Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Opaaa... Onaj plavi Lifan RR( :D :D) nije los. :) A onaj crveni kruzer... bas me zanima zasto ima Jaguarov znak na blatobranu :D :D bzvz...

I da, naravno da podrzavam ideju za podforum :);)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3087 postova

Гле ти то! Јавило се пола туцета оних који су за покретање подфорума, а до сада слабо пишу овде. Па добро, где сте се крили до сада?

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Pa SHAOLINI,Pozdrav!!

Vozim kineski coper Zxmco 150-15.Mnogo toga jesam zamenio i prepravio ali isplatilo se,sada je to vec ozbiljno PROMETALO sa kojim cu nadam se jos dosta kilometara da predjem. ;D

Nemojte da ih previse kudite,jer su im masine i ramovi korektno uradjeni,a sve ostalo se vec sredi nekako.Pisacu o mojim iskustvima sa Kinezom,za pocetak toliko.Ako nekog BILO STA zanima u vezi sa ovim motorom,neka pita,jer sam ga prakticno skroz upoznao.Jos jednom,POZDRAV!

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Pa SHAOLINI,Pozdrav!!

Vozim kineski coper Zxmco 150-15,presao je oko 20000 km i ne pokazuje znake umora.Mnogo toga jesam zamenio i prepravio ali isplatilo se,sada je to vec ozbiljno PROMETALO sa kojim cu nadam se jos dosta kilometara da predjem. ;D

Nemojte da ih previse kudite,jer su im masine i ramovi korektno uradjeni,a sve ostalo se vec sredi nekako.Pisacu o mojim iskustvima sa Kinezom,za pocetak toliko.Ako nekog BILO STA zanima u vezi sa ovim motorom,neka pita,jer sam ga prakticno skroz upoznao.Jos jednom,POZDRAV!

Postavi neku sliku.

Sta si menjao i prepravljao ???

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Bem ti vopi shto je dobro al skupo!

Sinoc smo kolima otisli ja i jos tri drugarice da proslavimo drugu rodjendan i on je bio s nama u kolima pa nakon lumpovanja na putu do kuce kod beogradjanjke tj na cosku kod londona zaustavi me pandur i ono standarno da duvam ja se taman ponadao rizle ovo ono a vraga da duvm u apart i odradm ja to i ono 0.80 promila alkohola u krvi i rekose mi da danas u 2 odem u ljermontovu po dozvolu i da ce kazna biti oko 12000 din. I uz to se i zajbo napisao je da me je zaustavio u 13:50 umesto 01:50 h.

Shta vi mislite ja licno mislim da bi trbalo da pribavim neki bmw nabudjeni da mu skinem tablice kad pijem pa da me uhvate jer kad sam na motoru to nije problem dva puta sam uspeshno zapalio.

Sliku cu da postavim cim se malo iscivilizujem oko kompjutera ???

Menao sam;lezajeve na oba tocka,stavio skf 6302,lezajeve u volanu,stavio gornji 32005,donji 32006,konusno valjkasti,koriste ih sportski motori.Mnogo dobijeno na upravljivosti.Ubacio socivo fara u moj far,od TRAKTORA ;D,ugradio h4 sijalicu preko dva releja 20A,koje sam povezao na postojecu instalaciju u faru,s tim sto sam morao da izvucem jednu zicu sa plusa akumulatora na relej u faru.Inace,posto je motor 2005 god.crkao mu je akumulator a umesto njega stavljena je baterija sa buvljaka 12v 6 A,to su one zatvorene baterije verovatno si ih vidjao,a odlicno vrse posao i nisu skupe. Ne smetaju motoru i lepo vergla.Stelovao sam ventile,usisni oko 005 a izduvni oko 010.Ako stelujes sam,uvek stavi malo vece vrednosti,bolje da zvecka (MALO)kad je ugrejan,nego da ih pretegnes.Na karburatoru na donjoj strani negde na sredini ima jedan sraf,mesingani,prilazi mu se sa donje strane malo otezano.E,tu se steluje smesa goriva,zavij ga skroz pa odvrni 2 do 2 ipo kruga,videces kako ce motor bolje da radi,lakse da pali(obavezno uz saug)i manje da trosi.Menjao sam i gume,a posto mi felne nisu bile za tubeles gume(kod mnogih Kineskih copera jesu) morao sam da felne RAZBUSIM na mesti starog ventila burgijom 11,2,plus sam vecom burgijom 16mm iznutra busio negde 5 mm u dubinu da bi mogao da ubacim tubeles ventil.Namontirao tubeles gume i to tako drzi vec godinu dana.Imao sam utisak da Kineske gume pomalo proklizavaju na vlaznom vise nego sto bi trebalo.Neke hromirane delove sam prefarbao bezbojnim akrilnim lakom,bojeci se da je hrom loseg kvaliteta ali sada vidim da je to bilo nepotrebno.Sta te konkretno zanima?Pozdrav

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

drago mi je sto je (odjednom) toliki broj vas za podforum!

mislim da smo ovaj predlog postavljali i ranije ovde, pa nije bilo toliko ljudi za.Videcemo sta kaze urednistvo, nadam se da neko od njih prati i ove stranice.Takodje me raduje sto se polako ovde pojavljuju i ljudi koji se izgleda dosta razumeju u mehaniku i "grunfovanje" (pored nekih vec "dokazanih" clanova),sto ce svakako svima biti od koristi, a i nadam se da ce drugarski,kako savetima,tako i prakticno pomoci nama neukima da unapredimo osobine i izged nasih konjica :D

Takodje sam za da organizujemo neki zimski party, na kome bi se uzivo ( oni koji nisu) upoznali,druzili, i razmenili iskustva.Naravno da su i ostali drugari sa foruma (nekinezi) vise nego dobrodosli

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Videcemo sta kaze urednistvo, nadam se da neko od njih prati i ove stranice.

Prati.

i sta kaze?  ;D Pozdrav drugu Lalajku,znao sam da si ti nas andjeo cuvar!  ;D ;D

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

drago mi je sto je (odjednom) toliki broj vas za podforum!

mislim da smo ovaj predlog postavljali i ranije ovde, pa nije bilo toliko ljudi za.Videcemo sta kaze urednistvo, nadam se da neko od njih prati i ove stranice.Takodje me raduje sto se polako ovde pojavljuju i ljudi koji se izgleda dosta razumeju u mehaniku i "grunfovanje" (pored nekih vec "dokazanih" clanova),sto ce svakako svima biti od koristi, a i nadam se da ce drugarski,kako savetima,tako i prakticno pomoci nama neukima da unapredimo osobine i izged nasih konjica :D

Takodje sam za da organizujemo neki zimski party, na kome bi se uzivo ( oni koji nisu) upoznali,druzili, i razmenili iskustva.Naravno da su i ostali drugari sa foruma (nekinezi) vise nego dobrodosli

Jos jedan glas za podforum vezan za kinesku proizvodnju :) . Mislim da bi podforum bio prava stvar, s obzirom na sve veci broj kineskih dvotockasa kod nas. Dodatni razlog za podforum je velika potreba za razmjenom tehnickog znanja, jer uputstava i servisnih knjiga za kineske motore nema. Ja koristim tehnicko uputstvo od Hyusong Aquile GV125 pri odrzavanju svog motora, iako nemaju puno slicnosti.

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Хтео бих само да изразим своју подршку за подфорум, посебно би значило новим члановима и људима попут мене који тек треба да се "окинезе". Наравно да остане нека офтопик/кафана тема за опуштену причу и да се ова закључа и остави као стики за успомену.

Ех кад се само сетим читања 60-70 страна одједном.

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Jok. Eno ga u garazi, ususkan, prekriven nekom ceradom da ne pada prašina i pawa ;D

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Svaka čast!

Ja bio do Bubanj potoka na sat vremena i evo pijem čajeve i kuvano vino, ne mog' se povratim.

Ako ranije ne kresnem moje mopedče, za 28.12. ću sigurno, makar crkli i on i ja ;D

Ipak treba kupiti kvalitetnu moto opremu.Malo pre sedim u garazi i gledam motor kao ladnu sarmu ;D

Nego,moj ortak  sa Keeway speed 150 presao 25000 km.Pokusavam da azuriram podatke,samo proverene,o velikim kilometrazama sa Kineskim motorima.To ce mi biti smernica kvaliteta tih masina,kojih ima cak i u Nemackoj gde mi zivi brat.Interesantno,izgleda da su tamo skuplji,a i polovni dobro drze cenu,koja je i u startu mala u odnosu na konkurenciju.Ako vozite ovih dana,cesce proveravajte pritisak u gumama ;)

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

Pozdrav Shaolin bajkerima ! Ja nemam to zadovoljstvo da jezdim na nekom dvotockashu "from P.R.C" osim ako ne racunam to sto sam ugradio maskirane kineske bisage i ruchice na svoju Betaniju ...kako bilo ja sam simpatizer vase sve brojnije populacije . pored toga  sam i veciti pratilac i podrska Oblaku ( poznatom po pokusaju da od jednog simpaticnog chopercica napravi teshko naoruzanje  ;)) Tako sam danas kao Sancho Pansa prateci ga svratio u  goste kod Wolforda  i sabrata mu Blackbita . U sklopu projekta "GATTLING" Oblak i Blackbite su trebali da naprave neki change sa delovima motora al se to nesto izjalovilo,,,, :D :D :D pa sutra  ide popravni nije ni vazno ;D momci samo sam hteo da kazem da smo se super zezali i jedva cekam tople dane pa da napravimo jedno dobro krstarenje sa "pevanjem i pucanjem" (mislim kad oblak zavrsi svoje motorche) ;D                          Evo par slichica danasnjeg grunfovanja ;;momci kad su shvatili da su  se malo zjebali u proracunu nisu bili raspolozeni za slikanje  al ja sam morao!, Da ne zaboravim mnogo mi se svideo maleni keevay , mnogo simpatican i pedantan kinez ! Pozdrav momci e i nisam nasao onu veliku kutiju za alat koju sam video pri dolasku u Pazovu(stativa i za mene) vidimo se sutra i ja obavezno vichem turu da nebi zamena bila "na suvo"!

post-4960-12879011046723_thumb.jpg

post-4960-12879011047234_thumb.jpg

post-4960-12879011047554_thumb.jpg

post-4960-12879011048014_thumb.jpg

post-4960-12879011048423_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Vespa

Djole posto si poceo da skupljas delove sa kineza i maskiras ih u italijana a poznata mi je i tvoja skromna zelja da budes clan shaolin rajDeRssa pa sam mislio da ti poklonim ovako javno davac za gorivo sa chitume, znas kako je extra ima lampice pa mozes da se zezas a i unapredice tehnoloski betu ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja