BATANNN 5 Napisano Jul 7, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: SRPSKO SARAJEVO Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Gdje se nalazi spaner lanca na 1000 f,desava se da u masini nesta struze kao da zapinje nesta i skripuce a lanac sto povezuje bregaste i radilicu je pretegnut nema sanse da se moze pomjeriti rukom pa me zanima ako neko malo bolje poznaje te masine da mi opise sta bi moglo biti nadam se da nije radilica,hvala svima unapred POZDRAV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Jul 7, 2011 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nalazi se izmedju bregastih ispod tog "pretegnutog" lanca... Nemas mogucnost rucnog stelovanja, sc21 (1987 i 1988 god) nose spaner sa kracom oprugom koja pomaze ulju u "natezanju" lanca. Kod novijih verzija opruga je za upola duza i spaner traje par 1000 km duze. Jedina mana koju ovaj model motora ima je bas taj spaner... U pocetku cuje se samo na hladno (obicno na oko 40000-50000km se "prozveci") i na pustanju gasa izmedju 2000 i 3000 obrtaja, U tom slucaju pomaze neko teze ulje (20w-50). Zvecanje moze da uzrokuje i neadekvatno nastelovana karburacija i nesinhronizovani karburatori...Lose nastelovan kontra teg dovodi do takve buke i vibracija na kormanu (nalazi se sa donje desne strane masine, moras skinuti plastike da bi dosao do njega, osigurava ga sraf 10 a steluje se velikim ravnim srafcigerom). Ako nisi radio stelovanje slobodno pitaj ovde za savet, rado cu pomoci. Nisam cuo da je nekome pukao lanac, obicno mogu bas-bas dosta da predju sa takvom bukom. Pozdrav Nenad. Slika spanera- Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22397 Napisano Jul 7, 2011 Integrisan, 9606 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Uhh, da se dopunim, Snimak honde ( u radu naravno) bi najvise znacio, da ne nagadjamo ovako. Evo slike mesta za stelovanje balans tega- Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni 103 Napisano Jul 7, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: DOBANOVCI Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R Prijavi odgovor kao problematičan sta bi jarane?gagi mi kaze lanac ti uleteo u masinu i zaglavio,e vala bas nista ne zna... A da ajde proveri da okreces rucno-kljucem radilicu i pokusaj cuti u kom delu se cuje da skripi?-ako je kod radiliceo onda znas odgovor jbg-nadma se da nije..ja sma tu srecu imao na suzukiju-radilica ,msm znas pricao sam ti...pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BATANNN 5 Napisano Jul 8, 2011 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: SRPSKO SARAJEVO Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan hvala vam na odgovorima,na hondi se desilo da je pukao lanac sto tjera uljnu pumpu i vodenu pumpu i zupcanik sa pumpe se odvalio i sve sam to skupa nasao u karteru sa jos dosta piljevine od pumpe,masina nije dugo radila tako mozda 1 min pa se nadam da nisu povukli lezajevi na radilici Limeni to se desilo na mom fzr,pukao mi lanac i i zeznuo mi mjenjac i kuciste od mjenjaca citavo puklo,moracu traziti drugu masinu izgleda,javi se kad budes dolazio Pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...