Jump to content

Moto Zajednica

Drain pipe(odvodna cev) u karteru

Recommended Posts

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Prilikom sipanja ulja,sipao sam ok 2-3dl vise od maksimuma na prozorcetu. Posle dva dana pojavila se barica ispod motora0staa2.gif

Kapljalo je iz udubljenja na dnu kartera kroz koje prolazi odvodna cevcica ( broj 7 na slici) koja je sa donje strane O ringom dihtovana za karter a sa gornje ulazi u pumpu (nadam se da ne gresim). Motor nije paljen! Nije puno ulja iscurelo i kontrolno prozorce je i dalje prepunjeno bilo. Istocio sam malo ulja i pratim situaciju ...

Da li je moguce da je visak otisao kroz tu cevku?

EDIT:Nisam sipao 2-3dl vec 0,5L (5dl) vise nego sto treba?! Debil ....tek sada je nivo izmedju max i min.. pratim... Da li je odvodna cevka za visak ulja ili ? Za vodu ima sa strane crevo i kaplje kada se prepuni pa ...

mi2ckz.png

Promenio član Cyber0167
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 148 postova

Ta cevcica br 7 je, ako se ne varam, sluzi da ako procuri pumpa za vodu (odnosno rashladnu tecnost) ne pomesa sa uljem, vec izbaci napolje. Sto kaze wice, ispusti visak i prati nivo ulja.

• Drug član, 1497 postova
  • Motocikl: YZF-R1

Selam,selam... u pravi si,kada procuri pumpa za vodu kroz nju propisa sva rashladna tecnost. Odvodna cevka sa karterom i sa pumpom diftuje pomocu 2 O ringa. E,sad...covek koji nosi naocare je bez naocara video pored motora jedan O ring,nedostajuci 1care.gif Problem je resen!

lm,prilikom vracanja kartera (menjan diftung)...spala mi je jedna gumica (O ring) i prema pumpi nije imalo sta da diftuje i kroz taj mali prostor je curelo ulje. Za 12 sati samo 2-3 kapljice ali ne sme ni jedna. Teoretski problem je resen ali sacekacemo jutro .

Zakljucak: Najbolje se nauci na svojim greskama ali dobije se cir na zelucu

Hvala

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja