Jump to content

Moto Zajednica

Koji enduro motor od 125cc???

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 210 postova
  • Motocikl: Yamaha 500XTZ Tenere (3AJ) - AGAIN :)

Dizem temu iz mrtvih. Nadam se da sam na pravom mestu postavio pitanje?

Narode motoraski, smarao sam vec neke od vas u jednoj drugoj temi, ali muka me naterala da davim i ovde :)

Imam muku da resim kvadraturu kruga, odnosno da spakujem slonce u lonce.

Jurim sto jeftiniji enduro (u dzepu imam 500 jura i mogu da se protegnem jos 200 - 250. makar i jedan evro vise je nemoguce odvojiti). Znam da za te pare mogu da nabavim samo krs ali ja bih da pronadjem sto manji krs i nesto za sta ima delova koji nisu suludo skupi. Planiram da to teram ovu nastupajucu sezonu, a posle ocekujem razvedravanje na mom finansijskom planu.

Dakle, da ne ***em vise. Trazim nesto sto se uklapa u ove kriterijume:

Budzet: do 750E

Vozac: Pocetnik (mada ne potpuno bez iskustva), 90kg, 182cm.

Nameravana upotreba: All round sa blagim naglaskom na Off road.

U ovoj cenovnoj kategoriji ima i DT-a i TS-a i Tuarega, MTX-ova itd, itd... Brine me malo sto su svi u zoni 12 - 15ks pa razmisljam da li imaju dovoljno snage da mene konja poteraju uz brdo, i da li bih mogao da na putu koliko-toliko pratim nesto tipa: XT 600 i VN800. Iz tog razloga, Tuareg mi je kao neki favorit. Pretpostavljam da snagu isporucuje u visim obrtajima i da trazi da se ''gazi'' da bi isao (sto mozda pocetniku otezava ''cinculiranje'' po tezem terenu i utice na potrosnju)... Elem, savetujte... Trenutno sam najblizi Tuaregu ali ne znam kakva je pouzdanost i odrzavanje. HVALA!

PS. Evo dela teksta jednog od oglasa. Koliko ozbiljno bi to zveckanje moglo da bude? (znam da je ovako odgovoriti, pipanje u mraku, ali mozda moze bar da se nasluti iz opisa)

Citiram: ",uradjena komplet glava menjani ventili,vodjice,tefloni,usisna bregasta,ulje filteri itd.zvecka nesto u unatar glave koliko sam zapazio,nisam jedino promenuo pogonski lanac e sad da li se no cuje iil sta vec neznam!on pali radi lepo ide''. Kasnije kaze da je lanac promenjen zajedno sa lancanicima. Ima l neki drugi lanac? Koji pokrece bregastu, mozda? (Kawa klr 250 je u pitanju)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja