DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Vec duze vreme 2-3 godine povremeno mi prokliza lamela,recimo pri punom gasu uz brdo ili na semaforu ili u drugoj brzini na malom gasu,nema pravila.Posto sam planirao odlazak na gitarijadu u Zajecar resim da u cetvrtak popodne otvorim desni dekli i pogledam u cemu je problem.Potrebno je skinuti paljene sa bregaste,polugu menjaca,desni fuzaster,sajlu kvacila i odvrnuti silne srafove koji drze dekli.Sve u svemu pola sata posla uz povremeno osvezavanje ladnim Tuborgom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon skidanja deklija potrebno je sabiti potisnu plocu sa 6 opruga i skinuti osigurac sa nje,za to postoji specijalni alat ali me mrzelo da idem po njega do Paracina,kod drugar,pa sam za 5 minuta od gvozdja sto nadjoh po garazi izvario alata,znaci sam svoj majstor u pravom smislu reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Skinem potisnu plocu i povadim lamele,ima ih 15 komada ukupnu,osam sa azbestno-bakarnom oblogom i 7 odstojnih.Vadim lamele jednu po jednu i vidim da je prva u super stanju i cudim se,nakon toga vidim da su ostale lamele spakovane bez ikakvog reda,nailazim na dve odstojne-jedna do druge,pa za njima jedna jednostrana koja ide prva,a sada je negde u sredini a na mestu nje je odstojna.Neki "majstor" je ko zna kada to tako spakovao.Ja sam tako prokrstario celu Srbiju uzduz i poreko,presao preko 15 000 km.Jedina steta je bila jedna odstojna lamela koju sam zamenio,bila je izrisovana i malo deformisana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pozovem drugara-majstora i kazem sta sam nasao,kaze operi to dobro,napakuj kako treba i vozi,ima da radi sigurno,kada je isao sa tako spakovani lamelama sada ima da ide jos bolje,tesko magare je to.Najlakse mi je bilo da operem lamele u sudoperi,Feri cini cuda, za pranje obavezno uzmite neki stari sundjer jer ako uzmete novi koji je zena taj dan kupila,dzaba vam pravilno spakovane lamele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Natrag u garage i sledi obrnuti postupak,redjanje lamela,opruge,potisna ploca,osigurac,dekli,paljenje...Nakon toga proba i zadovoljstvo sto sve sljaka kako treba samo mnogo bolje nego pre.Sve to je trajalo oko 2 sata uz dva ladna Tuborga,bez toga mozda i ne bi bas tako lako islo. Zaboravih da kazem da sam motor nagnuo na stranu kao ne bih morao da ispustam ulje,navalio sam ga na neke dzakove te je svo ulje otislu u levu stranu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sutra dan pakovanje i tri dana u Zajecar na gitarjadu,prvi test je bio pun gas uz Cestobrodicu,izleteo sam do vrha.Smesak na lice i pogled na Rtanj u daljini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DUKI 215 Napisano Avgust 9, 2011 Drug član, 1404 postova Lokacija: Jagodina,Srbija Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500 Prijavi odgovor kao problematičan I tako,u ko zna koliko motora su neki delovi pogresno stavljeni.Sreca te je ovo masina koja trpi sve i svasta,novi delovi imaju ogromne tolerancija a da ne pricam o delovima u agregatu starom 40 godina.Kao sto se vidi na slici u masini nema nijedan lanac,sve su predimenzionisani zubcanici,zato vecno i traje bez ikakvog odrzavanja. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 9, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Falkonac je to " zaebao vek " 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...