Zmajdin 0 Napisano Jul 23, 2007 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Virago 535 Prijavi odgovor kao problematičan I treba da "deru" za ne nosenje kacige, ali mala je kazna-treba da bude barem 10 puta veca, pa ce se broj povredjenih bajkera brzo smanjiti. Isto je i sa "divljanjem" po gradu. Bez ljutnje: blago tebi. Ili mozda ja gresim ? Ma, tanman posla! Nismo svi punoletni... Motocikl do 125ccm mozes da vozis i sa 16 godina... Zato kacigu ne nosis samo zbog sebe nego i zbog drugih, kako bi dao dobar primer momcima i devojkama koji jos uvek ne razmisljaju dovoljno o sebi i svojoj sigurnosti... Istina je. Ni moja deca nisu punoletna,u stvari jedan jeste ali još nema 21. Sva trojica kacigu na glavu stavljaju i pojas u kolima vezuju, jer mama kaže da moraju. Kaciga izmedju ostalog slucaju sluzi i kao zastita od vetra i svega onoga sto nalece na tebe u toku voznje, a sto moze da uzrokuje da izgubis kontrolu nad motorom i time ugrozis zivot ostalih ucesnika u saobracaju ili onih pored puta... Skoro sam ubio neku pticu, zabila mi se u kacigu i razmazala po viziru, pogodio me kamencic... Sta bi bilo da nisam imao kacigu... Zaštita od vetra!? A za pticu,ako je zaista tako bilo, baš da se razmaže po viziru, šta reći sem - sirota ptica. Brzina je, inače, opasna koliko je i zavodljiva, kako za ljude, tako i za ptice. To da li ces da nosis kacigu nije tvoja sloboda jer kad padnes i ostanes nepokretan ja cu da ti placam socijalnu pomoc, da ne pricamo koliko si unazadio svoju porodicu i okolinu, postao si neproduktivan clan drustva koji je svima na teretu. E zato je propisano OBAVEZNO nosenje kacige. Da ga jbm, kako li će me kaciga spasiti od nepokretnosi. BTW, komentar o plaćanju socijalne pomoći je pomalo neukusan: 50+ mi je godina, uredno plaćam penzione , oscijalne i zdravstvene doprinose, još sam živ i ucelo sam. Ako se nešto loše i dogodi, na moj će račun biti, ne na Tvoj ili bilo čiji. Govorim, dakle, o sebi, ne o Tebi. O slobodi je reč, dečače. Zakon je pricizno odredio sta moramo da radimo kad vozimo motor, da imamio A kategoriju, da nosimo kacigu - tako da ako neko hoce sam da odluci da ne nosi kacigu sam ce biti kriv za posledice. Da,to je suština: ko ne nosi kacigu, sam je odgovoran (kriv) za posledice. U to država nema šta da se meša. A ono o maloumnosti je malo prejako, zar ne? Jos jedan filozof. Kad pocnu price o kojekjakvim "slobodama" dodje mi da povracam... Povraćaj, brate. Biće ti lakše. Nošenje kacige treba da bude individualna stvar pojedinca isto kao i vezivanje pojasa koji ja lično ne koristim niti ću. Ecce homo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Jul 23, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Sta je tvoja poruka ??? Jer si sa ovim postom hteo nekoga da savetujes, ili da prozivas ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Jul 24, 2007 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I treba da "deru" za ne nosenje kacige, ali mala je kazna-treba da bude barem 10 puta veca, pa ce se broj povredjenih bajkera brzo smanjiti. Isto je i sa "divljanjem" po gradu. Bez ljutnje: blago tebi. Zašto takav komentar/odgovor? Zbog drastične kazne, ili zbog divljanja? Istina je. Ni moja deca nisu punoletna,u stvari jedan jeste ali još nema 21. Sva trojica kacigu na glavu stavljaju i pojas u kolima vezuju, jer mama kaže da moraju. Da ga jbm, kako li će me kaciga spasiti od nepokretnosi. BTW, komentar o plaćanju socijalne pomoći je pomalo neukusan: 50+ mi je godina, uredno plaćam penzione , oscijalne i zdravstvene doprinose, još sam živ i ucelo sam. Ako se nešto loše i dogodi, na moj će račun biti, ne na Tvoj ili bilo čiji. Govorim, dakle, o sebi, ne o Tebi. O slobodi je reč, dečače. Dakle, tvoja deca moraju da nose kacige. Napisao si da mama kaže da moraju. Hipoteza 1: mama kaže da moraju, ti se sa time ne slažeš. Ako zaista veruješ da je izbor po tom pitanju stvar slobode, zašto ne uveriš suprugu da i deca treba da budu slobodna? Ili misliš da još nisu dovoljno zrela da budu slobodna, pa im se uskraćuje izbor? U tom slučaju, zašto baš varijanta u kojoj moraju da nose kacigu? Valjda zato što je to dobro za njih, ne verujem da roditelji žele zlo svojoj deci... (dobro, sigurno ima izuzetaka... U svakom slučaju ne verujem da ste vi takvi roditelji) Hipoteza 2: mama kaže da moraju, a ti se slažeš. Želiš dobro svojoj deci? Voleo bi da su zaštićena ako dođe do neke loše situacije? Zar ne misliš da tvoja porodica isto želi i tebi? Nemoj toliko biti zaslepljen slobodom, te toliko uveren da se radi samo o tebi. Ako toliko veličaš tu slobodu, pomisli isto tako na slobode drugih. Kao kod duvana... svako bi trebalo da je slobodan da puši, a nepušači isto tako da udišu čist vazduh. Ima li tvoja porodica pravo na tebe? Ili bi "ako se nešto loše i dogodi", njima bilo apsolutno svejedno? Zakon je pricizno odredio sta moramo da radimo kad vozimo motor, da imamio A kategoriju, da nosimo kacigu - tako da ako neko hoce sam da odluci da ne nosi kacigu sam ce biti kriv za posledice. Da,to je suština: ko ne nosi kacigu, sam je odgovoran (kriv) za posledice. U to država nema šta da se meša. A ono o maloumnosti je malo prejako, zar ne? Država je u ovom slučaju tu da nametne pravila ponašanja. Nekima su ta pravila logična, i nemaju potrebu da ih im neko nameće. Postoje i drugi... Na primer, oni koji a priori odbacuju nametnuta pravila jer smatraju da su, po nekim kriterijumima, iznad onih koji su pravila ustanovili. Ima i onih koji odbacuju pojedina pravila, jer im se ne čine logičnima, ili im, jednostavno, ne odgovaraju. Pošto se ovde radi o jednoj relativno uobičajenoj zakonskoj praksi, molim da se diskusija o zemlji u kojoj živimo i njenom zakonodavstvu ne počinje, jer je to sada apsolutno nebitno. Da ne postoje ta pravila, svi bi bili, jel'te, Slobodni. Anarhija. Kako to lepo zvuči. Država - šta će nam to, samo nas sputava. Utopija: svi se vole, nevidljiva ruka se brine o tome da sve bude bajno i sjajno. Romantika. Hajde da se sad svi udružimo, svako na motor, i po Sanča na sic iza, pa da kršimo vetrenjače. Potisnuti ideali, najzad oslobođeni. San. Kako da ne. Lepo je to, ne kažem da nije. Voleo bih i da je realno. Na žalost, nije. Možemo se tu i tamo zavaravati po kojom slobodicom, ali nećemo biti ništa bliži onoj sa velikim S, onoj o kojoj je reč, "starče". Uz dužno poštovanje tvojih 50+, davno smo mi prestali biti slobodni, evolucija se pobrinula za to. Još jedan od dokaza da ona ne mora biti uvek promena na bolje. Nošenje kacige treba da bude individualna stvar pojedinca isto kao i vezivanje pojasa koji ja lično ne koristim niti ću. Ecce homo. Nisam ni sumnjao da će ti Urketovi stavovi biti bliski... Ala su na ovom forumu sve fini ljudi ma to sve nevinašca ko da se ovo snima i direktno ide u SUP. Slušajte bre ljudi nema smrti bez sudnjega dana. Vozio sam motor bez kacige više nego sa kacigom,u jednom periodu života ne sećam se da sam trezan seo na isti,bežao sam muriji svaki put kada su me zaustavljali,što radim i danas,a uvek sam imao regularan motor doduše retko registrovan(sirotinja). Ne mogu da gledam očima pandure ne podnosim ih neću da im stajem,a nek probaju da me navataju pa da vidimo ko ima veća muda. U životu možeš raditi šta god hoćeš dok ne dođe tvoje vreme,a kad dođe onda džabe i kacige i opreme i svega,gotovo je. Da li ti i ovo imponuje? Koliko beše Urke ima motora? Sirotan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jul 24, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan To da li ces da nosis kacigu nije tvoja sloboda jer kad padnes i ostanes nepokretan ja cu da ti placam socijalnu pomoc, da ne pricamo koliko si unazadio svoju porodicu i okolinu, postao si neproduktivan clan drustva koji je svima na teretu. E zato je propisano OBAVEZNO nosenje kacige. Da ga jbm, kako li će me kaciga spasiti od nepokretnosi. BTW, komentar o plaćanju socijalne pomoći je pomalo neukusan: 50+ mi je godina, uredno plaćam penzione , oscijalne i zdravstvene doprinose, još sam živ i ucelo sam. Ako se nešto loše i dogodi, na moj će račun biti, ne na Tvoj ili bilo čiji. Govorim, dakle, o sebi, ne o Tebi. O slobodi je reč, dečače. ovo što sam napisao je jedan običan primer koji svakako može da se dogodi, da ne ulazimo kakve sve posledice povreda mozga može da ima. a možeš i da padneš i izguliš facu i budeš ružan pa da te ribice ne gledaju, zar ne? a šta misliš o ovom podebljanom delu? drago mi je što imaš 50+ godina i što si čitav, nadam se da ćemo svi tako. ali šta je sa onima koji se obogalje u 25, ko njima da plaća invalidnine i ostalo, ili je to ona fora "imam 40, plaćao sam doprinose i nakupio za slidnu penziju, sad više ne moram da nosim kacigu jer ako se sjebem sam ću sebe izdržavati" ta fora o slobodi i o tome da samo sebe ugrožavaš nenošenjem kacige uopšte ne stoji. istina jeste da onaj ko padne plaća najveću cenu ali ne plaća je samo on, e u tome je stvar, ne treba drugi da osećaju posledice tvoje slobode. moj prethodni post je bio upućen svima koji misle slično tebi, a ne tebi lično, izvinjavam ti se ako sam te uvredi, ali to je moj mišljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Jul 24, 2007 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Cale, blago tebi...Ponosis se svojim godinama koje bi trebalo valjda da vuku i neko iskustvo i mudrost, ali ono cime si se ti ovde pokazao nije ni na nivou deteta od 10 godina...Negde si se ti gadno zajebao u gradjenju stavova i misljenja, ali tvoji su, tako da nema potrebe da ti bilo ko nesto kaze, neces se promeniti ako nisi do sad, a raspravi ovde nije mesto ako nista pametno iz nje ne moze da proizadje. Furaj ti svoj fazon, al nemoj decu da iskvaris i dovodis u rizicne situacije...A tebi srecno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Jul 24, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zmajdine, Sto bi moja pokojna baba rekla: "Omatorio si, a pamet nisi stekao...ako nisi do sad, nece ni od sad-kasno ti je " Da se neko ne prepozna i uvredi, opet moram da citiram grafit od pre dvadeste godina na IV Beogradskoj Gimnaziji u koju sam tada isao: "Svako ima pravo da se krece i da bude kreten" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 25, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nismo svi punoletni... Motocikl do 125ccm mozes da vozis i sa 16 godina... Zato kacigu ne nosis samo zbog sebe nego i zbog drugih, kako bi dao dobar primer momcima i devojkama koji jos uvek ne razmisljaju dovoljno o sebi i svojoj sigurnosti... Istina je. Ni moja deca nisu punoletna,u stvari jedan jeste ali još nema 21. Sva trojica kacigu na glavu stavljaju i pojas u kolima vezuju, jer mama kaže da moraju. Mama ih više voli nego vi? Kaciga izmedju ostalog slucaju sluzi i kao zastita od vetra i svega onoga sto nalece na tebe u toku voznje, a sto moze da uzrokuje da izgubis kontrolu nad motorom i time ugrozis zivot ostalih ucesnika u saobracaju ili onih pored puta... Skoro sam ubio neku pticu, zabila mi se u kacigu i razmazala po viziru, pogodio me kamencic... Sta bi bilo da nisam imao kacigu... Zaštita od vetra!? A za pticu,ako je zaista tako bilo, baš da se razmaže po viziru, šta reći sem - sirota ptica. Brzina je, inače, opasna koliko je i zavodljiva, kako za ljude, tako i za ptice. Da, pri malo većim brzinama zasuze oči... Izvinjavam se što sam prevideo upotrebu ... Nisam šmeker, pa ih ne koristim ;D Ili možda držite šaku preko očiju, da vam ne duva, žmurite? ;D Da, za pticu je bilo baš tako, ostavila je creva na mom viziru... Stao sam nakon toga da kupim maramice i skinem ono čudo, a prodavačica je 5x ponovila-jao što je gadno... Pa reko ženo šta da radim što je gadno... Brzina je bila oko 100km/h... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Jul 29, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Kaciga je obavezna po zakonu i tu je kraj price. Da li ce obavezno nosenje kacige po zakonu doprinjeti povecanoj sigurnosti? NECE. A zasto? Zato sto se nosi zbog policije, a ne zbog sebe, a to dalje znaci da se ista ne kopca, ili se nosi ,,tuta'' a epravilno koriscenje opreme moze samo da odmogne. Ako nose kacigu zbog mame a ne zbog sebe onda vjerovatno i ne znaju zasto je nose... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Jul 29, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Da li ti i ovo imponuje? Koliko beše Urke ima motora? Sirotan... Sada samo dva + dva skutera,al kupiću još neki,ništa gore nego kad sirotinja pobesni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Avgust 3, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ovako ćelavog ''očešlja'' i mene danas marsovac ispred Pablovog ulaza, 50m od garaže... Dobar dan izvolite dokunenta; Oooo pa vi imate i ''A'' kategoriju; Ma greškom upisana; A tablica jel na pravom mestu? Da nije zaturena ukrivo?; Pa pogledajte sami, možda je vama ukrivo... Hvala dovidjenja! Zaustavi u medjuvremenu još jednog lika na YBR125, čini mi se...: I vi imate ''A'' kategoriju... pa šta vam je danas, svi imate ''A'' kategoriju... ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lancia88 83 Napisano Avgust 3, 2007 Drug član, 1465 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, o da, Novi Beograd im je postao ElDorado ovih dana, kao da su ukljucili filter za ljudskost kada su ih birali za slanje na ulicu. U zivotu se nisam nagledao toliko koncentrisane halave uniformisane gomile kao ovih dana...valjda kad ministar postanes samo zato sto trafike obijas, tom logikom jure da ne izvise sa neko zgodno mesto kad porastu, sta li..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PROFILER 76 Napisano Avgust 4, 2007 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Srbija Prijavi odgovor kao problematičan Ja ima A tako da... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Avgust 4, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Danas su mi lupili pechat za A kategoriju u Ljermontovoj .... Nema vise voznji po ulicicama i straha od marsovaca .... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zekazmaj 16 Napisano Avgust 4, 2007 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW R1100GS Prijavi odgovor kao problematičan Mozda sada imaju zaista pojacane kontrole pa sve zaustavljaju. Ja vozim skuter, nije bash neka zverka. Tek od juna imam A. Do tada, a i sada, uvek sam imao propisanu opremu. Kada prodjem pored marsovca pogledam u njega da li ce da me zaustavi a on samo okrene glavu nezainteresovano. Mada ako imaju pojacanu kontrolu stvarno mi nije jasno sto ne zaustavljaju u centru. Kao i mnogi i ja sam primetio da oni od opreme imaju papuce, sork, majcu i po koji djozluke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Avgust 5, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Centar je vrlo nezgodan .... Zna policija sta se desava u centru ... al zar stvarno mislis da bi onaj celavi bilmez u fila papucama i ostalom pratecom opremom (shorc , kajla , itd.) stao panduru u centru (bruka i sramota da ga neko vidi da staje) ? i stvarno mislis da takav lik ima regularan motor ? Oni njih namerno ne zaustavljaju zato sto znaju da nece stati i da ce da da gas i ima da ubije sebe i jos nekog (najcesce devojku od 16-18 godina koju vozi) .... Jave nekoj drugoj patroli pa ga oni zaustavljaju ako imaju volje ... a veruj mi kada hoce i kada se zainate panduri mogu da ga zaustave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Avgust 5, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Jave nekoj drugoj patroli pa ga oni zaustavljaju ako imaju volje ... a veruj mi kada hoce i kada se zainate panduri mogu da ga zaustave ...da da, ubiše se od želje i inata... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Basarwa 0 Napisano Avgust 6, 2007 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ovako ćelavog ''očešlja'' i mene danas marsovac ispred Pablovog ulaza, 50m od garaže... Dobar dan izvolite dokunenta; Oooo pa vi imate i ''A'' kategoriju; Ma greškom upisana; A tablica jel na pravom mestu? Da nije zaturena ukrivo?; Pa pogledajte sami, možda je vama ukrivo... Hvala dovidjenja! Zaustavi u medjuvremenu još jednog lika na YBR125, čini mi se...: I vi imate ''A'' kategoriju... pa šta vam je danas, svi imate ''A'' kategoriju... ;D ;D ;D ;D Pozdrav od lika na YBR-u Ja sam taj. Nije me marsovac puno smarao posle tebe, jedva je bacio pogled na dokumenta i nastavio da se bavi pisanjem kazne onom u kolima (smorio se što mu zaredom naletela dvojica sa urednom dozvolom). I hvala još jednom za uputstvo kako da nadjem onu mesnu zajednicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...