Aleksandar67 82 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Disk plocice organske ili sinterovane? Zanima me iskustvo i koje su bolje. Kada kazem bolje mislim na karakteristike kocenja i vek diska. Konkretno me zanima iskusvo na Hondi Transalp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 23, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Moje skromno znanje o tome je da sinter bolje koci ali i vese haba diskove. Eto toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Januar 23, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na Africi imao sinter i za tri godine nisam primetio da se disk nesto strasno pojeo. Sinter su prilicno efikasnije. Opet cu ih uzeti za BMW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Januar 23, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ni rekao da jedu disk, samo znam da ga vise habaju od organa. E sad dal je to 2% ili 50% ja to ne znam Takodje znam da bolje koce, kada sam sa originalnih Tokico valjda Sinter presao na Louisov ogran osetio sam da slabije koci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Citao sam na netu danas i nasao podatak da za TA uvek idu zadnje organske plocice, zbog slabijeg hladjenja, jer organske stvaraju manje toplote. To je i na modelu 700 sa ABS-om. Za prednje diskove mogu i organske i sinter, zavisi od stila voznje. EBC proizvodi organske plocice sa kevlarom, sto je odlicna varijanta za enduro. Takodje SBS pravi sinter sa bakarnim opiljcima u varijanti street, sto je opet dobar izbor za prednje diskove. E sad sta staviti ma prednje diskove, koji brand? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Januar 23, 2011 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Brembo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Januar 23, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Svi ozbiljni proizvodjaci plocica za TA predvidjaju i napred i pozadi sinter plocicu i tu nema dileme da i treba da bude sinter.Na neke starije modele motora idu organske kao i na copere i tu su i diskovi drugaciji i nema potrebe stavljati sinter tamo gde ide organska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Januar 25, 2011 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam na mog TA 650, dok je jos bio u mom vlasnistvu, stavio Nissin Semi Metallic i mogu ti reci da sam bio prezadovoljan. Odlicno su kocile, a nisu se preterano trosile. Probaj u KDMu, tada cena bila oko 25 eura po disku, sada je verovatno malo visa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Januar 25, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan зависи од стила вожње и терена, ако није превише захтевно, узми јефтиније и вози! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Januar 26, 2011 MK Obrenovac, 563 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Na vecini Hondi fabricki se ugradjuju Nissin kljesta i plocice! Na dosadasnjim motorima , a uglavnom su bile honde, sam probao par proizvodjaca plocica, ali su mi se najbolje pokazale Nissin semi-metalik originalne plocice! Extra koce i dugo traju, za razliku od onih iz Luisa koje su slabije kocile i imao sam jedan set Carbone Lorraine koje su skripale i za nijansu slabije kocile od Nissina! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 18, 2011 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zakljucim temu oko disk plocica. Na kraju sam porucio direktno iz Engleske disk plocice po hondinim kataloskim brojevima. Plocice su naravno NISSIN. Juce je stigao paket. Prednje disk plocice su sinter a zadnja je organska. Cene si vise nego OK. 17.5 GBP su prednje po disku a zadnja je 19GBP. Sve u svemu sa transportom i carinom ispalo je 30% jeftinije nego da sam ovde kupovao. Evo i slika kako to izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Februar 18, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan ma kolko je to "nasih" evra,mani gbp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4775 Napisano Februar 18, 2011 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio pancir creva Goodrich i EBC plocice po preporuci proizvodjaca creva, napred sinter, nazad organ. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemara 1 Napisano Februar 18, 2011 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Newfren kocione plocice: organske-16 e, sinter 1-20 e, sinter 2-24 e, www.newfren.com Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 18, 2011 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan ma kolko je to "nasih" evra,mani gbp 1 GBP = 1.16 EUR pa preracunaj. Funta nikad nije bila povoljnija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Februar 18, 2011 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zakljucim temu oko disk plocica. Na kraju sam porucio direktno iz Engleske disk plocice po hondinim kataloskim brojevima. Plocice su naravno NISSIN. Juce je stigao paket. Prednje disk plocice su sinter a zadnja je organska. Cene si vise nego OK. 17.5 GBP su prednje po disku a zadnja je 19GBP. Sve u svemu sa transportom i carinom ispalo je 30% jeftinije nego da sam ovde kupovao. Evo i slika kako to izgleda Gde iz Engleske? Daj neki sajt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo da zakljucim temu oko disk plocica. Na kraju sam porucio direktno iz Engleske disk plocice po hondinim kataloskim brojevima. Plocice su naravno NISSIN. Juce je stigao paket. Prednje disk plocice su sinter a zadnja je organska. Cene si vise nego OK. 17.5 GBP su prednje po disku a zadnja je 19GBP. Sve u svemu sa transportom i carinom ispalo je 30% jeftinije nego da sam ovde kupovao. Evo i slika kako to izgleda Gde iz Engleske? Daj neki sajt. Ima dva sajta u Londonu. Prvi je www.wemoto.com i ima delove za skoro sve japanske motore plus triump i bmw. Kod njih ide placanje karticama on-line i odmah daju cenu postaine i skidaju 20% PDV-a kad se salje za Srbiju Drugi je http://www.davidsilverspares.co.uk/ i ima delove samo za Hondu. Salje u Srbiju, ali cenu postarine ne prikazuje, pa savetujem da kad odaberete robu koju hocete da kupite, posaljite upit njima da daju cenu transporta. Inace placanje je katicama kao i paypal uz prethodnu registraciju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Bas me interesuje.Koliko je tebe to tacno kostalo,sve ukupno,carina+ptt Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Februar 19, 2011 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Bas me interesuje.Koliko je tebe to tacno kostalo,sve ukupno,carina+ptt Na vrednost fakture ide 10% carine i onda jos 18% pdv Ptt se ne obracunava ona je placena u Engleskoj. Konkretno na moju porudzbinu od 236 EUR net (bilo je tu jos nekih delova) sa transportom, platio sam jos 7650 din kad je stiglo u Srbiju. Sve u svemu 300 EUR za robu koju bi u Srbiji platio bar 400 EUR. O kvalitetu ne bih ni pricao, sve je "Made in Japan" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...