Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Karburator dobija višak vazduha,ako je to ono što mislim.

Probaću da ga provozam bez filtera,ali kako sam čuo bolje idu sa kn filterom nego da ga nema uopšte.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Vespa

Znaci treba mu dodat jos goriva i isao bi bolje? Jel to to, da odmah trazim vece dizne?

Vishe vazduha trazi vishe i goriva, bojim se da neces dobiti nikakve rezultate osim vecu potrosnju goriv. Moje misljenje ja da kinezi generalno pruzaju to sto pruzaju i da svaki pokusaj da se poveca snaga nema neku isplativost. Ja sam na mojoj apriliji RS skinuo filter za vazduh i zavrteo je na pravcu, ona poludela, navrtela se i zaribala. Pocela da skripi posle 5 km i blokirao cilindar. E sad to je dvotaktna mashina koja se puno vrti i trzi ludacko podmazivanje...

• Zainteresovan, 730 postova

Nemojte skidati ljudi filtere, jooj. Morala je zaribati, cim prljavstine udje u cilindar mozes se pozdraviti sa njim, zato i sluzi filter zraka. Mozes samo staviti drugi, sportski ali to ti nista nece pomoci..

• Drug član, 2265 postova

Cvaje su posebna prica, tu mora da bude sve idealno i nije zaribala zbog prljavstine nego zbog poremecenog balansa.

Oblake tvoj RS je fabricki toliko napucan da i bez modifikacija nece preci puno, a dovoljno je vrlo malo igrarija sa njim da bi ga ubio, sto si ti i uspeo. ;D

Kinezi vec imaju vise lufta jer su prvenstveno pravljeni da mogu da idu i na 89 oktana koje je aktuelno u nekim drzavama u koje se izvoze, a sa druge strane na nekima je i fabricki siromasnija smesa da bi manje trosili i da im lepse mirise iz auspuha.

4t se isto podmazuju kakva god da je smesa, a cvaja koja se podmazuje kroz gorivo ne trpi slabiju smesu, i zbog svoje velike snage u odnosu na kubikazu je dosta osetljivija.

Voznju bez filtera naravno da ne preporucujem, ali za kratku probu je najlakse skinuti filter kompletno da bi se stekao utisak visokoprotocnog.

Pritom da napomenem da KN filter ne znaci visokoprotocni filter, nego je to jedna od firmi koje prave filtere, ukljucujuci i visokoprotocne i obicne.

Moze da pomogne i sirenje rupe na kucistu filtera, ali to vec zavisi i od konstrukcije. Ne mora da znaci da su sire dizne neophodne, prvo treba probati nastelovati karburator da omoguci najveci protok goriva, ako se i tada gusi, tek onda dolazi red na dizne.

Na skuteru sam licno primenio varijantu prosirenja lule, ili kako se vec to zove za usis vazduha, nastelovao karburator i podigao iglu za nivo.

Od tad mnogo lakse pali, bolje ubrrzava i ima vecu maksimalnu brzinu uz mnogo mirniji rad nego u fabrickom izdanju. Jedino sto je bilo lepo kod fabrike je sto je trosio ispod 1.7l, al zato ne pitajte koliko mu je trebalo da navuce (ako navuce) 50kmh .

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Pa znači ti si već probao varijantu sa boljim protokom vazduha i više benzina!

Napiši koliko je u krajnjoj brzini bio bolji i koliko je više trošio.

Potrošnja im je i onako mala,a ne vozi se pun gas stalno,meni je bitno da u pojedinim situacijama mogu da izvučem veću brzinu iz razloga da mi se ne lepe kamioni sa 500ks.

Danas sam zvao u Zrenjaninu firmu koja prodaje kitove za skutere,kažu da nemaju za čopere,neznaju ni da li postoje takvi kitovi.Na netu nemogu da nadjem ništa.

Potrošnja im je i onako mala,a ne vozi se pun gas stalno,meni je bitno da u pojedinim situacijama mogu da izvučem veću brzinu iz razloga da mi se ne lepe kamioni sa 500ks.

Danas sam zvao u Zrenjaninu firmu koja prodaje kitove za skutere,kažu da nemaju za čopere,neznaju ni da li postoje takvi kitovi.Na netu nemogu da nadjem ništa.

Pazi bitan ti je fi, odnosno precnik usisa na karburatoru, a ne toliko sta je i za sta je. Na skuteru sam menjao i rolnice, odnosno  prenos, i one su najvise i uticale na potrosnju i brzinu, a ne samo karburator, jbg, kad sam talenat pa me mrzelo da pisem detalje. :-[

Sto se tice ozake modela za koji je koji filter, to nije ono sto treba da trazis, zato i nisi nasao na netu. Recimo u onom linku sto sam postavio ima gomila motora nabrojanih, ali pisu i dimenzije u milimetrima. Ako tvoj motor nije na listi, jednostavno izmeris karb i narucis koji pasuje.

U odnosu na fabricki setup, dobio sam pa recimo 100% na ubrzanju i recimo 10-15kmh, ali dok tu razliku sa trenutnim setup-om postignem za relativno kratko vreme u fabrickom slucaju sam tadasnju max brzinu mogao da postignem jedino van naseljenog mesta jer je za to trebalo 2-3km, i to samo ako su dobri uslovi.

Sto se tice stelovanja karburatora u istim uslovima izmedju malo slabije i malo jace smese se oseti recimo 10-15% na ubrzanju, a posebno startu iz mesta i 5 - 6% na maksimalnoj brzini.

Nesto kasnije je malo dodalo na snazi pucanje izduvne grane na delu gde se kaci top pa pola ide u njega a pola napolje. Tu sam ja zeznuo stvar, a sad mi zao da varim je bolje ide, pa cu videti jos sta cu, dopala mi se ova nuspojava.

Potrosnja mi je sada oko 2,2-2,4l, uz maksimalnu brzinu od 65-70kmh na ravnom u zavisnosti od vetra i kvaliteta asfalta.

To je sve na skuteru, ne znam kako bi islo na tvom motoru, sigurno ne toliko, da ne zalazim u fiziku, dinamiku fluida ili kako se vec zovu te pametne nauke :D, ali bi svakako bilo razlike.

Uglavnom sa jednim karbom i jednim cilindrom imam iskustva, pa bih ti verovatno mogao pomoci, ako negde zaglavi. Za pocetak bi mozda bilo najbolje da izburgijas auspuhe ili zamenis, pa se onda baciti na stelovanje smese i karb.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Znaci treba mu dodat jos goriva i isao bi bolje? Jel to to, da odmah trazim vece dizne?

Vishe vazduha trazi vishe i goriva, bojim se da neces dobiti nikakve rezultate osim vecu potrosnju goriv. Moje misljenje ja da kinezi generalno pruzaju to sto pruzaju i da svaki pokusaj da se poveca snaga nema neku isplativost. Ja sam na mojoj apriliji RS skinuo filter za vazduh i zavrteo je na pravcu, ona poludela, navrtela se i zaribala. Pocela da skripi posle 5 km i blokirao cilindar. E sad to je dvotaktna mashina koja se puno vrti i trzi ludacko podmazivanje...

Meni skuter od 150ccm ima 9Ks, mislim da se  moze izvuc jos par konjica bez velikog rizika, pogotovo sto je cetvorotaktni. Ja sam vec pokusavao resenje sa RamAir-om i maksimalno otvorenim dovodom goriva, al nije upalilo, samo se gusio, isto se desavalo i kad mi je pukla cev auspuha na delu gde izlazi iz cilindra, tako da jedina preostala ideja mi je da stavim veci karburator. Tako sam dosao na odluku da prodam skuter i skupljam pare za pravi motor, to mi je nekako najbolje resenje...

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Meni skuter od 150ccm ima 9Ks, mislim da se  moze izvuc jos par konjica bez velikog rizika, pogotovo sto je cetvorotaktni. Ja sam vec pokusavao resenje sa RamAir-om i maksimalno otvorenim dovodom goriva, al nije upalilo, samo se gusio, isto se desavalo i kad mi je pukla cev auspuha na delu gde izlazi iz cilindra, tako da jedina preostala ideja mi je da stavim veci karburator. Tako sam dosao na odluku da prodam skuter i skupljam pare za pravi motor, to mi je nekako najbolje resenje...

Pametno  ;)

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

i ja sam malo razmisljao na temu tog ubrzanja na choperu , mozda da probas sa kit kompletom za nitro pogon , sto ugradjuju na automobile ,bocica i vetil i kad okines svicer ubrzanje kao da si se ispalio iz topa! Salim se naravno to bi sirotu mashinu koshtalo zivota !! Ja mislim da tao motorche ide koliko moze i to mu je to  mozda neki kilometar ,neki sekund moze da se dobije ali nista znacajno  ma brige te vozi i uzivaj !! Eventualno ako bas hoces potrazi polako drugi agregat pa lagano udji u projekat ali tek na sledecu zimu!! Da se vozimo ove godine bre pa cemo grunfovati ima dana !

Dzaba ti sav vazduh ovog sveta, ako dizne nisu dovoljno velike za 14.7:1 ;) Tu je bio problem i zato se gusio. Nije bilo dovoljno corbe da podrzi vazduh. Zato su morale da se prosire dizne.

• Drug član, 3087 postova

Има ту и фора са карбураторима CV типа (constant velocity) који морају да имају одређени подпритисак у филтерској кутији да би радили како треба, а схватио сам да треба доста жонглирања са дизнама и количином ваздуха који улази у филтерску кутију - није само "дај му што више и ићи ће боље".

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: YAMAHA DIVERSION 900

Nove cene SPRINT-a Prince 250 =170.905,00, Apolo =161.405,00, Cross 50cc =89.300,00, Raptor Daytona 350cc 2008122447715426.jpg =331.550,00, a stari modeli su malo poskupeli :P

Daytona mi se veoma dopada. Prelep je motor, mislim da ce da bude sledeci, ako nekad skupim toliko novaca.

Kubikaza mi se isto dopada, taman za auto-put da se ne zamara previse. Jedino su mogli biti malo nezniji sa cenom. Da je i 3000e bolo bi Ok, ovo mu dodje oko 3500e.

• Svrati ponekad, 271 postova
  • Motocikl: Yamaha Diversion 600

Kompletan cenovnik Sprint motocikala i skutera koji se primenjuje od 02.03.2009. godine

SCOOTER MAX  50cc         80.655,00

SCOOTER PHANTOM 50cc         89.205,00

MOTOR KNIGHT 125cc               123.500,00

SCOOTER EXACTLY 50cc           89.205,00

SCOOTER SPORT 50cc                   61.750,00

SCOOTER CLASSIC 150cc         104.500,00

SCOOTER FVISION 125cc           94.050,00

MOTOR PULSER 125cc                 141.550,00

MOTOR RAPTOR 125cc                 189.905,00

MOTOR CHALLENGER 250cc         189.905,00

SCOOTER BASIC 50cc                   56.050,00

SCOOTER FILLY 50cc                   84.550,00

SCOOTER FALCON 50cc                   90.250,00

SCOOTER VENUS 50cc                   65.550,00

SCOOTER GRIZZY 50cc                   94.905,00

MOTOR GRIZZY 125cc                   94.905,00

MOTOR EXPLORER 150cc         118.655,00

SCOOTER CROSS 50cc                   89.300,00

SCOOTER MAXX 50cc                   94.905,00

SCOOTER EAGLE 50cc                 104.405,00

MOTOR PRINCE 250cc                 170.905,00

MOTOR APOLLO 250cc                 161.405,00

SCOOTER HAWK 50cc                   90.155,00

MOTOR RAPTOR DAYTONA 350cc 331.550,00

Има ту и фора са карбураторима CV типа (constant velocity) који морају да имају одређени подпритисак у филтерској кутији да би радили како треба, а схватио сам да треба доста жонглирања са дизнама и количином ваздуха који улази у филтерску кутију - није само "дај му што више и ићи ће боље".

Zongliranja mora da bude kako god okrenes. Dzaba ti beskonacno velike dizne ako nema vazduha da to podrzi i obrnuto. I naravno vakuuma koji agregat proizvodi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja