Jump to content

Moto Zajednica

NS-Zagreb-Ljubljana- Barcelona-Pariz-Minhen-Bec-Pesta-NS

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova

Pocetkom avgusta bi trebao da krenem na put na koji do sada nikada nisam. Trebala bi mi svaka pomoc stto bi se rekla na putu od vas iskusnijih :)

Pocevsi od para, koliko mi treba pa do svih ostalih saveta koji bi mi dobro dosli.

Unapred zahvalan!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Daj neki itinerer ili bar neki grubi plan puta, sta bi posetio, kuda bi vozio (lokalni/regionalni putevi ili auto-put), gde bi se i koliko zadrzavao, koji ti je izbor smestaja (kamp, privatnom hotel, motel...). Da bismo ti dali predloge, ideje, pomoc moramo imati neke informacije.

Ajde sastavi neki ljudski post pa da pocnemo da ti trazimo informacije, poznanike, prijatelje, kumove i sta vec da ti se nadju na putu

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Evo, jedan Andrejev citat:

"Nisam se bavio gorivom, cenama smestaja i sl jer nemam vremena a i nije bitno - u EU je jedan dan totalnih troskova npr 70-100€, u istocnim zemljama 40-50€ i to je to."

....to još uvek stoji!!

• U prolazu, 19 postova

Pravo da vam kazem ne znam ni sam, zato sam vas i pitao za bilo kakvu pomoc.

KAo prvo ne znam koliko mi je para potrebno da obidjem sve to.

Od smestaja mi nije ni najmanje potreban luksuz. Dovoljno mi je da se naspavam i istusiram. To je sve sto mi je potrebno do Barselone jer tamo cu biti kod kuma par dana i nazad preko Francuske i kako sam vec naveo. Kretao bih se najverovatnije auto putem koliko je to moguce a za to mi trebaju cene putarine tj. vinjete.

Jos jednom kao sto rekoh idem ali ne znam ni gde ni kako. :)

Mislim da cu moci vise da vam napisem kada se vratim, ako se vratim  ;D

• Zainteresovan, 585 postova

Za pocetak moras da napravis detaljniji plan puta gde bi se kolko vremena zadrzavao.

Posto ja krecem oko 10tog jula na slicno lutanje(mada nisam jos odlucio da li cu putovati motorom) evropom dosta sam se bavio tom problematikom.

Spavanja su ti u svim vecim gradovima gde imas hostele oko 15 eur(minimum) ili u kampu oko 10 eur(sa tvojim satorom,na vise ljudi izadje jeftinije jer se naplacuje posebno po osobi,posebno za sator, motor). Ako vas ide dvoje imate spavanja po hotelima(manjim) za 25eur po osobi(Formula 1 hoteli uglavnom u Francuskoj).

Cene goriva mozes da vidis na primer na http://www.hak.hr/page.aspx?PageID=103

Za Austriju kupis vinjetu na ulazu kosta nesto manje od 5 eur i vazi 7 ili 10 dana(mrzi me da proveravam) za sve autoputeve. Za ostale putarine kao i uopste za planiranje rute idi na www.viamichelin.com

Samo za corbu i putarine ce ti trebati najmanje 4 glave...to ovako odokativno bez da racunam

Ja sam do 2 avgusta u Holandiji posle sam planirao da budem par dana u Parizu i par dana u Minhenu tako da bi mogli neki deo da prodjemo zajedno ali za pocetak napravi neki detaljniji plan gde ces kad i kolko biti.

Kako sam video na motori.hr(gde mozes brdo informacija da nadjes) tada su velike guzve pre svega na Azurnoj obali tako da ne ocekuj neku veliku kilometrazu po danu. Gasho ce ti sigurno preporuciti da obidjes oblast Cinque Terre :)

Ustvari za pocetak idi ti prvo da ti lupe vizu u pasos

• U prolazu, 19 postova

Za pocetak moras da napravis detaljniji plan puta gde bi se kolko vremena zadrzavao.

Posto ja krecem oko 10tog jula na slicno lutanje(mada nisam jos odlucio da li cu putovati motorom) evropom dosta sam se bavio tom problematikom.

Spavanja su ti u svim vecim gradovima gde imas hostele oko 15 eur(minimum) ili u kampu oko 10 eur(sa tvojim satorom,na vise ljudi izadje jeftinije jer se naplacuje posebno po osobi,posebno za sator, motor). Ako vas ide dvoje imate spavanja po hotelima(manjim) za 25eur po osobi(Formula 1 hoteli uglavnom u Francuskoj).

Cene goriva mozes da vidis na primer na http://www.hak.hr/page.aspx?PageID=103

Za Austriju kupis vinjetu na ulazu kosta nesto manje od 5 eur i vazi 7 ili 10 dana(mrzi me da proveravam) za sve autoputeve. Za ostale putarine kao i uopste za planiranje rute idi na www.viamichelin.com

Samo za corbu i putarine ce ti trebati najmanje 4 glave...to ovako odokativno bez da racunam

Ja sam do 2 avgusta u Holandiji posle sam planirao da budem par dana u Parizu i par dana u Minhenu tako da bi mogli neki deo da prodjemo zajedno ali za pocetak napravi neki detaljniji plan gde ces kad i kolko biti.

Kako sam video na motori.hr(gde mozes brdo informacija da nadjes) tada su velike guzve pre svega na Azurnoj obali tako da ne ocekuj neku veliku kilometrazu po danu. Gasho ce ti sigurno preporuciti da obidjes oblast Cinque Terre :)

Ustvari za pocetak idi ti prvo da ti lupe vizu u pasos

Peco stvarno si sila.

Ovih dana cu da mu ga dam po detaljima marsrute pa se cujemo.

Pozdrav!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja