Jump to content

Moto Zajednica

Motul 300v

Recommended Posts

• In memoriam, 87 postova

Ostalo mi je od prosle sezone od kartona jos cetiri litre Motul ulja 300V 15w50 pakovanje po 1L cena po litri 1500 din ili 5500 za sve cetiri litre...jako povoljno...

0644226692

post-240-0-78451200-1296487496_thumb.jpg

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: Funduro

jer mozesh da pogledash god. proizvodnju tog ulja na dnu kante.

Neces valjda hranu da spremas na njemu pa strahujes da je uzeglo? :D

Ulje vremenom gubi viskoznost :)

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Koliko ja znam gubi viskoznost samo kada dolazi do zagrevalja i hladjenja, jedino ako je stajala flasica negde na 105 stepeni pa se onda ohladila :D

• Podržavam 4

• U prolazu, 92 postova
  • Motocikl: Funduro

Koliko ja znam gubi viskoznost samo kada dolazi do zagrevalja i hladjenja, jedino ako je stajala flasica negde na 105 stepeni pa se onda ohladila :D

Gubi i stajanjem.... Mada nekom ne smeta ni da sipa ulje staro par godina :)

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Nikad mi ne bi palo na pamet, da gledam datum na flaši motornog ulja,

eto kako BJB edukuje ljude!

• Podržavam 1

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: Hyosung Aquila 250

Fora je u tome što neki (valjda bolji) proizvodjači stavljaju na ambalažu ulja i rok upotrebe. Kažu da je to uglavnom tri godine, a da se kvalitet ne gubi ni par godina posle toga. Neki taj rok tumače i marketinškom fazonom koji pospešuje prodaju.

Neka mi neko objasni što se prodavcu lupaju minusi. Prodaje ulje, kaže da je jeftino, šta je tu neobično?

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: z750

nisam imao loshu nameru shto sam pitao za datum,ali za svoj dugogodiashnji period na dva tocka naucio sam po neshto, po meni bitno.........evo licni primer:kupio sam ulje pre 5 god.Castrol neka polu sintetika, ostao mi je ne otvoren litar naravno na tamnom mestu u vitrini u garazi,proshle god.sam na rucio isto to ulje za ortaka ista viskoznost sve isto,ovo moje staro je bilo gusto i drugacije boje od ovog od 2010 :neznam: u cemu se radi ,neznam ali u svog Z-a sam sipao Silkoline 2008 03mesec proshle god., nakon 2000km ulje je drasticno promenilo boju. Naravno ispustio sam ga promenio filter i sipao Motul 300v ,pratio shta se deshava,vrlo malo je promenio boju sa predjenih 2000km Motul je bio 2010......mislim da rok uptrebe nije dzabe,zato i postoje akcije sa nizim cenama ulja kao shto je bilo u pojedinim radnjama u Bg-u, da ne imenujem sad.........JA SAM ZAINTERESOVAN ZA TO ULJE AKO PRODAVAC MOZE DA MI ODGOVORI NA PITANJE MOZEMO DA PRAVIMO POSAO NARAVNO AKO JE DATUM OK.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Ulje i jeste jeftino zato sto isto to ulje kod mene u maloprodaji, kao i svim ostalim radnjama koje drze motul (posto je maloprodajna cena zasticenja) iznosi 1980 dinara po litru.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

300V je sintetika, a neki stručnjaci su radili ispitivanja sa tim uljima i ustanovili da mogu da rade čak i 100 godina neprestano a da karakteristike ne dovedu da značajnijeg kvara u agregatu - ratna tehnologija. U tom slučaju niko ne bi menjao ulje u motoru, a to baš i ne bi bilo dobro za fabrike koje ga prave i prodaju...

Dakle sigurno možeš da ga baciš ako je malo odstojalo u flaši :):):)

Interesuje mene baj d vej koja litra ako je ostala...

Ljudi masS kompany nije jedini uvoznik motula postoji jos jedna firma koja ima drasticno nize cene motula koji se uvozi iz francuske,mas je drzao monopol kod nas tako da je kod njih 300v 1980 din,a ja kod mene u servisu kada je sezona prodajem po 1500 din po litri...doslo vreme da se ljudi bore za svoj dinar a ne da se zaradjuju ogromene MARZE na glupostima.

• Podržavam 5

Ako nekog zanima 300 v u kantama od 4L cena 6000 din i na 1l cena 1600 din

5100 u kantama od 4L cena 3800 din i na 1l cena 1000 din

Scooter power 2t Ful sintetic 1300 din 1 L

• Podržavam 1

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja