banconi 243 Napisano April 26, 2011 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSX-R 1000 K4 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, nedavno sam stavio novi dihtung na dekl alnasera (Suzuki GSXR 1000 K4). Kad primetim pre neki dan da mi je obuća skroz balava od ulja, ćopava takođe, a i sve u okolini zamazano. Istraživanje je pokazalo da je moj dihtung popustio, pušta otprilike kap ulja na minut-dva. Stavio sam dihtung koji su mi napravili u firmi Oran iz Zemuna, po preporuci sa ovog foruma. Ne znam od kog je materijala napravljen, mislim od gumiranog klingerita. Zategao moment-ključem prema uputstvu. Da li da stavim diht masu preko ovog dihtunga, ako je ceo? Da li da skinem ovaj dihtung i namažem samo diht masu? Da li je klingerit porozan, pa ulje prolazi kroz njega, a ne kroz zazore pored njega? Da li da napravim novi od plute? Da li da napravim isti ovakav novi ali da ga premažem diht masom? Drugim rečima, koja kombinacija daje najbolje rezultate? Originalni dihtung bih stavio ali se čeka jako dugo. Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano April 26, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Plava dihtung masa obicno zavrsava posao. Loctite blue je sasvim ok, samo pazi da ne uzmes onaj za navoje, nego bas za dihtovanje dekla. Samo se premazu nalegajuce povrsine bez dihtunga i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano April 26, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan pa prvo,trebao si da stavis diht masu pre nego sto si stavio dihtung drugo,ne verujem da ce drzati samo diht masa,to ti je ono mozda hoce a mozda i nece,nikad ne znas ! trece,da li si dobro ocistio povrsinu jer samo tako dihtung idealno naleze,jer ako su ostale neke trunke od proslog dihtunga/diht mase on ce imati zazore i pustace ulje cetvrto,uzmi ako nadjes od nekog kolege malo parce klingerita i sam napravi dihtung,nije nista tesko... peto,DA obavezno ga premazi diht masom ali pre toga DOBRO OCISTI,finom smirglom par puta i sve se skida ! ako vec nemas originalni dihtung,najbolja kombinacija ti je da uradis ovo sto sam ti rekao,cisti namazi u lepo stavi.... SAVET: kada mazes diht masu pusti je malo da se osusi,ocvrsne pa tek onda zategni poz kolega 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10639 Napisano April 26, 2011 Hronični Motociklopata, 7383 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Bishke je sve rekao, isto tako sam radio kad mi je na starom Suzuki GS500 propisala dekla sam sam isekao dihtung od komada klingerita, dooobro ocistio nalegajuce povrsine na deklu i bloku motora, namazao tanak sloj diht mase i problem je bio resen Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...