Jump to content

Moto Zajednica

problem karburatora suzuki GSXF 750.POMOC

Recommended Posts

• U prolazu, 8 postova

Imam problem,kupio sam suzuki GSXF 750,99 GOD,i javio mi se problem da u voznji,na niskim obrtajima,do 3000 obrtaja zatrokira,kao da radi na tri klipa i od 3000,probije i vuce ekstra,skinuo sam karburatore,ocistio,namestio,i opet isto.

Proverio sam dali negde vuce fals vazduh,ali nista od toga.Ustanovio sam da na prvom klipu ne radi u leru i na niskim obrtajima,ne vuce smesu,svecica je suva,u leru,i sa otkacenim kablom za svecicu.

I onda sam,nekako prisao srafu odozdo,za stelovanje smese,i odvrnuo ga jo 2-3 kruga, i proradio je!!!!

drugi,treci icetvrti karburator su na tri kruga odvijeni srafovi na smesi,a prvi trazi 6 krugova da bi radio,ZASTO????

dali je nesto zapuseno ili nesto trece?????

MOLIM ZA POMOC

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 120 postova

Nisi dobro izduvao (detaljno) te Karburatore pod pritiskom komprimovanog vazduha !!!To se radi kada je pojedinacni Karb potpuno rasturen .

Najverovatnije jeste(jesu) zapusen(i) kanali koji vode do tih stelujucih dizni smese odozdo !!! Na kraju svaku tu stelujucu diznu pazljivo zavrtati do kraja(`anslag-a) dok ne osetis otpor,zatim ih odvrnuti za 2 kruga unazad .

Voditi racuna o maloj opruzi,podloski i gumici kada vracas te stelujuce dizne nazad(redosled) !!!

Paznja: Strogo rasturati karburator po karburator(tako i sklapati) da se delovi ne pomesaju,jer iako `svi sitnisi `izgledaju isto ipak se `ne slazu` potpuno ako im se promeni mesto !!! Motor nece raditi dobro nikad !!!

Proveri i nivo goriva ( plovkova) na svakom karb-u i stanje membrana ,i Strogo samo sa bakrenom licnom procackaj ler dizne !!!

Poz

• Podržavam 4

• U prolazu, 8 postova

problem resen!!!!!

detaljno ciscenje i pranje svakog svakog karburatora,srafovi za smesu lera na dva i po kruga,i onda vakumiranje,i motor radi ko sat

hvala na pomoci

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 120 postova

problem resen!!!!!

detaljno ciscenje i pranje svakog svakog karburatora,srafovi za smesu lera na dva i po kruga,i onda vakumiranje,i motor radi ko sat

hvala na pomoci

0takoje.gif0takoje.gif0takoje.gif

Problem jeste kod tih nasih starih Old Skool Suzuki motorcikla sto rezervoari goriva pocinju da rdjaju iznutra-tako da `nabijaju`putem goriva rdju u Karb-ove,nesto kao soc(talog) od kafe ostaje na dnu svake casice Karb-a i to zna da davi(zapusava) Karbo-ve i sprecava normalan rad agregata!!!

Znaci ili ugradnja fitera za gorivo(sto je najbolje)ili periodicno ciscenje Karbova bas ovako kako si ti uradio .

Jako ,Jako Vazno : Preko Zime Obavezno izdrenirati gorivo iz Karbo-va!!! i napuniti gorivom rezervoar do `Cep-a` !!!

Poz 0takoje.gif

• Podržavam 4

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja