Jump to content

Moto Zajednica

Avala - oprez rizla

Recommended Posts

• Ne silazi, 6563 postova
  • Motocikl: đački pešački

Danas išao na Avalu sa Viktorom, mnogo opasno. Sitna rizla skroz i na gore i dole sa obe strane puta plus na sredini. Nije za vožnju, jedino ono lagano radi prirode. Dok ne raznesu točkovi ili neka dobra kiša ne spere, opasno i za izbegavanje.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Jes,puna je.Bacio djir i ja u subotu,strasno.Ochistice,polako,sezona tek pocinje.

SPUSTAJTE I VIZIRE KAD VOZITE IZA KOLA,juce me pukao kamencic,shebao mi cufa skroz.Boliiii,u p.m.

• Podržavam 1

Da, kamenčići i puno prašine, dugo će to stajati na ulicama i drumovima. Rizle ima dosta svuda, pojavljivaće se i kasnije kad kiša nanosi na put. Juče me Niske zezo, kao zna moj motor, bio udaran u viljušku, zamalo da se primim. A čisti oklop na R-u od kamenčića, a ja reko, biće ti na stazi kad izvadim dve šake rizle. Mnogo je nezgodna, gora nego voda po meni.

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Danas išao na Avalu sa Viktorom, mnogo opasno. Sitna rizla skroz i na gore i dole sa obe strane puta plus na sredini. Nije za vožnju, jedino ono lagano radi prirode. Dok ne raznesu točkovi ili neka dobra kiša ne spere, opasno i za izbegavanje.

Da, rizla je mnogo pokvarila doživljaj Avale ali je zato bilo veselo i dinamično do Avale i nazad. Inače malo sam prokrstario Vojvodinom u subotu, ponavljam se, vodite računa o predsetvenim radovima, često je blato na putu od izlaska traktora što može da pokvari doživljaj vožnje.

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: KEEWAY SPED 150

Eh, bas sam u nedelju isao sa drugom na Avalu, bilo je dosta rizle i kad smo se peli i silazili. Kad smo silazili, drug je hteo da skrenemo levo( on je vodio, iskusniji je, vozi tenere, dok je ovo meni prva sezona ;) ) on se zaustavio pri dnu ulice, to parce puta za skretanje levo je bilo skroz prekriveno rizlom. Par metara pre rizle nabadam i prednju i zadnju, nije kul nizbrdica, rizla, kineske gume, samo se molim da se zaustavim pre raskrsnice, da ne izletim nekome pod tockove... Momentalno nakon prelaska sa asfalta na rizlu pocinjem da klizam na levo, odgurnuo sam se levom nogom. Sad pocinjem da klizam na desno :/ . Isao sam jako sporo, tipa 5 na sat. Spustam desnu nogu u zelji da se odgurnem ili makar zadrzim motor u rukama (posle sam provalio da sam se tako samo jos vise za*ebo jer sam pustio zadnju, a prednji mi je verovatno blokirao), kad ono k'o da sam stao na led... I tako padnem na desni bok :jee: . Od opreme samo imao kacigu, rukavice, jaknu, imam samo modricu na levoj cevanici o.O , na motoru se iskrivio volan, ali to smo ispravili. :zdravo:

Klizavo nizbrdo je prafi of. Koliko sam gledao, prešalta se u adekvatno niži prenos da motor koči agregatom, čak i u prvu, i lagano. Mada ja ruzlu doživljavam gore nego led i sneg, jednostavno se otkači prevoz. I ovo govori koliko je aljkavo održavanje puteva. Koliko je rizla dobra za led, toliko opasna po suvom i da preduzeće za puteve ne očisti bar takva mesta ko što je nizbrdna raskrsnica na Avali. Totalni javašluk.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja