danijels 270 Napisano Decembar 25, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa rezervoarom, pojavila se mala pukotina na sastavu gde curi gorivo, vise vlazi, nego sto curi, ali se ipak oseca i primecuje. Osetio sam miris benzina uvek kad pridjem motoru i resio da to isteram do kraja i vidim u cemu je prob. Da li imate ideju i znate sta mi je ciniti? Ne smem tek tako da se upustim u resavanje ovakvog problema, danas cu sa majstorom koji se profesionalno bavi zavarivanjem da popricam da cujem i njegovo misljenje. Da li je neko imao slicno iskustvo? Hvala svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Decembar 25, 2010 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dok sam vozio zoljicu, imao pukotinu na rezervoaru. Majstor nije hteo da mi vari jer je postojala opasnost od explozije, ali sam to uspesno resio tecnim metalom. Operes dobro, odmastis i zamazes. Ne bi trebalo da bude problema, pogotovo sto je mala pukotinica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Decembar 25, 2010 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Tecni metal ti je nekih 500-600 dinara, nanesi to i miran si. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantelija 192 Napisano Decembar 25, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan Tecni metal je dobar za mesta koja su staticna i nemaju neka velika pomeranja i vibracije. Npr. bojler, neki kazan, moze i blok motora ali da ga stavis na rezervoar koji stalno trpi razna gibanja nije ti bas pametno. Vidis da ni var nije mogao da izdrzi a kamoli tecni metal. Sigurno bi on drzao ali pitanje je koliko dugo. Najpametnije ti je da ga skines i zavaris, to nije nikakav problem i nema opasnosti ako postupis pravilno. Rezervoar se pre varenja napuni vodom do vrha i posto na taj nacin onemogucis da se benzinska isparenja zadrze u njemu, automatski si se oslobodio brige dali ce da dodje do eksplozije. Znaju to majstori kako se radi, nisu suntavi niti bi im to bio prvi put da vare rezervoar, nego nece da gube vreme sa tobom jer znaju da ne mogu da ti uzmu velike pare za santinetar vara. Samo ga ti skini, odnesi majstoru i lepo ga zamoli, sigurno ce ti zavrsiti sve skupa za 5 minuta. I da znas, ako ti uzme vise od 200 dinara, odrao te je. Pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Decembar 25, 2010 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postoje nacini da se zatvori bez zavarivanja, kod mene je curenje reseno nekim dvokoponentnim gitom i drzi odlicno, mada je i var dobro resenje ali samo kod iskusnog majstora i obavezno CO2 aparatom... Ja sam ranije na yamahi fz750 menjao kompletno dno rezervoara, zavario kompletno novi lim posto je protruleo po rubovima i to je ispalo dobro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Decembar 26, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima. Rezervoar je prso bukvalno tamo gde trpi najvece vibracije. Imam majstora koji ne moze da me odbije, nece mi nista ni naplatiti, pricao sam i sa njim, pa bi trebalo da to bude i valjano sredjeno. Razmisljao sam i da ga zalemim kelajem, manje cu ostetiti farbu, ali bi opet prso, nije to dugorocno resenje. Hvala vam svima na savetima, jako mi je znacilo da cujem i druga iskustva i misljenja. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slayer 12 Napisano Decembar 26, 2010 Zainteresovan, 547 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: BMW F650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Radim u firmi gde se prodaju auto delovi i video sam svakakve vrste tecnih metala za razne namene. Jedan sto je meni privukao paznju je za lepljenje auspuha. Mada ako kazes da je to mesto koji trpi neki otpor onda bolje varenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Swa 58 Napisano Decembar 26, 2010 Zainteresovan, 622 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozes zalemiti (probavao) jer gorivo uvek nadje neku rupicu. Mislim da ni vibracije nisu problem tecnom metalom, ali ako imas majstora koji je voljan to da zavari, samo napred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Decembar 27, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Varenjem se nadam da cu sigurno i dugorocno da resim problem. Majstor je spreman, samo jos da operem rezervoar. Hvala, dobri ljudi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantelija 192 Napisano Decembar 27, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan Vodi racuna sta radis. Nije dovoljno da samo operes rezervoar vodom, jer samo pranje ne moze da odstrani benzinska isparenja. REZERVOAR MORA DA BUDE PUN VODE DOK GA VARIS. Znaci napunis ga vodom, zavaris, ispustis vodu i osusis rezervoar. Posle ide naravno malo doterivanje ako si negde ostetio farbu i montiranje slavine i samog rezervoara na motor. Bilo bi pozeljno i da ga na kraju napunis benzinom do vrha da ti ne korodira preko zime. A voznja naravno na prolece. Srecno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Decembar 27, 2010 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Takodje vidi zasto je popustio bas tu, mozda nije dobro namesten ili nesto sa drzacima nije u redu, mozda drzace treba prepraviti- postoje nacini sa nekim drzacima od tvrde gume da bi se smanjile vibracije itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Decembar 28, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, hvala. Oprecu ga prvo sredstvom za odmascivanje, a onda vodom i deterdzentom nekim i na kraju opet vodom. Sve ovo ponovicu jos koji put, a onda sledim vase savete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Decembar 28, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan @pantelija Jel nece ta voda koja bude bila u rezervoaru da napravi neki prob u smislu losijeg kvaliteta vara ili nemogucnosti uopste zavariti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantelija 192 Napisano Decembar 28, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Keeway Speed Prijavi odgovor kao problematičan Sta ima da ga odmascujes kad ja u njemu bio benzin? Mozes eventualno da ga spolja tamo gde treba da ga zavaris osmirglas ili obrusis da bi skinuo farbu, isto prebrises benzinom i to ti je sva priprema. Nema deterdzenta, odmascivanja, pranja iznutra, sipas vodu i gotovo. Ako mislis da ces imati problema a ti nemoj da punis do vrha nego ostavi 1cm nenapunjeno, tako ces postici isti efekat sigurnosti a voda nece da ti smeta prilikom varenja. Opet ti kazem, majstori sve to znaju kako se radi i kakav je postupak, nemoj da se zamajavas time nego ga samo skini i odnesi u radionicu. Skini slavinu pre toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Decembar 29, 2010 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Hvala. Javicu kad ga sredim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Decembar 31, 2010 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre brusenja napuni rezervoar vodom jer se greje prilikom brusenja, benzin se koristi za odmasnjivanje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijels 270 Napisano Mart 14, 2011 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Gun Hill Motocikl: Keeway Superlight 150 Prijavi odgovor kao problematičan Zavario sam rezervoar. Funkcionisace, ali mi je estetski grozan. Ima medju tim, nabedjenim, znalcima izreka koji oni u sali provlace medju sobom, a svi je se, iz prikrajka, ipak boje, jer je jako, jako realna i istinita, a kaze: "ti ga varis, ono se lije, kad skines sljaku za q nije". E, upravo mi ovaj var na to lici. Sad cu morati da improvizujem kako bi i funkcionisalo i bilo estetski lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...