steppenwolf 43 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svrha poliranja kliznih povrsina do nivoa visokog sjaja jeste zbog Znacajnog Produzenje Veka Bregastih osovina i Poluklackalica ! Radi se o tome da se klizne povrsine relativno mekog(neokaljenog)serijskog materijala SACS Bregastih osovina ojacavaju poliranjem povrsinki odnosno dubinski u materijalu osovina za 1-1,5 Mikron. Dok se extra tvrdi klizni Hromirani(Nikasil) sloj na poluklackalicama polira radi znacajnog smanjenja Trenja u dodiru sa Bregovima osovina. Ovaj postupak treba raditi na ovim SACS agretatima otprilike svakih 10 do 15ooo Km,odnosno cim Bregovi osovina dobiju `Mat` boju. Dok se poliranje Poluklackalica vrsi svaki drugi put ! 20-3oooo Km .I Ni Slucajno ne pomesati raspored Poluklackalica nego uvek svaku na svoje prethodno mesto !(na svoj breg) Ovakvom Praksom Bregaste i Klackalice u mom GSXRJ traju vec 6ooooKM !!!,a taj J/K agregat ima cak za 20% vise optercen Bregasti sklop nego ovi raniji SACS modeli,a ti znas zbog cega siguran sam . Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan hm .... iskreno da ti kažem... nikad to nisam radio, niti me ikad itko (do sad) upozorio na to.. Možeš li me uputiti na taj podatak gdje ga proizvođač preporučuje ? sa druge strane, 1 - 1,5 mikron nije malo na takvim stvarima.. i da sam to radio na svakih 10 - 15 K km, do sad bih dogurao do 2 stotinke ... a to je luft koji je izvan svakih tolerancija... :neznam: daj mi ipak malo više podataka... THX ili ti i ja ne pričamo o istim stvarima.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Niko te na to nije uputio na taj postupak jer to niko nikada nije serijski ni radio osim mene i starih Majstora ( tjunera) iz POP Yoshimura radionice na pojedinim Hok - Up Race Agregatima ! za ovaj sam postupak poliranja sklopa Bregastih SACS Agergata saznao od Suzukijevih Ovlastenih Starih Majstora negde ranih 90 ` u Nemackoj u ovlastenom Suzukijevom servisu nakon kupovine svog GSXRJ. Tada je Suzuki mucio muku sa preranim `crkavanjem `Bregastih osovina na J/K modelima pa su se dovijali na razne nacine kako da rese ozbiljan problem,jedno od resenja jeste ovo sto sam ti ranije i napisao. 1-1,5 mikon se odnosi na meru dubinskog ojacavanja neokaljenog materijala osovina postupkom poliranja do visokog sjaja ,Ne na meru koja ce biti `obrusena` postupkom poliranja i koja jeste neuporedivo manja ! Klizeci okrugli Rukavci Bregastih osovinana se inace poliraju samo Jednom ! jer su tu mehanicki najmanje optereceni za razliku od Bregova. Zbog Asimetricnog oblika Bregova osovina najvise jesu optereceni 4 brega usisne Bregaste osovine(Otvara `ostro`-Zatvara `meko `)jkod izduvne osovine jeste suprotno ! Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6384 Napisano Februar 17, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Zar se nece tim periodicnim poliranjem vremenom skinuti cementacija ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cementacija Ne postoji na tim Bregastim osovinama SACS agregata ! Proveri to Turpijom na nekoj dotrajaloj osovini. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu ti samo vjerovati na riječ to što pišeš .... Moj stari je radio (tunirao) trkaće motore nekoliko vodećih vozača bivše YU, uključujući i svoj .. u to vrijeme nitko nije sastavio motor za stazu bolje od njega... baš ga moram pitati u vezi ovoga što si napisao .. Ali ja svoju kantu ne vozim po stazi (bar ne na način da obaram rekorde ) tako da mi tuniranje tog tipa nije niti pretjerano zanimljivo za motor za svakodnevnu upotrebu .. Ali hvala na informaciji .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Februar 17, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ali ja svoju kantu ne vozim po stazi ... To je mozda nekad i bila kanta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan hehehe, ma "kanta" je izraz koji koristim za motor ... ... to onako iz milja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Strasilo ne bih da te vise smaram ili da ti odvlacim na stranu ovaj tvoj zaista Sjajan Topic vezan za `ozivljavanje` tog slupanog `Old Skool` GSXR Suzukija ,ali bih dodao samo jos ovo: Generalno se Metodom Poliranja Bregastih osovina(Kao i nekih drugih mehanickih delova i sklopova) ima za cilj povecanja mehanicke idrzljivosti istih kao i celog Agregata i taj postupak nije striktno vezan samo za pripremu Race Agregata nego jeste zgodan i za standardne Agregate kao sto jeste Tvoj,Moj ili bilo ciji drugi SACS Agregat. Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan nego, ajmo mi dalje... trebalo se još malo poigrati sa instalacijom i to dovesti u kakav takav red ... pa sam pokupovao kojekakvih stopica, fastonki, termo bužira i sličnih sranja... da bih napravio kvalitetne spojeve po JUS-u pa to sve spakirao na svoje mjesto ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Strasilo ne bih da te vise smaram ili da ti odvlacim na stranu ovaj tvoj zaista Sjajan Topic vezan za `ozivljavanje` tog slupanog `Old Skool` GSXR Suzukija ,ali bih dodao samo jos ovo: Generalno se Metodom Poliranja Bregastih osovina(Kao i nekih drugih mehanickih delova i sklopova) ima za cilj povecanja mehanicke idrzljivosti istih kao i celog Agregata i taj postupak nije striktno vezan samo za pripremu Race Agregata nego jeste zgodan i za standardne Agregate kao sto jeste Tvoj,Moj ili bilo ciji drugi SACS Agregat. Poz Ne smaraš me uopće... koliko god čovjek zna, svaki dan se može naučiti nešto novo i korisno ... a mene nikad nije bilo sramota pitati ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan A mene opet nikad nije bilo sramota odgovoriti ili pomoci ! Svako Dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Pa je bilo potreba staviti nove flaxibilne nosače oklopa.... za to su poslužili nosači auspuha za Renault 4 ... oblikom su gotovo identični onima koje trebam, a cijena je smiješna... pa sam odrezao bespotrebne katadioptere koji su namjenjeni za USA tržište (ali ih nisam bacio) promijenih stare ležajeve na prednjem točku (zadnje već jesam) vratih diskove... pa i točak na motor .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan onda sam malo gubio vrijeme sa nosačima retrovizora jer sam greškom dobio retrovizore od "mlađeg" brata ... no, ništa što se ne može riješiti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan pa se trebalo malo i sa maskom poigrati iz istih razloga... pa napraviti podmetače da se maska ne izgrebe... šteta bi bilo ..... za podmetače sam koristio staru podlogu za "miša" ... prva liga stvar 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan Neobicna je lanac bregaste osovine,takav nisam jos video Bio bi red to početi i sastavljati .... ako sam šta zaboravio napisati, napisat ću naknadno ... sve čisto, oprano, nauljeno, namazano, prestrašeno i nalupano ... pa ajmo, komad po komad .. ili kako kažu, zrno po zrno, pogača... blok, mjenjač, ulazna i izlazna osovina sa piramidama klipnjače treba vratiti na radilicu.... i to sve lijepo zateći kako treba a zatim sem ože reći da je nešto i kompletirano ... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Februar 17, 2011 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5452 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan nego, da mi nastavimo gdje smo stali ... Evo sjetih se da sam omašio dio oko vraćanja ventila, montaže NOVIH gumica ventila i tome slično .. :nanana: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Neobicna je lanac bregaste osovine,takav nisam jos video Najobičniji lanac ... imaš takav i ovakav .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boldor 64 Napisano Februar 17, 2011 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: temerin Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125. Prijavi odgovor kao problematičan E,na takav lanac sam navikao,a sto imas u suzukiju,su stavili u ono vreme na hondu cb750 four. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan trebalo je ispolirati i vizir ... jer je blaga katastrofa što se vidi na ovoj slici .. pa je to išlo malo po malo ... vodobrusni, pa strojno poliranje, pa ručno poliranje ... pa još malo estetskih sitnica... nisam želio stavljati obične šarafe, pa je odluka pala na inox imbuse sa upuštenom glavom i pripadajućim inoy rozetama... znači ovako nekako .. M4 na vizir i M6 na oklope 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 17, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan Možda nekom pomogne slijedeća sitnica... Pored svih dijelova koje sam naručio, jednostavno sam zaboravio naručiti brtve ispuha... ona 4 prstena... nova narudžba bi čekala više od dva tjedna, a to mi se nije dalo ... Pa sam ih odlučio sam napraviti ..... Potrebno je otići sa šublerom u najbližu trgovinu auto dijelova i naći brtvu ispušne (izduvne) grane od auta koja paše po dimenzijama i paziti pri tome da ima metalni prsten na svakoj rupi .... Meni je pasalo od Opela ... Pa sam odmah stavio i nove inox šarafe na prirubnice i namazao ih pastom da en zapeknu .. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan hvala.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1405 Napisano Februar 18, 2011 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna tema. Ispucah sve pluseve ovde 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sloboleo 210 Napisano Februar 18, 2011 Svrati ponekad, 194 postova Lokacija: indjija Motocikl: honda cb 500,puch 250sg,MAS175 1930, kawasaki klr 650,tomos tori, tomos mc 50, Prijavi odgovor kao problematičan Veliki plus za temu, majstoriju i uopste dobru volju da svoje znanje podelis donekle sa drugima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
strasilo 3893 Napisano Februar 18, 2011 Drug član, 2288 postova Lokacija: Podravska pripizdina u HR Motocikl: egzotični GSXR750 K88 Prijavi odgovor kao problematičan hvala svima... još koji dan i bit će slike motora kakav je sad ... imam jok nekih sitnica, ali nisu vrijedne slikanja i pisanja... ali ipak bez njih ne ide ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...