djiha 35 Napisano April 12, 2011 , 89 postova Lokacija: Šabac Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine poceo da primecujem lose razdvajanje kvacila i da motor vuce kad ubacim u prvu a kvacilo pritisnuto skroz. Zamenio sam ulje, sipao Motul 5100 i posle toga situacija se popravila, potpuno razdvaja kvacilo, veoma malo vuce u prvoj, desava se da zakrci na malo vecem broju obrtaja kad ubacujem u prvu (ne pun gas, vec oko 2000), ali 99% normalan rad. Zimus vec se pripremam za zamenu ulja i u lokalnoj radnji imam izbor izmedju Motula i Bardahl ulja. Pomislim kako mi je Motul brzo pocrneo (posle nekih 1000km) i uzmem Bardahl 15-50 polusintetiku. Ovo je isto ulje po karakteristikama kao i Motul 5100 koji sam imao. Od kako sam sipao Bardahl menjač dosta tvrdji, dok je hladan razdvaja, postaje katastrofa cim se zagreje motor. Kada menjam na visu brzinu, osecam da teze ide poluga menjaca, ali ne krci i mogu da kazem da je skoro normalno. Ali kad hocu da prebacim u nizu brzinu pogotovo iz 3. u 2. moram da pritisnem kvacilo, sacekam da motor obori broj obrtaja i onda da menjam. I tada nekad zakrci. Svestan sam da nesto nije OK sa kvacilom i da treba to da se sredi. Imate li ideju sta moze da bude u pitanju? Dok ne sredim kvacilo, moram da zamenim ulje opet, ali sta sada da sipam? Moram li da promenim i filter? (sa Bardahl-om sam presao 20km) Opet Motul 15-50 ili da sipam 10-40? Po manualu je mineralno 10-40, ali koliko sam ja shvatio na visim temperaturama bolje cuva svojstva polusintetika i da je bolje 15-50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1625 Napisano April 12, 2011 Drug član, 810 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan hoce to da se desi kada je hladno vreme ,a ulje 15w 50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djiha 35 Napisano April 12, 2011 , 89 postova Lokacija: Šabac Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC Prijavi odgovor kao problematičan hoce to da se desi kada je hladno vreme ,a ulje 15w 50 Ovo se desava prethodnih 3-4 dana, kada su temperature oko 15 stepeni. I da napomenem da mi ne proklizava kvacilo, ali nikada, ni sa jednim uljem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5966 Napisano April 12, 2011 Svakom po zasluzi, 12424 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Gledaolisi sajlu kvačila? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 12, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan bardal vise ni u frezu nesipam,nego lepo ti skini korpu pa vidi dali nisu lamele po obodnim gaznim povrsinama napravile ulegnuca pa se ukose i nece lepo da razdvajaju... a obicno se to desi,drugo 2000obrtaja i netreba da ubacujes u prvu,tad pola motora zakrci vec na 1200rpm.. i naravno podmazi sajlu, nasteluj to lepo da ima pun hod rucica,a da nebude pretegnuta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djiha 35 Napisano April 12, 2011 , 89 postova Lokacija: Šabac Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam se ponadao da se istegla sajla preko zime, ali nisam te srece Nego, niko ne rece koje ulje da sipam, da smanjim probleme. Pa onda kod majstora da otvara kvacilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zema 214 Napisano April 12, 2011 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie Prijavi odgovor kao problematičan Po meni Ipon 15.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano April 12, 2011 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Po meni Ipon 15.5 +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano April 12, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan sipaj "silkolen" i resio si problem,polusintetiku sam sipao i extra je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djiha 35 Napisano April 13, 2011 , 89 postova Lokacija: Šabac Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima. Uzeo Motul5100 15-50 i novi filter. Ipak sam bio zadovoljan sa ovim uljem i necu ga menjati ovaj put. Odlucio sam da odem sa ovakvim kvacilom do majstora. Pa da tamo vidimo da li samo zameniti ulje ili cemo malo radikalnije zahvate. Bokilic i jos dvojica na XRV forumu tipuju na ulegnuca na korpi i blago iskrivljene lamele. U svakom slucaju javljam sta je bilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano April 13, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan bardal vise ni u frezu nesipam,nego lepo ti skini korpu pa vidi dali nisu lamele po obodnim gaznim povrsinama napravile ulegnuca pa se ukose i nece lepo da razdvajaju... a obicno se to desi,drugo 2000obrtaja i netreba da ubacujes u prvu,tad pola motora zakrci vec na 1200rpm.. i naravno podmazi sajlu, nasteluj to lepo da ima pun hod rucica,a da nebude pretegnuta... Imao si slabo iskustvo sa tim uljem? pošto razmišljam da pređem na drugo ulje na Hondi bio bih veoma zahvalan ako napišeš tvoja iskustva sa tim uljem..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 13, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan I mene zanimaju iskustva sa bardahil? Sad sam sipao njega, i mogu reci da mekse radi! Za nijansu! Menjac jos uvek nisam probao.. Pre toga sam koristio marly ulja, koje je po prici vrhunsko.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 16, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu.. Imam sad i ja slican problem.. Sipao sam bardahil 10/40.. Odradio je sa tim uljem u mestu nekih 20ak min.. I nakon par dana da pomerim motor po garazi stisnem kvacilo motor nece da se pomeri, kao da je u brzini pustim kvacilo, normalno da nece.. stisnem opet ide ali jako tesko.. "razmrda" se nakon par stisaka rucice kvacila i cimanjem motora napred nazad.. Kao da je zalepio kvacilo.. Ako je bardahil problem, zapalicu ih tim uljem Pre nisam imao ni jedan problem sa kvacilom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djiha 35 Napisano April 19, 2011 , 89 postova Lokacija: Šabac Motocikl: XRV 750 RD-04 & KTM 625SXC Prijavi odgovor kao problematičan 17-og bio kod Bokilica i vise me glava ne boli... Kvacilo sredjeno i menjac meksi nego ikada. Lepo razdvaja, ne cuje se, ma milina jedna. Sta mu je Boki radio, najbolje da pitate njega. Problem je do lamela koje jesu losije, ali mogu da izdrze ovu sezonu, a mozda i dve. Sto se tice Bardahla, ostao je u motoru, mada cu da ga prospem uskoro. Moja preporuka za Afriku je da izbegavate Bardahl polusintetiku 15-50. Bar mojoj ne prija. Korpa kvacila vise zveci i sam zvuk motora mi je losiji nego sa Motulom. Posto je tema u servisima zakljucana moram ovde da pohvalim majstora. Odradio je ciscenje i sinhronizaciju karbova, stelovanje ventila, podesio i podmazao krs stvari na motoru koje nijedan majstor pre nije ni pogledao. Sto se tice majstora, ja sam mog nasao u Svilajncu. Pozdrav Bokilicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano April 19, 2011 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je da nije neki veci problem Jesi menjao neke delove dole kod kvacila? Bokilicu, javi seee Pojasni nam sta si mu ceprkao! Da se i ja malo zabavim time ako bude meni sad pravio problem! Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano April 19, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma nista nesmo menjali,samo smo malo gledali bolje nista strasno.samo treba malo to prestelovati,onako kako to treba da bude nastelovano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...