Jump to content

Moto Zajednica

tasos

Recommended Posts

• U prolazu, 30 postova

Drugari,interesuje me da li neko zna dobre plaze na Tasosu i sta treba videti.Meni je ovo prvi put da idem tamo pa ne bi da lutam zbog klinaca.

Inace sam u Hotelu blizu Potosa.

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1091 postova

Ubedljivo najlepsa plaza na Tasosu je Psili Amos...ne znam da li se bas tako pise ali tako se cita. Ona ti je oko 4 km od Potosa u pravcu Aliki plaze(to je pravac suprotno od Limenarije). Prvo ti ide plaza Paradise a posle nje Psili Amos. Beli pesak,izuzetno cista voda i bar na plazi. Ja uvek sedim u tom baru...ne volim da lezim na plazi. Oni imaju i lezaljke na plazi cije koriscenje placas uzimanjem pica kod njih. Predlazem odlazak malo ranije ako hoces pod njihov suncobran na plazi jer se napune. Po meni je to,ne samo najlepsa plaza na Tasosu vec i najlepsa plaza u tom delu Grcke.

Klopa je najbolja(ali i skupa) u piceriji "Irene" na samom doku u Potosu. Morski plodovi su im extra a pice su najbolje koje sam jeo...a jeo sam ih u dosta zemalja.

Ajd pa javi kako ti se svidja...pozzz i lep provod.

• Podržavam 1

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

Ja tu zapadnu obalu nisam stigao da obidjem ali istocnu jesam, i zbog klinaca bi tebi mozda najvise odgovarao Golden Beach. Podugacka plaza sa sitnim peskom i dosta plicaka. Na psili amosu nisam bio al verujem tony-u! Sobzirom da su u Potosu obavezno poseti Zevsovo oko, raspitaj se tamo kod vodica gde je i kako da ga pronadjes. Prirodan bazen u steni na jugu ostrva. Na Paradise plazi su nesto veci talasi nego na ostalim mestima tako da ukoliko vam to odgovara mozete i tamo!

Poz i lepo se provedite!!!

• Zainteresovan, 576 postova
  • Motocikl: MS 1000DS, Apeninac

Koliko se secam Psiliamos mi i nije ostao u previse lepom secanju jer nema hladovine..Meni je Aliki najbolji iako ima stvarno dosta lepih plaza!

post-4840-0-33385300-1310896128_thumb.jpg

• Drug član, 1091 postova

Nema hlada...zato i sedim u baru ;) Aliki sam voleo dok sam isao kao klinac...devedesetih. Bio sam prosle godine ponovo i nekako mi se nije svideo. Paradise plaza mi se ne svidja zbog ulaza u vodu. Golden Beach-plitko. A Psi je bas po mom ukusu sto zbog peska,ciste vode sto zbog big draft beer-a u zaledjenoj krigli :zvizduk: Ma Tasos je extra ako imas kola...stvarno su super mesta za kupanje.

Jeste,Psili Amos jeste lepa plaza,ali mi nekako na tim plazama na jugu veca vrucina..dobre su mi sve sem one u Limenasu a i ona je bolja od vecine crnogorskih pa i hrvatskih!

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Hvala na informacijama,a zna li neko za makriamos?Kako je tamo jer ono sto sam video na slikama je jako lepo.

Ја се Макриамоса сећам као одличног места, по мом укусу. Велика пешћана плажа, дубина поцинје релативно брѕо и углавном има лепих таласа, који знају да буду и баш поприлично велики. Али нисам више година био на Макриамосу, некада се бар плаћао улаз, а од 16-17 часова си могао да уфураш и за џабака. Али Тасос у обиму има око 100 км, обиђе се очас посла. Можеш сваки дан да се купаш на неколико добрих, лепих или изузетних плажа, а да не поновиш два пута исту.

• Zainteresovan, 617 postova
  • Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650

Сад видим да си близу Потоса. Требало би да се попнеш у брда, ако желиш да видиш аутентична грчка села. То поред обале су све новоизграђена места. На 15-ак мин вожње од Потос је у брдима село Теологос. Лепо је прошетати кроз њега у касно поподне, а прелепи су и предели кроз које ћеш возити. Инаће то село је на чувењу по одличној јагњетини. Цена је 18-25еу за кило, али се исплати. Пеку се јагњићи ко мачићи - 10-15 кила живе ваге, бубрешчићи им мали ко пола палца, па још лепо зачињени... Моје ћерке су се разваљивале од тих јага, а иначе су као пробирљиве... Нешто даље је веома лепо село, као мало градић, Панагија, вреди га видети. А ако дођеш и до њега спустиш се лепо на северну обалу, до Лименаса, главног места на Тасосу. То е још у античка времена био изгледа леп градић, и тамо има лепих ствари за видети, ко воли наравно. Од пре пар година су најзад поново отворили музеј, који је веома интересантан, а има и пуно остатака античког града у самом месту. То ћеш видети на мапи коју имаш да купиш за 3-4 евра.. Ако те то интересује немој да пропустиш да прошеташ до античког театра, то је на 15ми хода од обале у Лименасу. И тако, има много интересантних ствари на Тасосу, али мени се генерално свиђа цело то зелено острво.

Hvala na informacijama,a zna li neko za makriamos?Kako je tamo jer ono sto sam video na slikama je jako lepo.

Makrijamos je odlican ali se placa 3 evrica,bar je tako bilo...

post-4840-0-21909900-1310932065_thumb.jpg

• Pharmaceutical Industry, 19 postova

Evo ja dodjoh sa bujnog Tasosa pre neki dan i fenomenalno sam se proveo bio sam smesten u Potosu inace Potos kao mesto ima najlepsu plazu za kupanje ne racunajuci ostale divlje plaze.

Po mom misljenju najlepsa plaza je Mermerna plaza i nalazi se kod Limenasa ili ti Tasosa ako volis da ronis lepa plaza za to je Metalia ako ides sa decom preporucujem Paradiso plazu jer je plicak jedno 15-20 metara u ostalom celo ostrvo u precniku ima 100 ili 105 km tako da ces sve sam provaliti besplatnu kartu ostrva mozes uzeti u zlatari Iris Gold koja je neposredno ispred Limenarije iz pravca Prinosa.

( U zlataru ne ici sa zenom ) !!!!!!!

Cena trajakta iz Kavale je za motor preko 250cc 9 jura a po osobi 3,5 eura voznja traje oko 40 minuta imam i red voznje za Trajakt pa ako ti zatreba kontaktiraj me na pp ili neka druga informacija za bilo sta ako mogu da pomognem na raspolaganju sam.

Pozdrav Srecan put i lep Provod.........

• Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja