Golub 1643 Napisano Mart 31, 2011 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Elem po Louis-u pise da ide 5w20 e pa to me i buni, za vile nalazim samo 5w,10w,15w... ali 5w20 nema, je to znaci da mogu da sipam bilo sta u rasponu od 5-20w u zavisnosti dali zelim tvrdje ili mekse ogibljenje? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 31, 2011 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nadji servis manual, tu ti pise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano April 3, 2011 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Ma svuda pise 5w20. Jos neki predlog, ideja, kometar.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1039 Napisano April 3, 2011 Drug član, 3002 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FleXeR Prijavi odgovor kao problematičan TO znaci da ide ulje od 5 do 20, u tom rasponu, a odaberes po tezini, optereccenju i stilu voznje.... Mada kada to bas i misle napisu 5W-20W SAE a mozda je ovo skraceni format, jer takvo ulje NE postoji.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapanic 20 Napisano April 3, 2011 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da citas samo to prvo sto pise,u tvom slucaju 5 a to 20 zanemaris ali javice se neko da mozda objasni bolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano April 4, 2011 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Stariji motori su koristili motorna ulja za viljuske i ne moze zanemariti ono "20" niti mu je raspon od 5 do 20 pa da moze da bira Evo ovde imas 5w20 to kupi i sipaj 5w20 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano April 4, 2011 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan ^ To je i meni palo napamet da se sipa obicno motorno ali mislio sam da pre ima veze i sa "stelovanjem" tvrdoce... Evo sad gledam na Louis-ovom sajtu i za novije motore stoji samo 5w, 15w... Pa mislim sa smo resili...ali ako neko ima nesto da doda, izvolte.... Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano April 6, 2011 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan imash fork oil i za stare motore ... bolje radi nego motorno imash Ipone npr... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1643 Napisano April 20, 2011 -+-, 1006 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan Posle vise-dnevnog caprkanja po netu situacija je sledeca : Kada negde pise da ide ulje u vile 5w-20 to znaci da i ide to ulje kao i sto rece kolega mcm-racing :-) a ne u rasponu od 5w do 20w. Moze se i sipati motorno ali najcesce se sipa ATF (cak sam nasao da Honda preporucuje ili 5w-20 ili kao zamenu ATF) Viskozitet 5w-20 imaju ATF DEXRON II mislim i Type F E pa eto tako, ovo ce biti od pomoci uglavnom kolegama koji voze starije masine. Eto sad mi je jasno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 21, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Blagodarim ponosni vlasnik starije mašine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...