milos.pirke 3 Napisano April 12, 2011 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dali neko zna otprilike koliko km moze da predje ETZ 125\150 ili 250 do generalne. Na koliko km se radi prvi generalni remont motora ako se lepo odrzava motor i koristi kvalitetno ulje za mesavinu. Sta najvise strada kod ovih modela? UNAPRED HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano April 12, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan 18.000 jos nije otvaran.. 78. 000, 3 puta otvaran... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos.pirke 3 Napisano April 12, 2011 U prolazu, 42 postova Lokacija: Pirot Motocikl: MZ ETZ 125 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da MZ moze da predje 100.000km bez otvaranja, jedino karike i gornji iglicasti treba menjati na 30.000km, tako sam cuo, nije provereno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 12, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Nije bas lako odgovoriti na ovo pitanje. Sve zavisi od toga kako je motor vozen, odrzavan, dal je redovno servisiran, koje ulje je upotrebljavano za mesavinu, i jos puno toga. Primera radi, moj drug iz Nisa je imao MZ TS 150, on je bio prvi vlasnik i samo on ga je vozio. Nakon 10 - tak godina, motor je imao oko 97.000 km predjenih i dalje je lepo radio i isao. Drug uzeo da mu zameni klip jer je imao rezervni - ne zato sto je trebalo da se menja, vec onako - da ga osvezi. Skine mu glavu i cilindar, a klip ko nov. Samo je sve vratio nazad. U Temerinu na skupu sam naisao na MZ TS 250 koji je na satu imao predjenih oko 85.000 km. Vlasnik mi je rekao da je motor dobio od oca koji mu je bio prvi vlasnik i da masina jos nije otvarana. Radio sam dosta MZ-a koji su imali predjeno od 35.000 km do 55.000 km ( generalne ). Sa druge strane znam i dosta MZ - a koji su pocrkavali i sa desetak hiljada predjenih kilometara i morali na generalnu, al mislim da su za to najvise bili krivi njihovi vlasnici ( izivljavali se na motoru, pravili mesavinu sa raznoraznim uljima, pa cak i sa starim uljem koje su ispustili iz kola { moze da podmaze jos jednom }, a radio sam i jedan motor kome je vlasnik pravio mesavinu sa trafo uljem ( to je imao u firmi ), pa upropastio motor. Zanimljiv je nas narod, kad kupe neku apriliju il dvotaktnog japanca, onda kupuju za mesavimu samo najpoznatija i najskuplja ulja. A kad su u pitanju MZ i Jawa, onda sipaju sve sto nadju - ne bitno sta, i posle im ovi motori losi ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 13, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Ova prica sa uljima sto rece Lijan je tacna,cudan smo narod,u to sam se vise puta licno uverio. Motor ce ti preci i trajati onoliko,koliko si kvalitetnih delova na pravi nacin u njega stavio i odrzavao,nacina voznje svakako.Nema tu nekog proseka sa kojim se moze spekulisati. Ako ga budu odrzavali SUPARI /gradsko-seoski sveznajuci majstori koji ordiniraju po kojekakvim supama/, e onda neka ti Bog pomogne,sve je u njegovim rukama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano April 13, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam clanak o tome kako su MZ motori korisceni u engleskoj u kurirskoj sluzbi i njihovo iskustvo govori o tome da su uspevali da utakvim uslovima rada predju 50-60 hiljada kilometara ali uz povecan procenat ulja i to 3.5%. Napominjem da su to ekstremni uslovi eksploatacije vozila.Voleo bih da ponovo pronadjem taj tekst ili ako ga neko poseduje da to okaci. Problem oko egzathih podataka je taj da retko ko je imao kilometar sat dugo vremena na svom MZ-u a da ga nije slomio ili pokvario. Ipak je MZ, najcece bio prvi (prelazni dvotockas) sa nekog Tomosa na mnogo veci motor i tu su se omladinci na MZ-ima ucili kako oni tako i celo drustvo iz ulice.Padalo je se, vozilo je se koristilo na sve nacinne koje fabrika ne preporucuje. Malo je ljudi koji su kupili nov MZ i vozili ga 10-tak godina pazeci i mazeci i odnoseci se prema njemu kao prema tehnici.Prepostavljam da , kako je neko naveo, uz par zameni karika i lezajeva m. pesnice moze dobaciti blizu tih famoznih 100.000km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan pazi, mz nije za podcenjivanje nikako sto se kvalitetta tice, ipak je to svabovska naprava. e sad, ima i toga sto sto zverinjak kaze, da je mz bio skola za vece motore. uostalom, svi znamo kako se vecina klinaca i dan danas ponasa prema jawama i mz-ijma.imao moj drug jawu twinku i j..bo joj majku uzduz i popreko. nekako oko bombardovanja kupio kantasakija i zvao da casti. doso kraj mukama, kaze on, nema vise cimanja sa jawom. kazem ja njemu, e sad radi i njemu sto i jawi pa ces da vidis da je to kanta ko i jawa. budala stvarno pocne da se ponasa isto (valjda misleci da je do motora a ne do njegove "voznje") i posle dva meseca crkne motor. kaze on ja sam baksuz a ono nije kriv ni kawasaki ko sto ni jawa nije bila... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 13, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ovaj MZ " televizor " 175 je radio Zoki. Mozda se ne vidi bas najbolje, ali ima 49000 predjenih kilometara. Nije ni zaribao, ni prolupao, vec je stajao 10 - tak godina, pa su se stvrdnuli semerinzi na radilici i nisu vise zaptivali ( Vukao ulje iz menjaca ). Dakle, nije mu menjano nista sem semeringa. Lezajevi na radilici - odlicni, radilica isto tako ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano April 13, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan U manastiru Divljana kod Bele Palanke živi monah Serafim. On svoje pčele po obroncima Suve planine obilazi nekim prastarim ČZ 350. Ne održava ga ništa naročito, vozi svaki dan po makadamu, livadama i asfaltu. Na satu je 2002 imao 47000, rekao mi je da ga vozi vec 5-6 godina, ali sajla km sata nikada nije radila. Poslednji put sam u Divljani bio 2006. godine, još uvek je vozo isti taj motor. Istina, Serafim ga ne prži nešto naročito, ali svaki dan pređe u proseku 15-20 km, a motor traje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan otkud ti u divljanu??? bas cu da svrnem sad kad odem za nis da vidim (ako me motor posluzi...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 852 Napisano April 13, 2011 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan otkud ti u divljanu??? bas cu da svrnem sad kad odem za nis da vidim (ako me motor posluzi...) Био сам тамо смештен 2002, када смо истраживали будућу трасу аутопута, па ми се свидело. После сам у пар наврата, 2005 и 2006 иашо сам женом и ћерком. Нема лепшег места за децу, само што то, на жалост, мало ко зна. А одмаралиште са више од 300 кревета зврји празно. Ако свраћаш тамо, погледај и остатке Ремезијане у Белој Паланци. А ако је Серафимов мотор још у животу, заслужио је да оде у музеј! Сврати до манастира обавезно, јест да је мало испуцао асфалт али лепа је стаза - стрма, уска и вијугава, а тек по које возило. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano April 14, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan bio u tom odmaralistu kao klinac pre 26-7godina... man sv. dimitrije, secam se lepo inace baba mi je iz sljivovika a deda iz strizevca, tako da sam dosta cesto spartao tim putem kroz klisuru i odlicno poznajem kraj ako me moj rus posluzi (zeza me opasno, a istice registracija 28. - cuh da se dugo ceka na tablice ) otici cu u manastir i ako je taj motor ziv uslikacu ga za nas forum. i da se otvori nova tema "motori koji su zasluzili da se ne zaborave" ili tako nesto, u kome cemo postovati slike i kraci opis motora koji su preziveli sve i svasta. recimo onaj mz rt iz novog sada bi mogao da otvori temu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano Jun 25, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pogled iz Divljanskog manastira... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Jun 27, 2011 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Pogled iz Divljanskog manastira... Lepo, gde je ovo/ovaj manastir?? Samo ako imas jos koju , postavi u "Voznje i Putovanja" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...