su argumentovani... Svaka čast, stvarno.... Todore, mogu da ti potvrdim da je Gdin lawyer uživao u tumačenju raznih Zakona, i pronalaženju rešenja za sve koji su u problemu.... PS dobiću verovatno zbog ovoga.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
todornbg 171 Napisano Avgust 29, 2011 U prolazu, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZR 7 S Prijavi odgovor kao problematičan Hahahahaha... ma neće on... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 29, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan Stari zobs je bio majka u odnosu na ovaj, ne znam da li sad može da dodje do zastarelosti slučaja? Najviše sam voleo kad mi poštar donese plavu kovertu i kaže "Ovu smeš da uzmeš!" Rok za zastarelost se ne određuje slovom ZOBSA, već Zakonom o prekršajima. 2 godine je rok i dalje, pod uslovom da nisi primio nikakav poziv, nisi se pojavio pred sudijom ili za one prekršaje za koje je predviđeno u MUP-u... Mada, ako te uhvate u periodu kad si morao, a nisi se pojavio, jer si poziv odbio da primiš, izbegavanje pojavljivanja u postupku je očigledno. Zar ne postoji neki sistem pauziranja procesa ako se utvrdi da je fiktivna adresa takodje, postoji i apsolutna zastarelost pojasni to malo E sad ovako, zastarelost prema Zakonu o prekrsajima RS: Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka Član 76 Prekršajni postupak ne može se pokrenuti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen. Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu. Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom (uključujući i uručenje poziva, prim. lawyer) nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja. Posle svakog prekida zastarevanje počinje ponovo da teče. Izuzetno od odredbe stava 1. ovog člana, za prekršaje iz oblasti carinskog, spoljnotrgovinskog, deviznog poslovanja, javnih prihoda i finansija, prometa roba i usluga i vazdušnog saobraćaja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja. Rok iz stava 5. ovog člana ne može biti duži od pet godina. Prekršajno gonjenje zastareva u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja. - (ovo predstavlja APSOLUTNU zastarelost, a prosta matematika kaže 2x1 godina = 2 godine, prim. lawyer). Što se "fiktivne adrese" tiče, ona je sama po sebi prekršaj, ali stvara problem upravo pri uručenju pismena i zato se mnogi izvuku od kažnjavanja za prekršaj, čak i moja malenkost nekoliko puta. Ako sud ne uruči poziv, rok za zastarelost ne prestaje da teče i ako se ne uruči u roku od godinu dana, nastupa relativna zastarelost, na koju se stranka u postupku MORA pozvati pred sudom. Po proteku dve godine od učinjenog prekršaja, ako se nije preduzela neka radnja koja bi mogla prekinuti zastarelost, sud je DUŽAN da obustavi postupak. Postoji mogućnost prekida postupka (ali nije baš "pauziranje" u pitanju): PREKID POSTUPKA Član 213 Sudija odnosno službeno lice koje u organu uprave vodi prekršajni postupak rešenjem će prekinuti postupak: 1. ako se ne zna boravište okrivljenog ili je on u bekstvu, ili inače nije dostižan državnim organima, ili se nalazi u inostranstvu na neodređeno vreme; 2. ako je kod okrivljenog nastupilo privremeno duševno oboljenje ili privremena duševna poremećenost; 3. ako je za isto delo protiv okrivljenog pokrenut krivični postupak, kada prekid traje do donošenja pravosnažne sudske odluke u krivičnom postupku. Pre nego što se postupak prekine, prikupiće se svi dokazi o prekršaju i odgovornosti okrivljenog do kojih se može doći. Prekinuti postupak nastaviće se kad prestanu smetnje koje su izazvale prekid. O prekidu i nastavljanju postupka obavestiće se podnosilac zahteva, a u prekršajnom postupku iz oblasti carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja, oštećeni. Dolazimo do toga da se postupak prekida u gore pobrojanim slučajevima, ali apsolutna zastarelost može nastupiti bez obzira na doneto rešenje suda o prekidu postupka. Jedino što u tom slučaju, ako sud prenebregne činjenicu apsolutne zastarelosti i osudi lice koje je učinilo prekršaj, ono nema pravo na naknadu štete, jer je samo bilo nedostupno organima gonjenja. Naravno, pobijana osuda se ukida, odnosno stavlja van snage. Inače prekršajni sudovi su izrazili više puta svoje nezadovoljstvo rokovima za zastarelost, jer samo Prekršajni sud u Beogradu u ovom trenutku ima nešto manje od 1.800.000 aktivnih predmeta. Nadam se da sam odgovorio na pitanje. Da dodam na kraju, prema zakonu o prebivalištu i boravištu građana, kazne su sledeće: Član 24. Novčanom kaznom do 50.000 dinara ili kaznom zatvora do 15 dana kazniće se za prekršaj: - ko izbegava prijavljivanje ili odjavljivanje prebivališta ili boravišta odnosno promene adrese stana, odnosno boravka u inostranstvu dužeg od 60 dana, privremenog dolaska ili povratka u zemlju kada je to ovim zakonom predviđeno ili da neistinite podatke u nameri da izbegne evidentiranje (članovi 5, 6, 10, 11, 12. i 13). Član 25. Novčanom kaznom do 30.000 dinara kazniće se za prekršaj: 1. ko ne prijavi prebivalište ili boravište ili ga ne prijavi u propisanom roku ili ne odjavi prebivalište odnosno boravište ili ne prijavi promenu adrese stana, odnosno boravak u inostranstvu duži od 60 dana, privremeni dolazak ili povratak u zemlju (članovi 6 do 13), 2. ko prilikom prijavljivanja i odjavljivanja prebivališta ili boravišta, odnosno prijavljivanja promene adrese stana da neistinite podatke (član 5). Ako vas policija zaustavi, utvrdi da ste prijavljeni na fiktivnoj adresi, prema podacima MUP-a naravno (jer sudovi obaveštavaju MUP uvek kada ne mogu da uruče pismeno), sud vas može, ako se dokažu navodi iz prijave, osuditi za oba prekršaja, što se i dešavalo u praksi, pa kazna nije mala nikako. Takođe, policija može odrediti zadržavanje lica do 48 sati, ukoliko nema prijavljeno prebivalište ili boravište. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lawyer 324 Napisano Avgust 29, 2011 Festina lente!, 260 postova Lokacija: Beograd - Košutnjak Motocikl: SUZUKI DL 1000 V-Strom Prijavi odgovor kao problematičan lawyer prvi čovek na forumu koji nije imao napadan stav i lepo je objasnio i izložio smoje mišljenje koji su argumentovani... Svaka čast, stvarno.... Todore, mogu da ti potvrdim da je Gdin lawyer uživao u tumačenju raznih Zakona, i pronalaženju rešenja za sve koji su u problemu.... PS dobiću verovatno zbog ovoga.... Hahahahaha... ma neće on... Hehehehe, tako ste simpatični... Nećemo da se , nema apsolutno nikakvog razloga. So, spread the Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Avgust 29, 2011 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan vise sam mislio na ovo: Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu. Gonjenje se ne moze preduzeti ako se proglasi fiktivna adresa, samim tim se predmet stavlja u neki stand-by mod dok se pocinioc ne nadje nadam se da ne gresim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
КГБ 11 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: Дорћол Motocikl: Honda Dylan 150cc Prijavi odgovor kao problematičan јер ме чека вероватно пар ситних прекршајних казни ускоро (не саобраћајних већ комуналних) због шетања пса без поводца... рецимо овако ја кажем судији да немам паре да платим тих 2000, 5000, 7000дин и да тражим да ме се упути на рад у јавном интересу можда једноставно нежелим да им платим јер времена имам, а не пара... по мојим информацијама главни разлог (поред алавости државе) што мало људи иде на друштвено-користан рад је то што нема фирми које би прихватиле "осуђенике" Шта мислиш да се покрене иницијатива (не овде) да комунална предузећа морају да прихвате такве раднике јер то нису кримоси већ само прекршајци који ако се непојаве или не повинују наређењима радника тих предузећа -иду аутоматски у ћорку Круже приче да је тако на том трулом западу где нас води ова лоповска власт... Позз Хоће ли неко одговорити на ово Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolex 2 Napisano Avgust 29, 2011 U prolazu, 14 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki RG 125F Gamma Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je, nisam bio tu ovih dana, familija mi je obavijena velikom tugom, zbog gubitka dva prijatelja i brata, Hvala vam svima na podršci čućemo se ponovo uskoro, ako neko ima zainteresovan neka mi se javi za motor, dogovorićemo se, odlučio sam da ga se rešim bar na neko vreme, dok ne prodje sve. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:343075-Kumovi-kolima-zajedno-u-smrt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedjas011 85 Napisano Avgust 29, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Beograd Motocikl: pesaka u ful opremi (ode TDM) Prijavi odgovor kao problematičan evo ja cu.... nista....ne placaj ama bas nista....da nece mozda da te posalju u padinjak....budalastina.....onda bi ja odavno bio u mitrovici zbog kazni... negde sam vac naveo kako moze da se izbegne placanje....tj...cekaj da zastare kazne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...