Jump to content

Moto Zajednica

Da vidimo endurase :)

111 članova je glasalo

1. 1. Transalp 600 vs. Tenere 660

• Honda XLV 600 TransalP
      52
    • Yamaha xt660 Tenere
      59

Recommended Posts

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Johane neozbiljan si! :jee:

Sloper, veruj mi da bi to bila Africa. Mozda zato sto je vise prilagodjena mojim prohtevima i nacinu voznje, a tih 20-30kmh sto mi nekad zafali cu nekako da progutam zarad ostalih prednosti.

Imas mnogo dobar motor i ako zadovoljava tvoje potrebe, smesti neku Uzicanku i uzivaj!

I sto bi neko reko, pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Тандем сте као Савићевић и Масаро својевремено у Милану! ;)

• Cuore Sportivo, 1338 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Johane neozbiljan si!

Sloper, veruj mi da bi to bila Africa. Mozda zato sto je vise prilagodjena mojim prohtevima i nacinu voznje, a tih 20-30kmh sto mi nekad zafali cu nekako da progutam zarad ostalih prednosti.

Imas mnogo dobar motor i ako zadovoljava tvoje potrebe, smesti neku Uzicanku i uzivaj!

I sto bi neko reko, pozdrav!

Sorry :(

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

nisi naveo kakva stopala ima Užičanka :nanana:

sad ozbiljno, ne valja ti poređenje uopšte

stavi ruku na srce i reci da li stvarno misliš, da su Varadero 1000 i GS Adventure nakićeni motori samo za paradu.

i sad jedno pitanje za tebe:

Da si u mogućnosti, koja od ova dva motora bi uzeo a da pritom nesmeš ni jedan ni drugi da prodaš u sledeći 20 godina. Zamisli da su i jedan i drugi motor stari 5 godina.

1. Afrika Twin

2. Varadero 1000

Pa afrika brate :D :D , ona bar znamo da ide 20godina... Jbt. kad ja moram da kazem, a ne volim na istu da sednem ni po cigare :D

P.s. na pustom ostrvu bi i debela sremica prosla, svejedno te niko ne vidi sta 'ebes a nikad nisi gladan :D

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Pa afrika brate :D :D , ona bar znamo da ide 20godina... Jbt. kad ja moram da kazem, a ne volim na istu da sednem ni po cigare :D

P.s. na pustom ostrvu bi i debela sremica prosla, svejedno te niko ne vidi sta 'ebes a nikad nisi gladan :D

Klasično Afrikanski izbor sa debelim ženama :P

ja bi obe na ostrvu pa podela rada ;)

nego imam utisak da pričate svi o istoj stvari ali sa različitih uglova... naravno da novi motori donose udobnost, više snage, ekonomičniju potrošnju ali takođe su "nežniji" tj. posle polovine 90tih su se proizvođači opametili pa uz elektroniku sa rokom trajanja stavili i dosta plastičnih delova koji su se ugurali na listu "potrošnih delova"... za neki touring i nežni off (prelazak preko livade u blizini naseljenog mesta sa lokalnim dilerom delova) će svaki motor dobro da odradi...

poenta je da su se u doba 80tih i 90tih (kada su se pravili brodovi od drveta a ljudi bili od čelika) pravili značajno jednostavniji, robusniji i tehnički jednostavniji za održavanje motori... a ne da ti se desi (kao što se desilo na Kepijadi) da ti prilikom bezopasnog pada zaglupi kompjuter i motor postane nekretnina a servis toga košta kao Svetog Petra kajgana... kod starijih motora prolazi podešavanje šrafcigerom, klještima i kamenom...

e sad, svako bira po svojim afinitetima i željama (a tako i treba) ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka (i zbog toga ima moje ogromno poštovanje)...

jednom rečju svi ste u pravu ...

• Podržavam 3

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka

Daleko od toga da ga eksploatishe kao u katalogu, ali ga eksploatishe za svu svoju srecu i srce :D0takoje.gif

• Podržavam 3

• Zainteresovan, 670 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000VA

nego imam utisak da pričate svi o istoj stvari ali sa različitih uglova... naravno da novi motori donose udobnost, više snage, ekonomičniju potrošnju ali takođe su "nežniji" tj. posle polovine 90tih su se proizvođači opametili pa uz elektroniku sa rokom trajanja stavili i dosta plastičnih delova koji su se ugurali na listu "potrošnih delova"... za neki touring i nežni off (prelazak preko livade u blizini naseljenog mesta sa lokalnim dilerom delova) će svaki motor dobro da odradi...

poenta je da su se u doba 80tih i 90tih (kada su se pravili brodovi od drveta a ljudi bili od čelika) pravili značajno jednostavniji, robusniji i tehnički jednostavniji za održavanje motori... a ne da ti se desi (kao što se desilo na Kepijadi) da ti prilikom bezopasnog pada zaglupi kompjuter i motor postane nekretnina a servis toga košta kao Svetog Petra kajgana... kod starijih motora prolazi podešavanje šrafcigerom, klještima i kamenom...

e sad, svako bira po svojim afinitetima i željama (a tako i treba) ali jedina osoba koja exploatiše nov motor onako kako piše u katalogu je Mikka (i zbog toga ima moje ogromno poštovanje)...

nakon tri strane, konačno jedan normalan post

• Podržavam 1

• 侍, 671 postova
  • Motocikl: Honda XRV 650

Pročitah celu temu... Dosta korisnih informacija, iako su offovanje - korisne su :)

Mada moram opet da pročitam pošto se više ne sećam gde i kako trebam da vozim svoj motor i čemu je namenjen, izgleda da sam celo leto išao na Glinaru a trebalo je na Ibarsku :neznam:

'Oće na kraju neko da pomogne čoveku pri izboru? :lol:

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

nakon tri strane, konačno jedan normalan post

А не... То извини! И твоји постови су били изузетни!

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: Варадеро

Pozdrav

Sve materijalno treba da bude u službi duhovnog.

Tj ako vam "gvožđurija" posluži na zadovoljstvo, sreću i veselje ispunila je svoju svrhu.

Nije cilj dobar (nov, moderan, skup, šaren, brz, može da se popne na najveće brdo) motor nego je cilj dobar provod.

I ako se potakmičimo ko će bolje da se provede na pravom smo putu. :moto3:

Što bi rekla pesma:

Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago.

Ko pre shvati ostane mu više vremena za pravo zezanje. :moto3:

Živi bili

• Podržavam 6

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Mislim da tu spadaju svi koji makimalno koriste svoje motore za ono sto vole :D ima tu jos onih sa novim masinama, Koma, Cure... :D

Po meni neko merilo koliko koristis motor je koliko te kosta svaki kilometar na njemu! Tj

kolko sam ga platio i koliko sam ga vozio kilometara. Kada u toj racunici koliko motor potrosi

po kilometru (ulje, gume, servisi, gorivo sve djuture) izgubi cena motora i ulaganja, tj glavni

udeo troska kad postane potrosnja goriva, e onda mislim da si kupio odgovarajuci motor i da

si ga kvalitetno potrosio!

npr. nek je mene moj DR kostao 2000e (sam motor 1300e) kad se tu svasta sabere, iako verujem da

je cifra veca kad tu dodju registracije itd... I to podelim sa 40000km koliko me je preneo, dobijem

0.05e/km! (gorivo izadje 0.06e/km ako racunam potrosnju 5l/100km) Uf, prvi put ovo racunam... moracu

da ga castim necim za sledecu sezonu :D . Ako ne mrzi nekog nek napravi racunicu da vidimo koliko je

to potrebno kilometara po ovom kriterijumu da "isplatite" svoj motor.

• Podržavam 1

Po meni neko merilo koliko koristis motor je koliko te kosta svaki kilometar na njemu! Tj

kolko sam ga platio i koliko sam ga vozio kilometara. Kada u toj racunici koliko motor potrosi

po kilometru (ulje, gume, servisi, gorivo sve djuture) izgubi cena motora i ulaganja, tj glavni

udeo troska kad postane potrosnja goriva, e onda mislim da si kupio odgovarajuci motor i da

npr. nek je mene moj DR kostao 2000e (sam motor 1300e) kad se tu svasta sabere, iako verujem da

je cifra veca kad tu dodju registracije itd... I to podelim sa 40000km koliko me je preneo, dobijem

0.05e/km! (gorivo izadje 0.06e/km ako racunam potrosnju 5l/100km) Uf, prvi put ovo racunam... moracu

da ga castim necim za sledecu sezonu :D . Ako ne mrzi nekog nek napravi racunicu da vidimo koliko je

Kad bih ja gledao kad ću da ga "isplatim" Ne bih ni kupovao motor, opremu i ostale drangulije koje idu uz to.

Već bih pare držao u banci i gledao kako mi raste kamata i ostao debil koji nit vido, vozio nit p i č k e mirisao..

Ajde mi napravi kalkulaciju koliko vremena, goriva, para treba da potrošiš, da zbariš neku cavu koja ti srce zagrejala i koliko snošaja je potrebno da bi ti se isplatilo i ne zaboravi njeno "održavanje" mislim na šminku, uloške itd....

LJUBAV PREMA DOŽIVLJAJIMA KOJI SE ZBIVAJU TOKOM VOŽNJI I DRUŽENJA NEMA CENU !

• Podržavam 3

Kad bih ja gledao kad ću da ga "isplatim" Ne bih ni kupovao motor, opremu i ostale drangulije koje idu uz to.

Već bih pare držao u banci i gledao kako mi raste kamata i ostao debil koji nit vido, vozio nit p i č k e mirisao..

Ajde mi napravi kalkulaciju koliko vremena, goriva, para treba da potrošiš, da zbariš neku cavu koja ti srce zagrejala i koliko snošaja je potrebno da bi ti se isplatilo i ne zaboravi njeno "održavanje" mislim na šminku, uloške itd....

LJUBAV NEMA CENU !

Sustina cele teme je naci neku objektivnost u svemu tome! Volimo mi stosta sto ne valja i ne pitamo za cenu! Na

nekoj od ranijih strana je bilo postavljeno pitanje da li bi pre kupio skuplji motor ili razliku u parama potrosio

na voznju!? O ljubavi prema cemu pricamo, ako motor postoji i za 1500 i 15000e. A motor kao predmet ljubavi? Zabole

me bas za to 200kg gvozdjurije, da mi je jos 10000e da li mislis da bi prodao DR i kupio F800GS!? Svi mi volimo motore,

jahte, manekenke, avione, tunirane automobile, nadrkane telefone... Kad napravis onu gore kalkulaciju onda se zapitas da

li si kupio ljubav, statusni simbol, ubicu kompleksa ili hir!? Ja u kuci imam 5 motora i ne osecam se nista lepse nego

kad sa ovim jednim odem na put...

• Podržavam 1

Kvariša,

Nisam se dobro izrazio a ti me uvati za reč. :dupe::P

Mislio sam na ljubav prema vožnji, druženju i ostalo što ide uz to..

:kotlic:

:rostilj:

:kamp:

:Bokilic:

Kvariša,

Nisam se dobro izrazio a ti me uvati za reč. :staa:

Mislio sam na ljubav prema vožnji, druženju i ostalo što ide uz to..

Ma jasno je sve, ne zelim ni ja da prebacim bilo kome za bilo sta. Upravo lepota

motociklizma je u tome sto svako moze da nadje svoj kutak u njemu, nesto sto

mozda samo njega ispunjava. Da smo realni i objektivni svi bi verovatno vozili

TW125 :D

• Svrati ponekad, 256 postova
  • Motocikl: Gas Gas Ec 300

Svako ima svoju viziju. Ja sam pre za teneru, ne iz razloga sto vozim Yamahu, nego iz razloga sto mi deluje da je manje glomazna i da je agilnija od TA koji mi vise deluje za neko putovanje koje usput ima malo neravnina, dok mi tenera deluje kao masina koja lakse podnosi grublji teren.... Opet je stvar ukusa, ja vise volim grub teren nego asfalt, zato bih izabrao teneru... :neznam:

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja