Bagi 175 Napisano Mart 26, 2011 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan Na masci koju imam piše PP ( polipropilen)a hoću da je prefarbam,da li je izvodljivo i čime je potrebno ofarbati da bi bila ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ledeni 14 Napisano Mart 26, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na masci koju imam piše PP ( polipropilen)a hoću da je prefarbam,da li je izvodljivo i čime je potrebno ofarbati da bi bila ok. moze da se farba ali prije lakiranja treba da se baci spric git za plastiku on je bezbojan i ne smirgla se,Zanci prvo vodobrusni smirgl 1000 ili 1200 zatim prajmer za plastiku pa lak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Mart 30, 2011 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan ma da druže ali autolakireri mi ispraše mozak kao će je pojesti akril . sad sam našao pp boju pa ću najverovatnije da probam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano April 3, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Polietilen (PE) i polipropilen (PP) su vrste jeftinih plastika na koje se ne lepe najveci broj boja i njihovih pripremnih premaza. Najcesce se boje toniranjem strukture, ubacivanjem pogodnog tonera u celu zapreminu materijala. Za njih je pri povrsinskom bojenju neophodna posebna vrsta pripremnog premaza samo za njih a to nisu prajmeri za alkid ni akril ili metalik. Prajmeri za plastike (osim polietilena (PE) i polipropilena (PP)) lepe se na poliester, epoksid, polikarbonate akrilonitril~butadien~stiren (ABS), stiren~akrilo~nitril (SAN), polivinil~hlorid (PVC), itd. Naziv ovog poslednjeg je odomacen kao opsti naziv za plastike u narodu, sto je jos jedna od masovnih zabluda. Poliuretan (PU) je izuzetno gibljiva vrsta polimera, a lepkovi i boje na PU osnovi lepe se na polimere iz drugog pasusa, kao i mnoge druge materijale (npr. obojene metale). Nevolja nastaje sto kad vam dopadne polomljeni deo, niko na oko ne moze utvrditi koji je zapravo materijal u pitanju. Primeri su auto branici, fabricki su najcesce od PVC ili ABS plastika koje su jace, skupe, a mala privreda uvek nudi eto, kao bas takve iste ali vam ne kazu da su od PE ili PP drasticno jeftinije, tesko da cete ih obojiti. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salelukicns 0 Napisano Jul 19, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Qingqi Supermoto 125 Prijavi odgovor kao problematičan Gde si nasao pp boju? meni treba takodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheNurse 12 Napisano Jul 19, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM 400 Prijavi odgovor kao problematičan Na masci koju imam piše PP ( polipropilen)a hoću da je prefarbam,da li je izvodljivo i čime je potrebno ofarbati da bi bila ok. pucace ti boja ako imas vibracija bez greske, pre ili kasnije.... uzmes masku, uzmes foliju u boji koju hoces, neko ti to lepo polepi da se i ne primecuje da je folija i onda to prelakiras auto lakom novije generacije jer je on elasticniji od ovih starih, ima neke aditive itd... jeftinije ti je od farbanja, brze, manje smirglanja i pripreme........ pa proceni..... pozzz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salelukicns 0 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Qingqi Supermoto 125 Prijavi odgovor kao problematičan Folija kada se zapekne fenom poprimi oblik plastike, i ne sme se savijati jer postane kruta posle zagrevanja, a pp plastika se hvala bogu uvija, tko da ce i to da pukne. Bio sam u TCF racing u futogu, covek je profesionalac, presvlaci taksi vozila iz Novog Sada. Odbio je moju ideju i posao i preporucio mi farbanje akril bojom koja je najelasticnija. http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/83665-plastike-za-farbanje/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheNurse 12 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM 400 Prijavi odgovor kao problematičan kod mene na ktm-u je bila nalepnica velike povrsine prelakirana, malo je jebenija za skidanje ali stoji i ne puca, moze i samo folija da se stavi i nece praviti problem sve dok je ne zakacis sa nekog kraja da krene da se odlepljuje, a ako nije previse komplikovana plastika tj da nema mnogo lomljenja ne mora fen ni da se koristi... a fen inace ne zapece foliju nego je zagreje zbog lakseg oblikovanja i nije istina da postaje kruta... kruta postaje posle par godina kad izgori od sunca ili kad joj prodje trajnost...... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salelukicns 0 Napisano Jul 20, 2012 U prolazu, 19 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Qingqi Supermoto 125 Prijavi odgovor kao problematičan Znam sta mi je covek rekao koji zaradjuje na tome. I nalepnica nije isto sto i folija. Lak ce samo da sklizne sa folije. Jer je u pitanju Oracal 751. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheNurse 12 Napisano Jul 21, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM 400 Prijavi odgovor kao problematičan ja radio i gledao svojim ocima... a tebi rekao covek... verovatno si ti u pravu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...