Jump to content

Moto Zajednica

Dihtung, diht masa, klingerit, pluta...tralala, šta je najbolje kad dekl propiša?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Drugari,

nedavno sam stavio novi dihtung na dekl alnasera (Suzuki GSXR 1000 K4). Kad primetim pre neki dan da mi je obuća skroz balava od ulja, ćopava takođe, a i sve u okolini zamazano. Istraživanje je pokazalo da je moj dihtung popustio, pušta otprilike kap ulja na minut-dva.

Stavio sam dihtung koji su mi napravili u firmi Oran iz Zemuna, po preporuci sa ovog foruma. Ne znam od kog je materijala napravljen, mislim od gumiranog klingerita. Zategao moment-ključem prema uputstvu.

Da li da stavim diht masu preko ovog dihtunga, ako je ceo?

Da li da skinem ovaj dihtung i namažem samo diht masu?

Da li je klingerit porozan, pa ulje prolazi kroz njega, a ne kroz zazore pored njega?

Da li da napravim novi od plute?

Da li da napravim isti ovakav novi ali da ga premažem diht masom?

Drugim rečima, koja kombinacija daje najbolje rezultate?

Originalni dihtung bih stavio ali se čeka jako dugo.

Hvala unapred.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Plava dihtung masa obicno zavrsava posao. Loctite blue je sasvim ok, samo pazi da ne uzmes onaj za navoje, nego bas za dihtovanje dekla. Samo se premazu nalegajuce povrsine bez dihtunga i to je to.

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

pa prvo,trebao si da stavis diht masu pre nego sto si stavio dihtung

drugo,ne verujem da ce drzati samo diht masa,to ti je ono mozda hoce a mozda i nece,nikad ne znas !

trece,da li si dobro ocistio povrsinu jer samo tako dihtung idealno naleze,jer ako su ostale neke trunke od proslog dihtunga/diht mase on ce imati zazore i pustace ulje

cetvrto,uzmi ako nadjes od nekog kolege malo parce klingerita i sam napravi dihtung,nije nista tesko...

peto,DA obavezno ga premazi diht masom ali pre toga DOBRO OCISTI,finom smirglom par puta i sve se skida !

ako vec nemas originalni dihtung,najbolja kombinacija ti je da uradis ovo sto sam ti rekao,cisti namazi u lepo stavi....

SAVET: kada mazes diht masu pusti je malo da se osusi,ocvrsne pa tek onda zategni

poz kolega :zdravo:

• Podržavam 2

• Hronični Motociklopata, 7383 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

Bishke je sve rekao, isto tako sam radio kad mi je na starom Suzuki GS500 propisala dekla sam sam isekao dihtung od komada klingerita, dooobro ocistio nalegajuce povrsine na deklu i bloku motora, namazao tanak sloj diht mase i problem je bio resen :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja